1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Axlkenobi
    Kb. szószerint azt mondja a butaarcú palpatine a még hülébb anakinnak, hogy darthfaszomsetuggyaki olyan erős volt, hogy rákényszerítette a midiklorikat, hogy életet teremtsenek. Pont hétvégén néztem... sajnos...

Palpatine egyértelműen hazudik a gyereknek, az meg elhiszi, mert rögeszméje, hogy Padmé meg fog halni, ha ő nem menti meg.

Ellent sem mond, hiszen Qui-Gon Jinn meg mellesleg ezt mondja Anakinnak a Baljós Árnyakban:
    "Midi-Chloriánok nélkül nem volna élet és nem tudnánk semmit az Erőről. Szüntelenül beszélnek hozzánk, közlik velünk, hogy mit akar az Erő."

Ennél nyilvánvalóbban nem lehetne kifejezni, hogy a midi-chlorián pusztán "közvetítő" szerepet játszik. Semmiben sem mond ellent annak, a koncepciónak, hogy az Erő spirituális, megfoghatatlan energia minden élőlény között, ahogyan azt már az eredeti trilógiában is elmondták, pusztán plusz adalék.

Az igazság az, hogy a prequeleket trendi fikázni, nevetséges módon belekötni mindenhol. Mert ugye egyrészt ott van a késő harmincas, kora negyvenes generáció, akik anno gyerekként látták az eredetit és mikor az előzmény-filmek jöttek, akkor azt hitték, hogy Lucas majd kizárólag nekik gyárt valami nosztalgia-sorozatot. Ő meg úgy gondolta, hogy a Star Wars az nem TIE-vadász, Han Solo, meg AT-AT lépegető és Birodalmi Induló, hanem ennél azért több és komplexebb történet. Teszem hozzá, én 31 éves vagyok, bőven az eredeti filmeken nőttem fel, csak nem vártam nosztalgia-mozikat, hanem képes voltam megérteni és elfogadni, hogy eltelt 20 év, a történet is más korban játszódik, így sok szempontból másnak is kell lennie ezeknek a filmeknek.

Aztán ott van még az elcseszett mostani, tizenéves kis nethuszár nemzedék, akiknek a Halálos Iramban filmek és társaik készülnek. Na, ők meg kábé olyan Star Wars filmeket várnának, mint az istentelenül hülye Force Unleashed videójátékok, ahol annyira "badass", meg "cool" és "awesome" minden, hogy egyetlen csettintéssel csillagrombolókat rángatnak le a földre meg hasonló gagyi műmájerkedések.

A prequelek legnagyobb erénye, hogy Lucasnak volt bátorsága nem elvárásoknak megfelelni és vágyálmokat megfilmesíteni, valamint hülye kifejezéssel élve, de nem "geek-kompatibilis" filmeket készíteni. A Baljós Árnyak bemutatója előtt mondta azt, hogy "tisztában vagyok vele, hogy minden emberre, akinek tetszeni fog a film, jut majd két-három ember, akinek viszont nem, de én ezzel nem tudok mit kezdeni."

Persze, nyilván lényegtelen amiket leírtam, hiszen ezeket a filmeket fikázni mindig divatos lesz, így aki utálni akarja, annak tökmindegy minden ellenérv, akkor is savazni fogja, mert az trendi.

Ez viszont mókás: "Pont hétvégén néztem... sajnos." Gondolom a midi-chloriánok kényszerítettek a megnézésére. :-)