[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
én is moziban láttam, 2x is.
a történet egyszerű, de nem rág mindent a szádba, nem pörget túl sok információt az arcunkba, viszont hangulatos volt és élvezetes, a világ ábrázolása pedig ÉRDEKES és ráadásul azonnal belevág szinte az egészbe, na és?
mondj akkor példát jó sztorival rendelkező (mostanában kijött) filmre. ha ér
hova nem szarom le hogy egyszerű a sztori, ha hangulatos volt és bele tudtam élni magam? néha ilyen is kell.
nem értem sokszor az ilyen felsőbbrendű sznobságot amikor egy film azért rossz, mert nincs "sztorija".
ha belegondolsz, a gyűrűk urának is egyszerű a sztorija (elpusztítják az Egy gyűrűt.) de tudod mit? Tolkien harmadkora amúgy is csak lenyomata a teljes mitológiájának, lófaszt nem érdekel a sztori, látni akartam a csatákat, látni akartam hogy a gyűrű szövetsége hogyan alakul meg és hogyan bomlik meg, többet akartam megtudni Gandalfról...
Szerintem a történetmesélés mikéntje a lényeg, nem a bonyolultság. Sőt, valamilyen szinten az a művészet, hogy minél egyszerűbben fogjanak meg dolgokat. Én röhögök amikor valaki ilyennel jön, hogy egyszerű a sztori, meg nincs benne sztori egyáltalán...
Ha logikátlanságok kizökkentenek a film élvezetéből, na az már annál rosszabb (pl. szerintem a Terminator Genisys is ezért nem volt élvezhető, mert kizökkentett folyamatosan a faszságaival)
A Marvel-filmes hasonlaton pedig megint nevetnem kell, sok fiatalt ezek a filmek ismertetnek meg a kockasággal, a képregényekkel, amelyek világában évtizedek óta kiapadhatatlan történetmesélése van a karaktereknek...
Nem győzöm hangsúlyozni sem, hogy a mostani Marvel filmek az Infinity War-t építik felfele, annak pedig nem 2, és nem is 10 perc elmesélni a cselekményét... ha már sztorira vágyunk...