1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Blasta
    Chappie - 7/10
    ---------------------
    Jó volt. Vagy mit mondjak, nem volt rossz! :D
    Voltak dolgok amik zavartak, kezdem azokkal:
    Nem igazán tetszenek ezek a Bloomkamp-os 1D-s karakterek (vérgeci uberállat ösbunozö, számító cégvezér, csalódott és szintén vérgeci fegyverfejleszto akit melloznek a cégnél, stb.). Kicsit árnyalhatná a karaktereit jobban. Továbbá kifejezetten idegesített a föszereplöpáros a Die antwoord-bol. Borzasztó arcok, borzasztó szinészi képességekkel, idegesíto angollal...
    Továbbá a torténet is elég sablonos illetve klisés néhol. De szerencsére nem annyira mint az Elysium esetében. Jackman 1D-s karaktere rémidegesíto és tényleg mintha a Robocop 1-bol szedték volna ossze minden darabját. De még a robotja is a klasszikus filmet idézi. Tisztelgésnek ezt nem tudom be, leginkább otlettelen másolás. Sigourney meg olyan amilyen, kb. az utóbbi 5 szerepében mind ugyan azt a "fonokasszony" karaktert osztják rá mint ebben is. Banális és unalmas.
    A torténet így a sablonos vagy másolt karakterek miatt nem tud igazán eredeti lenni, mégiscsak ök viszik elore a sztorit. Nyilván kozelében nincs a D9-nek de azért nem sullyed Elysium-i mélységekbe.
    Ami jó volt:
    Maga Chappie. Aranyos, szeretnivaló, vicces (visszafogottan), lehet vele azonosulni (már amennyire egy gyereklelku robottal tud az ember :D). A sztorija is rendben volt, bár néhol banális ez is. Pl. ahogyan tanul az nekem nem tunt logikusan felépitettnek. Nem voltak benne szemetszúró ökörségek de azért néha átgondolatlan volt.
    Illetve jól hozta a szerepét Dev Patel, a gettómilliomos srác. Nem volt baj vele, jól játszott végig.
    A látvány pedig olyan amilyet a D9 óta minden Bloomkamp filmtol elvárunk. Kegyetlenul realisztikus és mocskos CGI, minden olyan mintha tényleg létezne, semmi króm csillogás, semmi agyondizájnolt baromság, minden gép steril, minden akciójelenet hihetö és nem esik át a ló tuloldalára. De mint mondtam, ezt várjuk Neil-tol, ebben véleményem szerint egyedulállóan jó. Ja és nem baszkodik éjszakai akciózással, minden full világosban torténik végig. Respect.
    A rendezo a film utolsó 30 percére hagyta az igazi akciót, addig sajnos nem tul porgos a film. Viszont ez a 30 perc megint olyan mintha a robotzsaru és a D9 mixet néznénk. Robotok, emberek, lépegetok borzasztó látványosan gyakják egymást. Rossznak semmiképpen nem rossz, de néha már tényleg ismert dolgok koszonnek vissza.
    Ha az Elysium egyszer nézheto jelentéktelen film volt, akkor Chappie mindenképpen jónak minosul, de a rendezotol azért ismét tobbet vártam volna.
    Szerencsére tudom, hogy Alien lesz a kovetkezo projektje, de ha nem tudnám már konyorogtem volna neki, hogy felejtse már el ezt a nyamvadt Joburgot és az egész idegesíto dél-afrikai miliöt, kicsit elég volt már belole (még ha az Elysium nem is ott játszódott, de akár ott is ljátszódhatott volna, sok kulonbség nincs látványban).
    7 pontot jóindulattal adok neki, mert nagy reménységnek tartom Bloomkamp-ot.