[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
hiper KOCKA #90926 Kim elvtárs felrepül
Eléggé odatették ezt a sztorit. Remek kis dráma egy szénbányász lányról akinek gyerekkorától kezdve dédelgetett álma hogy légtornász lehessen.
Ezt az álmot könnyű lenne elérni pl. Amerikában. De ahogy a cím is sejteti: nem ott vagyunk. Az átlagpolgár életére sziklaként nehezedő kommunista rezsim nem úgy képzeli, hogy csak úgy bárki azt csináljon amihez kedve van. A doksi filmeket kivéve én még nem láttam olyan filmet ami ennyire érzékletesen mutatná be, mi zajlik a világ egyik legelszeparáltabb országában... Amikor százszor el kell ismételni egy nap a betanult kommunista köszöntéseket és mosolyt kell erőltetni az arcokra ha a dicső nagyvezír valahol feltűnik...
Ezt a filmet még szavak nélkül is érteni lehet. Minden mozdulata egy külön történet. A főszereplő tök aranyos, remekül áll neki a szerep, semmi kétség hogy a legjobb választás volt. A film végén egy pillanatra belegondoltam milyen lenne csak egyetlen hetet eltölteni ezen az átkozott helyen. És természetesen nem turistaként, hanem helyet cserélve valakivel aki ott él. Aki kedveli a koreai filmeket annak must see kategória ez a film.
9/10