[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Fuck, az SG összeomlásban oda lett az írásom :( Írhatom újra (bár végülis ugyanott tartok majd, mintha nem írtam volna)
Az ember tragédiája (2011)
Nem vagyok nagy olvasó, de ezt anno suliban olvastam. Akkor nem volt olyan nagy hatással rám.
De ez a film egy igazi kihívás. Már a maga 2 óra 40 perces játékideje sem semmi, de az eredeti szöveg még megdobja. Aztán Jankovics néhol pszichedelikus és egyedi látványvilága is oda tesz. Bevallom soha nem tudtam egyhuzamban az első pillanattól az utolsóig megnézni, csak 2 részletben. Meg azóta rengetegszer 1-1 jelenetet.
Usztics Mátyás fantasztikus munkát végzett Luciferként. Hatásos és meggyőző hangja volt. Persze ebben sokat segített Madách szövegkönyve is. De mellette a többiek is nagyszerűek voltak. Széles is, aki közel tökéletesen kihozta Ádám vívódását. A színek mind-mind egyedi látvánnyal és hanggal rendelkeztek. A jövőbeli képek egészen okosak voltak egyszerűségükhöz képest.
Viszont a 23 évnyi munka és hadakozás, hogy be tudják fejezni, meglátszik a filmen. A 4:3 még annyira nem baj, de az animáció sokszor bántóan együgyü. Sokszor csak képkocka követ képkockát igazi animáció nélkül. Állóképek sorozata. Ami így kicsit megnehezíti a megtekintést. Bár nemtudom időben melyik szín mikor készült, de talán a legmozgalmasabb a Konstantinápolyi szín. Szinte folyamatosan minden mindig mozog, mint egy ízig vérig animációs filmben és az egész élettel teli.
Sajnálatos, hogy ilyen lett, bár ettől még a film nagyon jó...
8/10