[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Houdini (2014)
Izgalmas volt.... Brody szinte brillírozott ebben a szerepben. És mivel magyar vonatkozása is van a filmnek, (nem is kevés) mindenképp a 'must see' kategória.
Az eddigi legjobb Houdiniról szóló film amit láttam. Konkrétan ki is írták a film elején hogy a valós történések mellett a fikció is nagyban szerepet kapott, és nem is lett volna jó ha pusztán csak a történelmi eseményekre hagyatkoznak, mert fele olyan jó sem lett volna akkor a film.
Némelyik trükknél fogtam a fejem milyen zseniális volt ahogy csinálta. De mivel a sztori az első világháború előtt veszi kezdetét, hősünk kémkedik is az Usa-nak, pl. épp az előadása alatt rámol ki egy szuperbiztos széfet, miközben a közönség azt hiszi ott ül a színpadon egy ládában.
Fiatal korától egészen élete végéig bemutatja a film a fontosabb momentumokat, igazából sokkal összetettebb a film mint elsőre hinnénk, közel sem csak arról szól hogy mindenhonnan kiszabadul. De ha ennyi lenne a lényeg még úgy is megállná a helyét. Elég hosszú lett, a két rész együtt 3 órát tesz ki, de nincs unalmas jelenet, végig fenntartja az érdeklődést. Brody-t még tán a Zongoristában bírtam ennyire. Hiteles volt végig. Rá lett szabva a szerep.
9/10
Utoljára szerkesztette: vérpocok, 2015.07.08. 22:15:25