[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
The Drop
Michael Roskam előző rendezése, a Rundskop nekem az egyik kedvenc európai filmem, kíváncsian vártam, hogy mit hoz ki ilyen brutál jó castból, és egy olyan novella adaptálásából, amit a Viharsziget, A titokzatos folyó, vagy épp a Hideg nyomon írója jegyez. A sztori egy lassan kibontakozó, komor, gengszterkrimi, aminek az erejét a szereplők adják. Iszonyat erős színészi játék viszi ezt a filmet, Gandolfini utolsó filmjében is baromi jó volt, Matthias Schoenaerts - akit a rendező szerencsére hozott magával a Rundskop-ból - puszta jelenléte olyan feszültséget generált, hogy pislogni is elfelejtettem (hatalmas karriert futhat be ez az ember), Tom Hardy pedig ismét... pff, róla nem is írok semmit:
Ezenkívül Noomi Rapace, John Ortiz, de az apróbb szerepben feltűnő csecsen gengszterformát alakító színész is szinte minden jelenetében hátborzongatóan jó.
Bár szerintem Roskam elvett a gázból, hogy szélesebb közönségnek, és főleg a tengerentúli közönségnek is eladhassa a filmet, sokkal többet kitudtak volna hozni belőle, de így is elég erős alkotás lett. Nem egy közönségbarát film, stílusában hozza az európai filmek jellemzőit, így aki azokat nem kedveli, annak ez sem fog tetszeni. Komolyabb filmkedvelők azonban semmiképp ne hagyják ki. Ennek tudható be, hogy imdb-n mindössze 7,4 ponttal áll, míg rotten-en 89%-al.