106841
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • IMYke2.0.0.0
    [2008] - (imdb) - "Joheunnom nabbeunnom isanghannom" (The Good, the Bad, the Weird) - 6/10
    (2015.08.03) (136 perc, dél-koreai)

A múlt század 40-es évekbeli Mandzsúria területén járunk, a Japán megszállás és terjeszkedés idején - amolyan westernes miliőben -, és egy különleges térkép kalandos útját követjük, amint kézről kézre jutva egy meglehetősen fura szerzet kezében köt ki, akit ezután üldözni kezd az égvilágon mindenki... egy fejvadász, egy gyilkos, a feketepiaci zsoldosok, és a japánok is.
    Két koreai színész nagyágyú is szerepel az eposzban, ami nyíltan hódol a western filmek oltára előtt, számos kikacsintást is kapunk... talán mindenkinek ismerős a "felvehetetlen kalap" jelenet innen-onnan. Kapunk klasszikus vonatmegállítást, párbajt, lovas üldözést [megfejelve motorizált egységekkel, és tüzérségi sortűzzel], humort, sok-sok lövöldözést, szép (kies) tájakat, lányokat is.
    S közben mindvégig nem tudjuk, mihez is vezet el az a bizonyos kincses térkép?

//Szerk. az évjárat.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.08.03. 13:20:36
  • Count Adyn
    Viszont a filmnek hála gazdagodott a kultúraa a "jump the shark" on túl egy "nuke the fridge" kifejezéssel:D
  • Synchronous
    Atesznek az Eddából biztosan tetszett.
  • LasDen #90175
  • vérpocok
    Indiana Jones és a kristálykoponya királysága

Egyértelműen a széria leggyengébb darabja. Hiába Spielberg, hiába Lucas, és hiába Ford is... ezt a keretsztorit nem tudom megemészteni. Az egy dolog, hogy SiaLabuff-ot minden második jelenetnél péklapáttal csaptam volna tarkón, (annyira nem illett ebbe a filmbe), de hogy egy alapvetően misztikus/okkult stílusjegyeket magán hordó filmbe minek kellett belezavarni az ufókat, az a legnagyobb talány.

Teljesen felesleges volt erre a sci-fi vonalra átváltani. Mivel a sztori az 50-es években játszódik, nem sokkal a nagy port kavart Roswell-i incidens után, gondolom ez is szerepet játszhatott a sztori fővonalának a kiválasztásában. Ez az időszak már a szürkék/zöldek/sárgák/vörösek/hupibarnák, egyszóval a földönkívüli lények asztala, ráadásul az 51-es körzet létrehozása is az 50-es évekre tehető, így Spielberg az idők szavára hallgatva fogta kacér főhősünket, és nyakon öntötte egy nagyadag élien fekáliával.

Az eredményt mindannyian ismerjük. Hát, keserű szájízzel néztem meg most így másodjára a filmet... gondoltam az a pár év feledteti a negatív élményeket, de ugyanazokat az érzéseket generálta nálam, mint akkor. Mert ez egyszerűen nem Indiana Jones történet... hanem valami olcsó 50-es években játszódó sci-fi.

Apropó: említettem már, hogy SiaLabuff-ot legszívesebben egy péklapáttal...

3/10
  • Inquisitor
    A manus legjobb filmje nem csak szerintem a Crying Freeman volt, nem? Persze az nem volt harcban látványos, viszont ott említett úriember színészkedett is. És meglepően jó volt.
  • LasDen #90172
    biztos van, de nem tudok ilyet fejből. Kidolgozottság szintjén biztos, szövegkönyv nem tudom. Bár lehet vitatkozni rajta, hogy melyik blockbusterben elsődleges a szövegkönyv....
  • Jim Morrison
    Insurgent
    Összességében jobb lett szerintem mint a Divergent (első rész), de ez talán annak is betudható, hogy az első részben csak az alapokat tették le.
    Mindenesetre fogalmam sincs, hogy miért kell még két film hozzá (Allegiant/A hűséges part 1 és 2), de gondolom ez majd úgyis kiderül... A lezárás mindenesetre olyan, hogy nem kíván még két filmet :)
  • SzinesGeza
    Eltérőek az igényeink.
    Bár kíváncsi vagyok tudnál-e mondani hasonlóan kidolgozott akciófilmet (amiben ugye baromira nem a szövegkönyv az elsődleges).
  • IMYke2.0.0.0
    [2013] - (imdb) - "Yeonaeui Wondo" (Very Ordinary Couple) - 7/10
    (2015.08.01) (112 perc, dél-koreai)

A munkahelyi szerelmek valahogy mindig veszélyesek - ha az ilyen kapcsolatok szakítással végződnek, akkor a közös légkör csupán a bajok forrása. Nincs ez másképp a teljesen hétköznapi pár, Young (Kim Min-Hee) és Dong-Hee (Lee Min-Ki) esetében sem, akik egyazon bank munkatársai.
    Történetünk legelején, a titokban - csak egyetlen munkatársuk tudta - 3 éve már együtt járó pár szakításakor kapcsolódunk bele a nem mindennapi bank és dolgozóinak életébe. Young és Dong-Hee tobzódásán keresztül pedig remek keresztmetszetét kapjuk a "se veled, se nélküled" kapcsolatoknak.
    A sokadik szakításuk után környezetüknek, és önmaguknak is azt hazudják, hogy túlléptek a másikon, szabadon keresik a következőt, élik az életüket, de valójában hiányzik a másik. A lány egy ismerkedő randijára elmegy a még mindig féltékeny Dong-Hee, és látványos balhét csap, mely révén mindenki megtudja, hogy korábban a lánnyal járt. Ezt követően elszabadul köztük a pokol... a hab a tortán, hogy közben dokumentumfilm forgatása is zajlik velük és körülöttük.
  • Lelouch
    A Hangya számomra is egy pozitív csalódás volt.
    Utoljára szerkesztette: Lelouch, 2015.08.02. 03:44:12
  • extra sensory
    3 Headed Shark Attack (2015)

0/10
  • IMYke2.0.0.0
    "Fantastic Four" "We're Good" Clip [HD] | 20th Century FOX:
  • StrikeFor
    TED 2 és a testnedves poénjai---> kotványszar
  • Kongy
    Nem hittem volna, hogy jó sülhet ki ebből a filmből, a zsugorodásos témát mindig is utáltam, de ez szerintem baromi jól sikerült! A poénok is ültek, többet nevettünk rajta, mint a Ted 2-n. Viccen kívül. :D Szóval jó volt, jó volt, ilyen jöhet még.
  • IMYke2.0.0.0
    [2014] - (imdb) - "Yeok-rin" (The Fatal Encounter) - 8/10
    (2015.07.31) (136 perc, dél-koreai)

Jeongjo király életére hercegsége óta folyamatosan bérgyilkosok törtek, ezért éjjelente folyamatosan trenírozza a testét és az elméjét - királyságának fordulópontját jelentheti, hogy miként tudja Noron és Soron frakciók közti feszültséget megoldani, és saját életét megóvni... mert csak idő kérdése, hogy a halálát kívánók, és a beépített bérgyilkosok mikor lépnek akcióba. A király egyetlen bizalmasa, már-már barátja a vele együtt felnevelkedett írnok-szolga.
    A visszaemlékezésekkel tarkított történet során mindenre választ kapunk, és úgy adagolják nekünk a feszültséget, hogy még a nyilvánvaló dolgok mellett is okozzon meglepetéseket az erősre, akciódúsra sikerült végkifejlet.
    Külön felhívnám a figyelmet a szolgálólányra... minden szempontból. Dowager királyné (vagy ahogy a király nevezi: Nagymama) is egy fincsi, ugyanakkor ármánykodó fiatal hölgy. S a könyv idézet is jó.
  • tigeroo
    hangya

ez mekkora agymenés volt istenem... ezt bevállalni. önmaga, és a műfaj paródiája. kellemes volt nagyon, a vasember 1-2 óta nem röhögtem ennyit marvel filmen.

félve ültem be, dee várjuk a többit.
  • Katalizátor
    Mad Max: Fury Road

Végre volt szerencsém megnézni eme remekművet! Habár a film nézése közben különös dolgokra jöttem rá, álljon itt egy teljesen szubjektív vélemény!
    Először is! Jómagam nem igazán tartozom sem a disztópia kedvelők közé, sem az autós akció hívők közé. Akkor mire fel a nagy lelkesedésem? Egyszerűen csak annyi, hogy túl tudom tenni magam ezeken a dolgokon és úgy értékelni a filmet, ahogy megérdemli. Elég sok véleményt olvastam a filmmel kapcsolatban, ezek zöme eléggé megosztó volt. Az igazság az, hogy még sosem láttam ennyire megkomponált akciófilmet, minden a helyén volt! Gyönyörű snittek a sivatagban, hatalmas akciójelenetek kísérik ezt a filmet. Mégis valami hiányérzetem támadt közben! Igen, ez a film nem nekem készült! Eleve nem szeretem a non-stop akciót,pláne nem az autós akciót! Igen, az igazság az, hogy untam is a végén! Nem nekem való dara volt az egész! Viszont én szeretem a filmeket úgy értékelni, hogy az túl van a személyes ízlésemen. És mit találtam? Egy brutális akciófilmet! Nem csodálkoznék, ha ez a film lenne most Tarantino kedvence, tényleg megérdemli a legeket! Az igaz, hogy jómagam elkezdtem unni, de ezt nem úgy értékelem, hogy szar lenne, inkább ez a saját személyes érzésem. Ez a film, majdhogynem tökéletes! Simán megadom rá a 9 pontot, sajnálom, hogy nem az én világom.
  • Mentol
    A Farkasszövi-s is elég frankó volt.
  • IMYke2.0.0.0
    [2011] - (imdb) - "Poo-reun so-geum" (Hindsight) - 7/10
    (2015.07.30) (122 perc, dél-koreai)

A "keresztapát" elgázolják, és végül a kórházban meghal - de még előtte hősünk nevét mondogatja és látni szeretné. A hagyományos "keresztapaságra" várományos kis főnököknek sem kell több, el is kezdenek egymás között rivalizálni, de legfőképp hősünkre kenni a merényletet. S ahogy az lenni szokott ilyenkor, küldenek is egy merénylőt. Se-bint, egy szemtelenül fiatal, de kiváló lövészt, aki nagyon csinos lányka - aki nem mellesleg kiválóan főz, és szereti a sós ételeket.
    A dolgok akkor kezdenek el bonyolódni, amikor a kezdetben felderítés céljából becserkészett Yoon Doo-heonról kiderül, hogy okos, jólelkű, vicces és jámbor "öregember"...

Nem egy túlságosan pörgős akciófilm. Nagyobb a hangsúly a szereplők közti kémián, és a barátságon. Kevesebb is a közelharc, vagy a lövölde - akad azért -, több az érzelem és a humor. Én jól éreztem magam a 2 óra során. S a főszereplő lánykát (Shin Se-kyung) is jó volt nézegetni :)
  • Tyler1
    Farkasok szövetsége, Csak az erős győzhet, Könnyező harcos, Holló sorozat
    Azokban az időkben ezek nagyon is nézhető filmjei voltak.
  • hiper KOCKA
    Száguldás életre halálra 1996

Mark Dacascos talán egyetlen nézhető filmje... a testébe épített erősítő és reflexgyorsító implantátumnak köszönhetően irdatlanul gyorsan mozog a srác és kegyetlenül jól kung fu-zik. Kevés filmben látni ilyen frankó harcokat/mozgáskultúrát... Szegény Brittany Murpy itt még szuperül néz ki, jól is áll neki a szerep.
    A története nem egy túlspilázott valami, sőt elég egyszerűcske, de itt nem is a sztori a lényeg... az akcióra koncentrál és azt meg is kapjuk... a final-boss is elég durvára sikerült (egy másik ürge implantátummal). Állat volt ahogy a napszemüvegét az arcizmai megfeszítésével tépi ketté... B-s filmek között überelhetetlen.

8/10
  • IMYke2.0.0.0
    [2015] - (imdb) - "Gangnam 1970" (Gangnam Blues) - 7/10
    (2015.07.29) (135 perc, dél-koreai)

A múlt század hetvenes éveiben járunk. A sors úgy hozza, hogy a két árva fiatalember, Jong-Dae és Yong-Ki, akik együtt próbálnak túlélni a nagy szegénységben, egy zűrös politikai időszak hatalomharcába keveredik, és végül két külön banda tagja lesz - a hatalmon lévők, és a hatalomra törők célja egy és ugyanaz: a főváros, Szöul közelében lévő Gangnam, erdős, művelési ágakkal és hegyekkel tarkított területének megszerzése, a bőséges pénzforrás reményében.

A szokásos profizmussal kivitelezett, brutális harcok közül is kiemelkedik az, amit egy temetés során láthatunk. A filmnek semmi köze az akkori valósághoz, viszont nem egy amerikai gengszter filmhez hasonlít itt-ott. Ajánlom azoknak, akik szeretik a rivalizálós bandafilmeket.
  • LasDen #90155
    pedig esküszöm a film legjobb részei azok voltak, mikor beszélgettek....
  • SzinesGeza
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az előre borítékolható volt, hogy az üldözőkkel össze fognak csapni. Most, hogy x mérfölddel arrébb vagy visszább, nem mindegy? :) Max karaktere egyébként is mindig ilyen szófukar volt, kár lett volna elrontani azzal ha most - magához képest - sokat dumál.
  • IMYke2.0.0.0
    [2001] - (imdb) - "Failan" (Pairan) - 8/10
    (2015.07.28) (116 perc, dél-koreai)

Azon filmek táborát erősíti, melyek nem is igazán - vagy csak visszaemlékezve - a címszereplőről szólnak.
    Kangjae (Min-sik 'Old Boy' Choi), egy kiöregedett, semmirekellő kisstílű bűnöző, aki napról napra, és céltalanul éli az életét, egy napon -- miközben a bandavezérének tett ígéretét ízlelgeti -- rossz hírt kap a feleségéről, Failanról. Arról a Failanról, akivel soha életében egy szót sem váltott.
    Failan (Cecilia Cheung) -- egy otthon elárvult, és ezért egyetlen élő rokonát Dél-Koreában megkeresni kívánó, és csak úgy mellékesen gyönyörű kínai bevándorló -- sokáig, keményen dolgozva, magányosan várta a férjét, mindhiába.

Ha valaki ezt a filmet nyugodt szívvel és érzelemmentesen végig tudja nézni...
    Cecilia Cheung káprázatosan gyönyörű volt 21 évesen [nem mintha 35 évesen, 2 gyerek után csúnya lenne].
    Nem ajánlom azoknak, akik mozgalmas akciófilmre, és azoknak sem, akik könnyed kikapcsolódásra vágynak, mert bár egyszerű, kiszámítható, bizonyos szempontból hétköznapi történet (férfiúi és női kiszolgáltatottságról, hányattatott sorsról, szeretetre vágyásról és nagy magányról), de talán épp ezért üt akkorát akkor, amikor kell.

//Csak érdekesség: az általam látott, a filmhez tartozó poszter átverés :)
  • IMYke2.0.0.0
    [2014] - () - "Kkeut-kka-ji-gan-da" (A Hard Day) - 8/10
    (2015.07.27) (111 perc)

Korrupt zsaruként mit tennél, ha
    * édesanyád másnapi temetése előtti virrasztásáról korrupt rendőrtársaid telefon hívása miatt útra kell kelned, és
    * közben az autóddal majdnem elütsz egy kiskutyát, és
    * utána sikeresen egy embert, majdnem lebuksz és
    * - egyetlen gyors megoldásként - a hullát olyan helyre teszed, ahol senki sem keresné,
    * mindeközben a Belső Ellenőrzés felforgatja az irodátokat, így kockán forog a karriered,
    * az egészet megfejelve folyamatosan cseng a telefonod a virrasztásról és
    * az egyetlen szó, ami a fejedben jár az, hogy az egészet "megúszni"?
    S mindez csak az első 10-egynéhány percben... de ezzel a meglepetések és izgalmak még koránt sem értek véget...
    Ha érdekel egy hosszú, nehéz, néha fanyar humoros és akció dús nap krónikája, akkor ajánlott megnézni :)

//Kevés koreai filmben hallottam ennyit káromkodni a szereplőket :)
  • LasDen #90151
    nem tudom. nálam Avengers 2 és Max egy szinten van. Egyik se volt túl jó v túl rossz...
  • CalebJoe
    Azért azt el kell ismerni hogy bármelyik mai képregény filmet telibe veri nem is kicsit, ebben és azokban se nagyon volt színészi játék csak akció meg CGI, de hangulatban, zenében, és képi világban a Mad Max nyer, én már rég nem láttam ilyen jól összerakott akciófilmet.
  • LasDen #90149
    Mad Max Fury Road

ÉRtem én, hogy lángol a gitár, robbannak az autók és mennek és mennek és mennek..... De a nagy büdös látványon túl, többségében a nulla felé konvergál, amit bemutatott. Nem mondom, hogy untam, de azért erőteljesen vártam már, hogy vége legyen. Ez a 2 óra hosszú 2 óra volt, nem az a gyors fajta. Oké, jó dialógusokat adtak a karakterek szájába, bár azt a 2 oldalnyi szöveget nem lehetett nehéz eltalálni. Plusz az elején Max szófukarsága kicsit erőltetett volt. Nem értem miért nem tudott megszólalni, hogy mit akar vagy mi van. Helyette csak mutogat, mint egy idióta. Látványos volt, de ennyi...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    mikor a third actnél elindulnak vissza, arról nekem leginkább a tanácstalanság jutott eszembe. "Őőő, most akkor mi legyen a vége? Aah tudom már, menjenek vissza. Akkor lesz még egy üldözéses jelent és nem kell semmi újat kitalálnom..." Gratula

6/10
  • Blasta
    Igen, igazából miután elkuldtem rájottem, hogy nem 100% igaz, a Vulcan meg a Gau Avenger persze nagyobb kaliberuek. Koszi a kijavítást!
  • repvez
    Pedig nem ártana, mert ugy is meg lehet látványosra csinálni a filmet, sőt még lehet jobb is lenne ha kaszkadőrőkkel és valós efektekkel készitenék mind régen, a CGI tulságosan szabadkezet adott a forgatókönyv iróknak és a rendezőknek.

Még a végén a star wars hitelesebb lesz ,mert annál igy készitik a filmet többnyire :)
  • mégvadabbdisznó
    ha pl. az FF7-ben a fizikai törvények érvényesülnének a szereplőkre, a csapat fele elhullott volna

nem kell gondolni a fizikára egyáltalán és akkor nem lesz szembetűnő...

mint a rajzfilmekben; a fizika akkor kezd hatni mikor a figura fejében tudatosul hogy fél órája a levegőben sétál :D

az FF7-ben is így van ez megoldva... senki nem gondol a fizikára... a szereplők, a rendező, az effektgyárosok, és így nincs is vele gond... akkor a nézők minek vesződjenek vele? :D
  • repvez
    ez igy nem teljesen igaz amit mondasz ,mert a legtöbb repülöben amcsi részről gatling gépágyú van és azok 20mm-es lövedékkel van töltve,de az A-10-es 30mm-es gépágyuja is gatling rendszerü.
    A minigun amire te gondolsz az is gatling rendszerü ,de 7,62x51mm es löszert használ mig a AK-47-es meg 7,62x39est.
    Mindamellett igaz amit leirtatok a legtöbb film ilyen apró hibák sokaságából áll. Amit egy kicsi paraszti ésszel gondolkodva ki lehetne küszöbölni vagy máshogy megoldani egy olyan filmnél ahol a cselekmény a "valóságban" játszódik, tehát nem az urben,nem fantazi vagy scifi.
    DE amig a földön játszódik azért jó lenne ha az itteni fizikai törvények érvényesülnének a szereplőkre és a tárgyakra.
    Utoljára szerkesztette: repvez, 2015.07.27. 21:58:45
  • Blasta
    Jó, mondjuk ez egy 50es kaliberu gépágyu a Rambo-ban, ez azért elég durva, a gatling-rendszeru gépágyuk azért kisebb 7.62-es ólmot okádnak (pont mint az AK47 Kalashnikov) csak kurva gyorsan jó sokat :)
    De most újra megnézve nem is gatling-ek voltak a buszban, hanem valami akármi gépágyu, de ettol még tartom amit mondtam, semmi értelme nem volt a dololgnak ugy ahogy megmutatták. A saját rendszerén belul nem mukodik a film, ez a fo gond ezekkel a szarokkal.
  • Blasta
    Nem vitás :)
  • Bokafix2
    Akkor keverem. Ettől még blőd volt az egész úgy ahogy volt.
  • Blasta
    ööö, a naplementét a T-Rex "ugatta" a végén, a brutál dínóról meg szépen kiderult, hogy T-Rex és Raptor hibrid volt.
  • Bokafix2
    Nem is volt teljesen dinó... laboratóriumilag kotyvasztott hobbiállat volt aminek a legtöbb összetevője titkos. Nyilván nem volt kedvük kitalálni egy sor komponenst hogy miből áll, ezért rávágták hogy titkos.

De biztos hogy volt benne Kozsó dns-éből, mert szeretettől áthatott tekintettel búcsúzott el Pratt-éktől és a kis raptortól... majd nyájasan megugatta a cgi naplementét.

Meg volt egy kicsi S. Hawking-éből is, mivel kivételes intelligenciájából adódóan észrevette a nyomkövetőt. Bizonyára rájött hogy mindig tudták hol van, és így tudatosan kezdte el magán keresgélni egy falitükörrel.

Ennyi nem elég kamumagyarázatnak?

Utoljára szerkesztette: Bokafix2, 2015.07.27. 19:02:14
  • RatBaG #90139
    Poorly-Timed Movies