1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Synchronous
    Doom 2005

Tény hogy minden valamirevaló gémert atomcsapásként ért ez a film, és bár én is kitoltam az összes létező Doom játékot, annyira nem tartom vészesnek a végeredményt, de azért jónak se.

Abba felesleges belemenni hogy miért nem sikerülnek jól a játékadaptációk, (talán mert a kedves rendező egy percet nem játszik azzal amiből filmet csinál) de mi hiába is kutatnánk az okokat ha a rendező nem teszi korábbi fércmunkákból okulva. Röviden leszögezve: ez a film nem Doom.

Van Mars, meg zombik, meg Bravó csapat, de ennyi erővel a címe lehetett volna "Zombijárvány a Marson" is. Mivel pont azt hagyták ki ami a Doom-ot Doommá teszi: a pokoli eredetsztorit és a klausztrofóbiás nyomasztó hangulatot, valamint azt a dögös kiberdémon lovagot akitől olyannyira félve tántorogtam ki a barlangból 10 éve, hogy aztán egy soulcube-al arconküldve visszaküldjem a pokolba.

Valamint a játék egyes kultikus karakterei is hiányoztak a filmből, de ez csak a jéghegy csúcsa. Az egész film úgy ahogy van teljesen doomtalan... viszont van Rosamund Pike, aki itt még meglepően fiatal, nem mellesleg jól is áll neki a kutató tudós szerepe. Sőt még az FPS módban lenyomott lövöldözés is elment egynek.

De annyira ordenáré akció B-mozit csináltak belőle hogy fájdalmas volt nézni is helyenként. Még arra sem tudtak figyelni hogy a BFG színe zöld legyen.

5/10