[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Dumb & Dumber To - 5/10
-------------------------------------
Számomra kult státuszt élvez az elso rész, gondolja bárki gyomorforgatónak, alpárinak (az) vagy bármi egyébnek, természetesen a brilliáns szinkron is rátesz erre egy lapáttal, mert akkoriban még igy néztem a filmeket. Nos sajnos a második rész -ahogy azt vártam és féltem tole- mélyen alulmúlja az elsot. Farrelly-ék érezhetoen nem azok a friss lenulettel bíro író/rendezo páros akik 20 éve voltak.
A film mégis erosen indított, aztán szép lassan (nem is olyan lassan) beállt egy éppencsak nem unalmas de nevetésre lényegében egyszer sem készteto langyos semmiségbe. Mitobb, azt hiszem 3x tekertem vissza a film kozben és egyszer sem a poénok miatt (testfestés...khmm...de azt is minek???).
Izzadtságszagúan igyekezett a film megidézni az elso rész poénjait, gyakorlatilag egy kvázi remake-rol van szó, a legtobb helyzet, szituáció az elso részbol ismert szitu ujragondolt, új kontosben, új szereplokkel eljátszott verziója. Az újdonságok pedig nem utottek, nem viccesek (hallókészulék "lopás"...gáz).
Szóval az elso részhez mérve -és nem is lehet máshogy tenni, hiszen a film maga az elso részt idézi folyton- nagyon gyengécske lett. Azt nem mondom, hogy felesleges volt, mert a két figura annyira beleégett a tudatomba, hogy kedves kis mosollyal figyeltem minden mozdulatukat a film alatt, de azért simán letudtam volna élni az életem enélkul a 2. rész nélkul.
Jim és Jeff okésak voltak, de nem tobb. Ujat nyilván toluk sem látunk. Osszességében végig tudtam nézni, de onálló filmként lehet, hogy kikapcsoltam volna a vége elott.