1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • ZilogR
    Noé - Előre jelzem, még nem láttam, de leírom, mit várok én:

Noé történetében én nem az Isteni vonalat érzem hangsúlyosnak, hanem az ember történetét: feladatot kap, amit végre akar hajtani. Az ő története, ha ki vagy választva, akkor mit kell tenned a többiekkel, akik nincsenek kiválasztva?! Ha sikerrel jársz, mi a teendőd? Én ezt várom a filmtől.

Régóta gondolkodom egy másik dolgon: a régebbi korokban (őskor, ókor) élt emberek ábrázolása: állandóan a természetben éltek, termesztett növényeket és tenyésztett állatokat fogyasztottak, az átlag életkor alacsonyabb volt, mint ma, nem volt pl.: cukor, édesítőszerek, stb... Értettek az orvosláshoz, a művészetük letisztult, absztrakt ábrázolásokat lehet látni minden falfestményen, szobrokon. Eszközöket készítettek kőből, később fémekből, természetes anyagokból, amik magas technológiai tudást feltételez (pl. olyan kőeszközök, amit ma szikének lehetne használni).

Milyennek képzelek ez alapján egy ősi időkben élt embert? Mai szemmel fiatal (mert nem lehet idős), sportos, de legalábbis jó kötésű. A nők szintén izmos testűek, javarészt szintén fiatalok mai szemmel. Sok ismerettel rendelkeznek a környezetükről, láthatóan frissek szellemileg. Jó esztétikai érzékük van. Nem esznek minden mocskot, természetesen táplálkoznak. Nincs elrohadva a fogazatuk, ahogyan sokan elvárják a filmekben (mert mitől lenne?), ápoltak (mert miért lennének ápolatlanok?) - azt gondolom, egy hibás képet sulykoltak a fejünkbe a pucér seggel földön ülő bozontos ősemberek képével.