106840

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Fantasztikus négyes 2015
és társaik
helyett:
Men in black 1-3 1997-2002-2012
Most, többszöri megtekintést követően még mindig, az első 10/10
2. 9/10
3. 8/10
(úgy izgulok, hogy jól döntöttem-e)
Osztom a véleményed, (meg azok a köpetkompresszoros, robbanásbiztos harci járművek, meg a... baromságok:) -
It's Kind of a Funny Story -
Filmekben nincs benne, könyvekben igen. -
-
Sima rabszolgák, ahol csak lehet, embereket dolgoztatnak. Skynet spórol a titániummal. Meg kísérletek a beszivárgók fejlesztésére. -
Részemről azért elismerésre méltó film az új Mad Max, mert tele van olyan egyedi, és máshol nem látott gag-ekkel, amik valóban igazi ínyencségek. Konkrétan már az első 10-15 percben, amikor a nagydarab csávó beleiszik az anyatejbe, bólint és aszondja: MU.
Haláli. Rögtön kilóra megvett. És rám lehet fogni, hogy alacsony a humor mércém.
A bizarr karakterek, amelyeket kiemeltél, azok miért számítanak negatívumnak? Egy elkorcsosult jövőt hivatott bemutatni a film. Totálisan hozta is ezt.
De most tényleg. Mondjatok még 3 olyan filmet a mai klisé felhozatalban, amiben ennyi egyedibbnél egyedibb figura, vagy mozdulatsor van.:D
Egyébként az Út tényleg egy király film. Nagy kedvenc szintén. -
Annyira nem értetted mit nézel, hogy a végén idekevered a The Road-ot, de minek :D
Egyébként milyen takarékos kocsit választanál? fiat panda vagy egy csattogó diesel? :)
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2015.09.25. 22:20:59 -
onnan van a szövet? :DD -
DantesHUN #90650 Furi Max, mad útja, vagy fordítva, Mad max furi útja.
Még mielőtt belenéztem, nem értettem mi ez a rajongás , hogy hű de jó film. Egyik kritika se győzött meg, hogy ezt egy nagyon jó film lesz, amiket felhoztak mellette, hogy mitől jó, hát ööö...az volt valami túl sok.
De, végülis jobb lett mint amire számítottam.De film azért jó a pozitív kritikák szerint: mert látványos, sok zúzás, valós kaszkadőrökkel, és nem CGI-val, hát ennyi azért kevés egy maradandó filmhez. Egy nyári látványfilmhez elég, de többre nem. Ami nem is baj, ennyi elég, csak akkor mi ez a nagy felhajtás? Mintha ez a Furi Max ennél több lenne.
Amúgy abba belegondolt már valaki, és ez az egész Mad Max univerzumra vonatkozik, hogy nincs víz, nincs benzin, csak sivatag, de mindenki nagy motoros benzinfalókkal jön megy. Miért? Én takarékos kocsit választanék, ha poszt-apokaliptikus világban élnék.
Na a film. Cselekmény? Hát A-ból B-be, onnan vissza.
Szereplők? Lehetnének jók, de nincs erre idő, mert sok bumm-bumm.
Látvány: az zseniális. Akció: izgalmas, pörgős, látványos.
Sajnos, a deviáns, mutáns, őrült izéket nagyon túltolták a filmben. A harmadik részben is utáltam a hülye óriáson élősködő kicsi embert, de itt? Anyatej -farm? Meg a meszes képű bolondok, akik krómot fújnak magukra? Lángoló gitáros nemtudommi? Szörtyögő izé micsoda-főgonosz? Jó anyag lehetett amit szívtak az írók.
Na és lényeg. A mutaványok, a kaszkadőrök. Most komolyan, ez az értéke a filmnek, ettől lesz különb mint az átlag agyatlan akciómozi, mert nem CGI-vel van tele?
Hát egy nagy szart! Ez ettől még egy agyatlan akciómozi. Ami mégegyszer: nem baj, csak ne lássuk többnek. Amikor ilyen kritikákat olvastam, reálisabb...ez reális? Dehogy az. És akkor más apróságok Max nem beszél csak mutogat. A történet...nem lehet minősíteni annyira gyenge.
Szóval egy tízesből egy hatost megérdemel, de jövő hétre elfelejtem az egész filmet, és nem volt rossz, lehet ha évek múlva újra adja a HBO és unatkozom, megnézem ismét., mert tényleg nagyon izgalmas, látványos. Összességében pozitívan csalódtam, csak azon fintorgok, hogy mi a fenéért kiáltották ki ezt a filmet olyan nagyszerű valaminek?
Amúgy jó poszt-apokaliptikus film a The Road. Pedig se anyatej tenyészet, se lángoló gitáros elmebeteg nincs benne. Csak egy apa meg a fia. Jó, nem is akciófilmnek készült. -
Élő szövet a fémvázra :D -
Terminator-ban a robotok miért ejtenek foglyokat? -
pedig erre tényleg a csillagainkban a hiba a legjobb :p -
Na ez jónak tűnik, bár inkább vígjátéknak tűnik a trailer alapján :) Bepróbáljuk :) -
Á, így értelek már .)
állítólag (mert nem láttam) ez olyan sírós (valódi történeten alapultságát sem ismerem): "Me and Earl and the Dying Girl (2015)" -
Sorozattal csak annyi a bajom, hogy nincs időm nézni és nem sírni akarok mindig, csak félévente felgyűlik bennem a sok szemét, beiszok, megnézek egy ilyen filmet és kibőgöm magam, csak nem tudok már mit megnézni :D
De köszi a tippet :) -
Jobbat tudok - adok egy sorozat címet: "1 litre no Namida" (1 Litre of Tears) -
Tudtok olyan filmet mondani, amiben sok megható jelenet van, nem nyálas és nem a csillagainkba a hiba?! :D
Ilyen megtörtént eseményeken alapuló sztori, mint a szív bajnokai (blind side)
Köszi előre is :) -
Uh jah, tényleg! Kevertem a Férjek Gyöngye sorozattal. Bocsánat! -
Red State
A Tusk után lelkesedve vártam, hogy egy újabb Kevin Smith féle őrületbe vethessem bele magam. Kár volt. Nem normális ez a film sem, de amig a Tusk teljesen el tudott rugaszkodni a józan ész talajától, ez valahogy megpróbált egyszerre hihető és hihetetlen maradni, és ez nem állt túl jól neki.
Színészkedés terén is, ez a fajta túljátszás, ripacskodás, ott bele simult a film groteszk hangulatába, itt nem.
Kár is össze hasonlítani a két művet. Ha valaki meg akarja nézni, ne úgy üljön le elé mint én (mivel ez előbb jelent meg mint a másik, így én néztem rossz sorrendben).
Akkor talán kap egy kicsit az átlagnál szűreálisabb amerikai szekta szatírát, pár érdekesebb fordulattal, és nem nagyon szerethető karakterekkel. Jókat nem én fogok mondani róla. IMDB-n 6.2, szóval egy sör mellett belefér.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2015.09.25. 10:38:41 -
Brass teapot - Dollár, Kanna, Szerelem
Háát... Nem ajánlom. A csaj ellenben fincsi. A srác pedig idegesítően Sam Rockwell akar lenni - de nem megy neki.
A történet nem igazán érdekes - mert nincs neki túl sok (két mondatban összefoglalható), a végkifejlet és a történések bemutatása (6)-os karikához méltó.
Olyan 5/10, de a paskolós jelenetnél én pirosra vertem volna a csaj kis seggét - nameg a kitágult pupillás snitt róla azonnal hormonrobbantott... :P -
karajjj #90638 Ezt gondold át még egyszer... -
Everly - Gyönyörű és Életveszélyes (2014)
Akció
Tömény akciófilm, és semmi más. Az mondjuk érdekes volt, és tetszett benne, hogy gyakorlatilag egy szobában játszódik a film, és még így is végig pörög, nem áll meg. Viszont pont ebből fakad, hogy nem nagyon van történet. Csak akció fanoknak.
A Lázadó (2015)
Akció
Egy kicsit jobban tetszett az első rész, de kb ugyanaz a színvonal. -
Jurassic World
A cselekmény előrehaladtával egyre inkább úgy éreztem, mintha egy film+os Asylum verziót néznék a JP 1-ről. Komolyan nem tudom milyen értelmi szintű közönségnek készítették ezt a filmet, egyes jelenetein már a szánalmas röhögőgörcs kapott el. Pedig hangulatában, külsejében még egész vállalható alkotás. -
Az egyik játszik a Mike and Mollyban,
a másik meg nem....
-
A Pláza Ásza Vegaszban
Hát ezt a fos filmet... Birom a főszereplőt a Mike & Molly sorozatban meg a Sandler filmekben sincs vele gond, mindig hozza a formáját, de ez most nem jött össze. Na meg az a lány karakter is aki a lánya hát. Totál gáz az egész. Az első rész sokkal jobb volt. Nem ajánlom senkinek. -
Igen, igen. Fent a listán ;) -
A Tükrökkel kapcsolatban: #90499 -
A Beavatott (2014)
Kaland, Akció
Nehezen álltam neki ennek a filmnek. Asszonyka bizonygatta, hogy meg lehet ezt nézni. A megalkotott társadalom és világ koncepcióját elfogadva, azt kell, hogy mondjam tényleg az. Rendben, 1000+1 szer láttuk már, a sablon ismerős. Mégis valahogy jobban működött nálam, mint például az éhezők viadala. Sajnos a vége nagyon nem adta, teljesen hiteltelen volt a megvalósítás, és a történet is. Ja, mint megtudtam van folytatása is.
Tükrök (2008)
Horror
Horror, a nálam még éppen nézhető kategóriába. Pedig minden adva van benne, nyomasztó légkör, néhol elég véres és groteszk ábrázolás, a végéig izgalmas is tudott maradni. Kiefer-nek jól áll ez a kiégett zsaru szerep. Viszont magából a filmből hiányzik az a kis plusz, ami kiemelné a középszerből. Sajnos csak átlagos horror filmről van szó.
A zenéje viszont nagyon tetszett.
Utoljára szerkesztette: LaposElem, 2015.09.24. 13:29:46 -
Éjszakai Hajsza (2015)
Akció
Tipikus újkori Neeson film. Semmi több. Egyszer nézős kategória, holnapra már el is felejtem, hogy láttam e vagy sem. Viszont D'Onofrio szereplése itt is üde színfolt volt, de ez nem mentheti meg a filmet. -
-
Úgy tudom, hogy a 2005-ös "13-as rendőrőrs"-öt dolgozták fel, belenyomva a horror elemeket. -
Last Shift (2015)
Külön jó pont a szereplőért. Egy jól kinéző csajszi rendőr egyenruhában mindig dögös. Tulajdonképp rá fókuszál ez a jumpscare effektekben és durva jelenetekben bővelkedő paranormal horror. Lehetett volna több szereplő is, de ez nem von le semmit a filmből. A történet is tűrhető... és persze vannak csattanós "poénok" is, szóval nézhető keveréket sikerült alkotni.
7/10 -
Ennek most semmi köze ahhoz, hogy olvasod-e v sem. Az hogy a mostani és korábbi X-men filmek milyen viszonyban vannak egymással arra nincs hatással a képregény. Egyszerűen csak tele van az egész lyukakkal, így az egész zavaros tud lenni. Már ott hibázik, hogy az Eljövendőben már a 70-es években van Sentinel, míg a régi filmekben ilyen nem is volt. És hasonlók...
Ahogy általában az időutazós filmeket, nem kell túl filózni, csak fogadd el, hogy ez van és kész. -
Ahha akkor megint ott vagyunk, hogy aki nem él ebben a képregény univerzummal együtt nem olvas utánna csak a filmeket megnézi akkor ugyan ugy össze lesz zavaroda, mint én, hogy akkor most ki kivel van meg miért és hogyan.
Ezt mondtam ezelött is, hogy néha még egy filmen belül is ütik egymást a mondandók,de hogy nincs egy eséges történelmi szál ami összefüzné ezeket a filmeket az is biztos, még akkor sem ha a szereplök azonosak.
-
Axlkenobi #90624 X-Men: Nem kell következetesnek lennie a Deadpool-filmnek az Origins-szel, mert Az eljövendő múlt napjai átírta a "történelmet", így gyakorlatilag eltörölt mindent, ami a '70-es évek után történt (ezért él Jean Grey és Scott Summers is). -
A hangok
Érdekes film volt. Persze nem tökéletes, de korrekt munkát végeztek. Nekem bejött Reynolds játéka és karaktere. Még a "jobb" pillanataiban is elég rémisztően festett. Ami kifejezetten tetszett az a kontraszt a való világ és az ő látásmódja között. Meg vannak a maga vicces pillanatai. Egyszer mindenképp érdemes meg nézni...
6/10 -
Mátrix – Forradalmak (2003)
Akció
A leggyengébb rész sajnos. Közelébe sem ér az első vagy akár a második részének sem.
Sci-fi-nek gyenge, akciónak kevés. Egyedül a vége tetszett… a trilógia miatt érdemes végignézni, de nem egy nagy alkotás na.
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) (2014)
Dráma, Komédia
Nagyon tetszett a film. Igazából nehéz megfogalmaznom, hogy miért. Maga az egésznek a hatása, a hosszú snittek, a színészi játékok és úgy minden nagyon egyben volt. A háttértörténetSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nem egy nagy szám, de legalább a figyelmet és az időt nem veszi el a karakterekről.maga a színházi darab rendezése
Számomra felejthetetlen film lett/volt. Imádtam a sötét humorát is, a fricskákat a celebeknek, hollywoodnak. Azt kell, hogy mondjam, a díjak jogosak voltak. -
Hát pont ez az a studioknak fingjuk sincs, hogy mit akarnak, nincs elképzelés a távolabbi részekről, ha valami jól sül el akkor folytatják ha nem akkor kiadnak egy nyilatkozatot vagy azt sem és készitenek egy másik verziót belöle.
Ez igaz szinte a mostani nagy filmekre amiből remaket vagy előzménytfilmet vagy folytatást csináltak.ÉS eddig szinte mindegyik bukó volt. -
ööö, mi? El kell felejteni azt az Origins filmet. Egyrészről semmi köze nem lesz a Deadpool filmhez, másrészt a stúdió is mintha nyilatkozta volna régebben, hogy ők is úgy kezelik, mintha nem létezne az a film. Talán az új Wolverine film idején. -
mondjuk konkrétan azt sem értettem, hogy hogy lett mutáns gyereke aki nem volt elötte az és , ha nönek és öregednek akkor egyszercsak mitől áll meg a folyamat és maradnak 30as éveikben hallhatatlananok?
csak ugy belecsaptak a lecsóba a film kezdetén semmi felvezetés.
Meg ha ez előzmény akkor ha kinyirta farkas deadpoolt akkor hogyan jött vissza. Mert vietnám után 7 évet kiirták de utánna nem ugrottak elöre az időben tehát max a 70es években játszódott a farkas. tehát ha ott kinyirta ezt az übermutánst akkor a modernkorban hogy lett ujból ugyan az? Ráadásul ugyan az a szinésszel, de kevesebb képességgel.
Egyáltalán hogy hallhatott meg ha minden mutáns képessége benne volt? gondolom a csontjai nem törtek és önregenálónak kellett volna lenni