Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jönnek a szürkék... és hoznak magukkal némi akciót, némi látványt és némi análszondát... bizony: szegény elraboltaknak nem túl jó bánásmódban van részük odafenn az űrhajón.
Alapvetően az a baj ezzel a filmmel hogy borzalmas idióta a sztorija. Ilyen összeesküvés elméletes baromság, jellemzően az összes klisével ami a hasonló filmeket jellemzi. Látszik hogy nem is akarták magukat megerőltetni a készítők, hogy valami eredetiséget csempésszenek bele. Viszont annyiból más hogy itt nemcsak annyi van hogy a földön csesztetik az idegenek a jónépet, letapossák a virágágyásokat és őrületbe kergetik a kutyákat... hanem megmutatja mi történik azokkal is akiket felcsípnek egy könnyed esti zsúrra a hajójukra.
Az idegenek megjelenítése is tipikus, bár nekem az volt az érzésem mintha egy űrbéli slenderman-t látnék... annyira hasonlított hozzá a fizimiskája. Az első fél óra gyakorlatilag dögunalom: kétbites entitások apuka vidéki házában buliznak, drogoznak és kettyósra isszák magukat. De rögtön felelősségteljes felnőttekké válnak amint meglátnak egy ufófejet. Szóval nem a legjobb film a témában, de egyszer meg lehet nézni.
5/10
Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
1,5 órán keresztül ülünk Tom Hardyval egy autóban, és tanúi leszünk ahogyan az élete darabokra hullik. Remek one-man-show kamarafilm, egy teljesen hétköznapi történettel, mellőzve bármiféle klisét, sablont, csavart, mégis az elsőtől az utolsó percig ott akarunk lenni, és tudni hogy végződik a történet, mire az út véget ér. Nem közönségfilm, úgyhogy csak az igényesebb rétegnek ajánlom.
Nekem Hardyval bármit el lehet adni, a legmagasabb szinteken műveli a színészmesterséget ez az ember.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Hát gyerekek, nagyon bánom, hogy a Gépészt néztem meg előbb, és nemrég, mert az nagyon Harcosok klubja koppintás. És ez azért probléma, mert már a film elején, a repülős jelenetnél rájöttem, mi a csavar.... : / De még így is baromi jó film volt, bár mivel túl későn néztem meg, így nekem "csak" 8/10
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
semmi kiemelkedő, ilyen képregényes-hollywoodi stílusban készített harcművészes-kardozós film. egyszer mindenképp nézhető, persze vannak benne távol-keletiesen túljátszott jelenetek rendesen, de nem vészes.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Utoljára szerkesztette: Tyler1, 2014.10.19. 21:12:10
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
Utoljára szerkesztette: Tyler1, 2014.10.19. 21:02:57
Én tegnap néztem meg másodszor, de még rosszabb volt, mint először.
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Am meg azt mondok amit akarok, bazzeg ha ez a véleményem?! :)
Akkor akiknek nem tetszik a kritikám:
Apokalipszis most - 10/10
2001 Űrodüsszeia - 10/10
Szárnyas fejvadász - 10/10
Mind Perfetto!
A fejvadász jó volt, azért nem kapott 10-est, mert nincs olyan film ami 10-es lenne. Mellesleg nincs tökéletes film se, mindennek van valami hibája, én leírom azt ami nekem nem jött be benne annyira. Nem mondhatod, hogy lehúzom őket a picsába.... Mellesleg én nem az a típus vagyok, aki hírnév alapján ítél és azért mert a többség ajnározza akkor én beállok a sorba közéjük. Azért mert másnak tetszik, attól még nekem nem kell hogy bejöjjön. És tegyük hozzá ezek elé a filmek elé igen nagy elvárással és kíváncsisággal ülök neki, szóval elég jól hozzák azt amit hallani róluk.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Gyakorlatilag, az összes remekművel ezt csinálod. <#pardon1>#pardon1>
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Nem tudom menyit adjak rá. Igazából a sztori annyira nem nagy durranás, de nem is unalmas. A Filmben rengeteg minden történik, folyamatosan van valami, amivel leköt a több mint 3 órára. Ezért nem mondanám rossznak. Vannak benne kifejezetten jó/érdekes részek és az egész film alatt a monológok és gondolatmenetek téged is kicsit elgondolkoztatnak. Szerintem kiemelkedőnek nem lehet mondani, de mindenesetre jó film. Ajánlom mindenkinek!
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Olvasd el nyugodtan a könyveket is, sokkal bővebbek mint a film, ráadásul van még két rész, amit sajnos nem csináltak meg filmben (2061 és 3001, bár ez utóbbi már elég rövidke).
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Kajak rendben van! Kicsit unalmasnak találtam az elején, de aztán jöttek a dolgok szépen sorban! Nagyon jól ki van találva az egész! Múlt és jelent, képzelet és valóság. Ijesztőnek nem mondanám, de legalább lekötött!
A trip magyarázata:
Amikor Bowman közel ér a monolithoz, akkor az nyit egy féregjáratot, és azon utaztatja végig (ez mondjuk magyarázat a színekre, de az utána következő dolgokra nem). Megérkezik egy központi nagy űrállomáshoz/bolygóhoz, ahol különféle űrhajók parkolnak. Ezek azok a hajók, amikkel más űrlényeket hoztak ide. Hogy melyikükkel pontosan mi lett, az nem derül ki. Bowman kapszulája is asszem itt marad, de őt továbbviszik, egy nagy vörös csillag körüli űrállomásra, amiből ő azt a szobát érzékeli ami a filmben is megjelenik. Itt gyorsított ütemben megöregszik, de közben a monolit tanítja is (mint az elején az ősembereket), majd amikor meghal, akkor feltámasztják mint Csillaggyermeket (lényegében istent csinálnak belőle). Ez az utolsó kép is, amint fiatal istenként figyeli a Földet. A monolit nem élőlény, csak egy segédeszköz, egy fejlett faj készítette, akik felügyelik a történéseket az egész Univerzumban, ezek a készítők szánnak Bowmannek különféle feladatokat.
Ha ennyire azért tetszett a film, akkor folytasd a 2010-el, sokkal pörgősebb és érthetőbb, a trükkök is ugyanúgy megállják még ma is a helyüket (a Jupiter körüli képek, meg az átszállás az Io felett félelmetesen jó). Abban is felbukkan majd D.B., és kiderül milyen feladata is van.
Utoljára szerkesztette: genndy, 2014.10.19. 13:00:54
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
A Space Odyssey talán jobban tetszett volna Megan "Öböl-Mihály-értékel-egyedül" Fox-szintű színészekkel?
Ráadásul, abban az időszakban
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2014.10.19. 12:33:11
Hát mit is mondjak. Ez a film annyira, de annyira vontatott és hosszú, hogy hihetetlen(2óra). Egyszerűen elaludtam rajta 2-3 percekre bizonyos jeleneteknél. Az a sok üres fekete képernyő amit láttam, hát borzalmas volt. És akkor mindenki olyan nyugodt bazki, mintha beszívtak volna. "Itt fogunk meghalni?" - Kérlek nyisd ki az ajtót komolyan ezt LSD-en vagy gombázva kellene megnézni, de biztos hogy első és utolsó alkalom volt.
Másik negatívum a színészi játék. Az elején, már amikor végre van pár párbeszéd is, hát, komolyan mondom, mintha a 8.-os színjátszókört látnám... Az a kislányos telefonálós jelenet egyenesen kretén. A végén amikor meg megint van dialógus, akkor mindenki mondom be van lőve. Szerintem a pulzus szám nem ment az élőknél se a hibernáltak szintje felé..
Na és akkor miért kapott 7 pontot?
Tekintve hogy 30 éves, még ma is bőven megállja a helyét. Zseniálisak a felvételek, alig venni néhány helyen észre, hogy nem mai a film. Azok a jelenetek, ahol kihangsúlyozzák a gravitáció hiányát, nem egy helyen történik meg, zseniálisak! Végig a jelenet alatt azon agyaltam mérnök lévén, hogy hogy az anyámba csinálták meg. Gondolom az egész díszlet amiben a színész mozgott forgott, de még így is maradnak olyan jelentetek amiket nem tudok hova tenni. Sztori nem lenne rossz, sztem belefért volna 1 órába pörgősen vagy 1:15-be kényelmesen a film. A misztikumot elég jól húzza a film végéig, így egyszer elsőre sikerül fenntartani az érdeklődésemet. De soha többet nem bírnám végignézni.
Ja és a zenék nagyon helyén vannak, főleg hogy nagyon szeretem a komoly zenét.
Egyszerű de jól működő film, humoros, hangulatos, kissé túlcukrozott történettel. Limonádé filmnek tökéletes.
Sofia Vergara pedig még 42 évesen is büntet
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
érdekes egy film. Bár van benne egy két dolog amit nem értek:
Ezt lehetne ugy is értelmezni, hogy vissza mehet az idobe, de visszatérve semmisé változik az egész. De akkor meg bármikor találkoyhatna az apjával, amit később nem fog tudni megtenni.
Szóval így a végére nagyon megkavarodtam :D
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
A film egy anime alapján készült, de nem éreztem úgy hogy túl sok elemet átvett volna belőle. Kicsit izzadságszagúra sikeredett akciódráma inkább ahol a kiscsaj akinek megölték a szüleit kíméletlen bosszúhadjáratba kezd. A világ amiben a történet játszódik egy korrupt anarchikus társadalom ahol bandák uralják az utcákat és aktív gyermekkereskelem folyik.
Vannak a filmben meglepetések is, ahogy a lány múltjából egyre több dolog derül ki. Viszont ezzel együtt is csak max egy közepest adok rá, nekem kicsit vontatott volt a sztori, és az akció is csak helyenként volt igazán ütős.
5/10
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"