1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Blasta
    Boyhood – 6/10
    ----------------------------
    Nehez ertekelni a filmet, mert tulajdonkeppen annyira egyedi a projekt, hogy nem lehet egyetlen masik filmhez sem hasonlitani.
    Akiknek uj lenne: a filmet 11 ev alatt forgattak le 4 FIX foszereplovel. Egy 7 eves kisfiu all a "tortenet" kozeppontjaban, az O eletet kovethetjuk figyelemmel 11 even keresztul 18 eves koraig (ha jol tippelek). Az iro-rendezo minden evben osszeszedte a stabot es forgatott egy-egy uj, rovidebb epizodot a csonka csalad eleterol. Ennyi a plot.
    Ezek a reszek nincsenek elkulonitve vagy evszammal jelolve, egyszeruen annyit latunk, ahogy egy-egy vagas utan a csalad tagjai valtoznak, oregednek, kivaltkepp ahogy a kisfiu cseperedik felfele.

Eszmeletlen nagy huzas szerintem, hogy kisfiubol kamaszkorig ugyan azt az embert lathatjuk az egesz film alatt, nem tobb szinesz jatsza a karaktereket (anyu, apu, hugica).
    Ugyanakkor nem tudom tul nagyra ertekelni a filmet, mert ez nem egy –a szo szoros ertelmeben vett- igazi film.
    Ennek a filmnek ugyanis nincs konkret tortenete, nincs a hatterben egy sztori amit 11 ev alatt latunk be- vagy kiteljesedni, egyszeruen egy teljesen atlagos csonkacsalad eletet lathatjuk sok sok even keresztul. Akarmelyikunk csaladjarol szolhatna, itt nincsenek kulonos szereplok, senki sem hordoz egydimenzios tulajdonsagokat, mindenki teljesen atlagos, "normalis" szurke emberke.

Es bizony nincs tortenet, hiszen az maga az elet, nincs kimondott tanulsag, nincs akcio, nincs igazi siros-zokogos-meghalos drama, legegyszerubben ugy lehet osszefoglalni, hogy a filmben nem tortenik semmi. Pedig dehogynem tortenik, emberek, csaladok valtoznak 11 ev alatt. Ez a film "tortenete", ennyi es nem tobb.
    Es pontosan ezert nem tudom tobbre ertekelni mint egy "egyszer mindenkeppen megnezendo de semmi tobb" filmnel, ugyanis egy cselekmeny-sztori-konfliktus nelkuli film egyszeruen nem tud lekotni 166 percen keresztul. Persze akadnak benne kisebb konfliktusok, de azok csak 1-1 szakaszai a csalad eletenek…pont ahogyan az barmelyikunkkel tortenik.
    Ez a film szamomra tul hosszu ehhez. Hangsulyoznam, hogy SZAMOMRA. Mert pl. asszonykamat vegig lekototte es erdekelte mik tortennek a szereplokkel, en ugy 2 ora utan vesztettem el az erdeklodesemet.
    A lenyeg a lenyeg: ha kb. 100-120 percre vagtak volna, kicsit feszesebben, nem ennyire konyves stilusban meseltek volna el ezt a 11 ev tortenetet, akkor nekem is tuti jobban tetszett volna.

Mindazonaltal mindenkeppen ajanlom azoknak akik a fentebb leirtak utan erdeklodnek a film irant, mert egyedi filmrol van szo, jo szineszekkel, eletszagu tortenesekkel.