1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • vérpocok
    Jaws 1975

Spielberg is tudja hol szeret a cápa, és ezt be is bizonyítja: deréktájon. Nem tudom ki hogy van vele, én majdnem minden nyáron megnézem a klasszikus első részt, ezzel is elnyomva magamban a késztetést hogy a Balatonnál távolabbi vizekre evezzek pocsolni.

A film lassan adagolja a feszültséget, John Williams zenéje remekül passzol és még a szereplőkre sem lehet panasz. A tipikus "anyagi érdekek szemben a közösség védelmével" kontrasztján halad a történet, ami egyébként a fő konfliktus eredője is, mert ha az első cápareggeli után lezárták volna a partszakaszt főhősünk kérésére akkor a kis Carcharias Carcharodon nem csinált volna Burger Kinget Amity Islandból.

A cápa is tök élethű volt, sehol semmi cgi, vagy trükkös gépi effekt mégis megállja a helyét a díszlet. De legfőképp a Scheider-Dreyfuss-Shaw trió volt a film legjobb része mikor kihajóztak hogy levadásszák a dögöt. Ami tetszett benne hogy alaposan ki van dolgozva ez a rész is, nem sűrítették bele 5 percbe mint a többi ilyen filmnél. Elég hosszú idő alatt csinálják ki ahhoz hogy bele tudja magát élni a néző.

De porcos barátunk nem adja olyan könnyen a bőrét, mert azért Quint bácsinak még bemos egyet mielőtt kinyiffan (bocs a spoilerért). Mindent összevetve jogos az a 3 Oscar, sőt még többet is elbírt volna, de nekem pl. annyira nem meghatározó milyen díjat kapott egy film, ha bele tudom élni magam illetve leköti a figyelmemet.

8/10