1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Prof William
    A könyvadaptációban meg -a legtöbb esetben- végig követik a könyv cselekményét. Mégsem sír senki, hogy "se hát azt már ergyszer végigolvastam!"

Játékban ezt miért nem lehet? Főleg az olyan játékokban, amiknek a sztorija és a történetvezetése felér egy könyvével.

Az adaptáláshoz tényleg nincsen tökéletes effekt, de szerintem nem jó ha túlságosan elrugaszkodnak a játék eredeti történetétől.

A Prince of Persiából is egy kalandfilmet csináltak, minimális utalásokkal játék ami így egy közepesnél kicsivel gyengébb kalandfilm és egy kritikán aluli POP feldolgozás lett.

Ha jobban követik az eredeti pl, elszabaduló időhomok, homokények és persze időmanipulálás akkor egy emlékezetesebb kalandfilmet lehetett volna kihozni belőle. Milyen már, hogy az Idő tőrét ha 3! alkalommal használták az egész film alatt ,aztán gyorsan lemerítették, nehogy még valamit ki lehessen hozni belőle.

A játékosok nagy része a játék sztoriját szeretné viszont látni, vagy legalábbis a szellemiségéhez hű történetet.

Sokszor mondják, hogy azért változtatnak, hogy a nem játékosok is élvezzék... De ha a történet eleve jó, akkor miből gondolják, hogy aki nem ismeri az nem fogja élvezni? Miért rá hivatkozva kell átalakítani?

Vagy igen, csináljanak külön sztorit, de akkor építsék rá a történet világára és ne heréljék ki annyira, hogy már csak nyomokban lehessen ráismerni.

Pl. A Doom-ot annyira megváltoztatták, hogy az már egy random "Rettegés a Marson 3" -típusú űrhorrorrá degradálódott . Se szörnyek, se Pokol, se fegyverek stb...

A Prince of Persia esetében is ez volt a helyzet.

Talán az egyetlen játékadaptáció, amiben viszonylag jól vették ezt a a Silent Hill-volt. Változtattak a sztorin, de mégis ismerős volt, valamint remekül elkapták a világot, a hangulatot a zenéket... Egyszóval mindent.

A SH volt eddig az egyetlen játékadaptáció, ahol úgy álltam fel a moziszékből a végén, hogy "Nagyjából erre számítottam, amikor SH mozire ültem be! "