1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • IMYke2.0.0.0
    [1983] - imdb - "Once Upon a Time in America" - 10/10
    Extended Director's Cut - 251 perc (229 perc az eredeti)

Mestermű még mindig. Úgy 10-12 éve láttam a rövidebb DVD verziót, és emlékszem, a végével nem tudtam dűlőre jutni.
    A restaurált plusz jelenetek tényleg kellettek. Főleg a végkifejletnél. Nem is értem, hogy ezeket miért nem lehetett bennehagyni a véglegesben.
    Robert De Niro fenomenális volt. James Woods is hozta a kötelezőt.
    Elizabeth McGovern (milyen gyönyörű volt ez a nő, és a hangja is rendkívül izgalmas!) (Jennifer Connelly játszotta a fiatal Deboraht), azok a szemek! Tuesday Weld (Carol) és Darlanne Fleugel (Eve) is gyönyörű volt.
    Ami mellett nem szabad elmenni: a környezet és a sminkek, frizurák és persze Ennio Morricone. Mindez együtt hihetetlenül jó még mindig. A mai klasszikus értelemben vett kompjúter grafika nélkül.
    A történetről nem mesélnék, mert vagy mindenki ismeri, vagy elsőkézből érdemes.
    Aki még nem látta ezt a Sergio Leone klasszikust, annak mindenképp ajánlott (van itt minden: barátság, szerelem, szex, villantás, erőszak, humor, akció, drog, gyilkosság, árulás és Joe Pesci is) - senkit se riasszon el a közel és 4 és negyed órányi játékidő, el tud az röppenni, akár egyben, akár két részletben nézi az ember...