Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tyler1
Számomra egyetlen kiábrándító hibája van,
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
hogy Johns apja, kb. egyidõs lenne a fiával. Nem is értettem elsõre, hogy ki akar õ lenni, mert egy Diesel korú csávó az öreg Johns is. Miért nem lehetett akkor inkább a bátyja?

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Tyler1
Én semmilyen túlzott poénkodást nem éreztem. Riddick szurkált oda mindenkinek, ahogy tette azt mindig is, meg Batistáék eresztettek el 1-1 butább beszólást, megjegyzem azokon is nevetett a terem. De elviccelésrõl, vagy erõlködésrõl szó nincs, mint pl. a Vasember 3, ami már kibaszott kínosan csinált sitcomot saját magából.

tomsolo
Nekem bejött a kettõ - tök más mint az egy de nembaj. A rajzfilm is jó volt.

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

TALÁN úgy élvezetes lesz ha eredeti hanggal nézed. Ez csak Pesten és még pár más helyen elképzelhetõ. Viszont ha olyan helyen laksz ahol csak szinkronosan vetítik, akkor én inkább azt mondom hogy ne. De te döntesz. Én megbántam azt 970 forintot.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Hello, kb ugyanígy vagyok az elsõ 2 résszel.
A 3.-at meg nem láttam, egyelõre bizakodó vagyok...

Én szeretem a Pitch Black-et. Szerintem rohadt jó kis gyöngyszem a többi sci-fi film között. Volt feszültség, voltak stílusos poénok, az effektek egész jók voltak (a film kis költségvetésû volt, tehát senki nem várhatott el egy Star Wars szintet) és ami a legfontosabb, voltak karakterek és emellett karakterfejlõdés. Számomra ez egy 9/10-es film.

A Chronicles of Riddick-el az a baj hogy szinte fantasy-t csináltak belõle. És ez nagyon nem áll jól Riddick-nek. Ez nálam nagyon lehúzta a filmet, de azért vannak ennek is pozitívumai. Az elsõ résszel ellentétben, itt már van egy konkrét történet, ami egész korrekt egy ilyen filmhez. Több volt a helyszín is, ami mellesleg ki voltak dolgozva rendesen. Ezzel a résszel felépítettek egy rendes univerzumot amivel lehet kezdeni valamit. Az akció jelenetek teljesen rendben voltak. A film vége nem tetszett az említett fantasy maszlag miatt. Ettõl eltekintve ez számomra egy 7/10-es.

És most itt vagyunk a 3. résznél. Te jó ég. Na de kezdjük az elején. Az elsõ 20-30 perc egész kellemes volt, nekem nagyon bejött. De aztán megjöttek a trailer-ben látható zsoldosok és õk onnantól rohadtul elrontják az egészet. Itt hoznám fel azt, hogy az elõzõ részekben voltak karakterek. Na itt nincsenek. Üres karakter mind és egy darab könnyet nem ejtünk egyikükért sem halálukkor....sõt, én némelyiknek a halálát is kívántam. Az egyikkel szépen el is bántak, az mondjuk stílusos volt. A másik fontos dolog, a poénkodás. Az elsõ és második részben nem nagyon volt poénkodás, maximum ilyen megmosolyogtató részek, de azok stílusosak voltak. Itt a viccek 70-80%-a egyenesen gáz. Néha már én éreztem magam kellemetlenül. 1-2 vicc volt ami tényleg ütött, de ennyi. Nem azt mondom hogy ne legyen poénkodás, mert egy effajta filmnél simán lehetne poénkodni, de ennél a filmnél nagyon eltúlozták. Az egészet kizárólag az akció jelenetek mentik meg, azok korrektek lettek, némelyik elég egyedi is. Ez bár nem a film hibája, de megjegyezném hogy a szinkron borzalmas. A szereplõk már így is nagyon gyerekesek, ez a szinkron rátesz egy lapáttal. Nagyon zavaró. A jó szívem miatt 6/10-es. Csak vérbeli Riddick-fanoknak ajánlanám maximum. De még nekik is inkább azt javasolnám hogy maradjanak az elõzõ két résznél.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Miután megnéztem újra a Spy Game-t, kíváncsi voltam mostanában milyen filmek voltak hasonló témában. 😊

Kis kitérõnek most megnéztem a Loopert, de nekem annyira nem tetszett. Jó indulattal is 5/10. Nem erre számítottam, ami nem is lenne baj alapból, de az érdekes kezdés után teljesen leült és átment valami olyanba a sztori ami nekem nem jött be. Meg nem azt mondom, hogy nem értettem meg, de azért voltak jelenetek amiket nem tudtam sehová sem tenni. Egyedül a kisgyerek jelenetein kaptam fel a fejem, mert azon nagyon jók voltak.

REAL MADRID

Sir Quno Jedi
Moziban is tetszett, de így másodszorra még tán jobban is bejött a VAsManusz3. Jóféle ez kérem, sok kis apró geggel és utalással. Kíváncsian várom a negyedik részt, vagy ha azt nem, akkor sem maradunk Tony nélkül, hiszen ott az Avengers folytatás. A színész 1xûen zseniális. Annyira nehezen hihetõ karakter (mármint létezik ilyen ember és vajon hogyan viselkedik, milyen is õ), amit õ tökéletesen megformál és élõvé tesz a lenyûgözõ személyiségével, hogy ihaj. Pepper meg hab a tortán. Más szuperhõsfilmek halovány árnyékai ennek, színészi szempontból, talán az X2-t leszámítva. Tony köti össze ezeket az avengers elõfilmeket egymással, de fantasztikusan eltaláltan.

Mondjuk nekem Magneto, Xavier, Wolverine és Ironman a nagy kedvencek a színészek miatt (esetleg még Jean Grey, meg Pepper, vagy Cyclone és Mystic a nõi szakaszból).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Tikal
rámentél a kémes témára 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Mostanában nézett filmek:
Zero Dark Thirty (2012) 8/10
Argo (2012) 8/10
Tinker Tailor Soldier Spy (2011) 7/10
Spy Game (2001) 9/10 - még mindig megunhatatlan, zseniális film.
Three Days of the Condor (1975) 7/10

REAL MADRID

Tyler1
Igen, kap egy rövid átvezetést 😊

Lenne egy kérdésem a Riddick el kapcsolatban. Kiderül ebben a részben, hogy mi lett a neckro sereggel, és hogy végülis riddick hogy került ilyen szar helyzetbe, mikor a elõzõ film végén a hadsereg ura lett? Spoilerbe egy igen, nem elég lesz 😄

Ati

Tyler1
Nem nekik készült. Szeretni csak az fogja, aki szereti a karaktert, a Riddick franchise-t. Ez is hozta ugyanazokat a sablonokat, amit már ezerszer látott mindenki. Mindig, minden, ott és akkor történik, ahogy a nagy könyvben megvan írva. A karakterek faék egyszerûek, az elsõ percben tudod, hogy a szerepük annyi, hogy meghaljanak majd a film egy bizonyos pontján, tehát nem sok jellemzõvel vannak felruházva. Kritikus szemmel nem kimagasló. De lehetett többet várni az elõzmények ismeretében? Nem. Vin Diesel film könyörgöm, hát ki vár tõle esztétikai csodát?

hehe <#whatever> úgy látszik akkor csak a filmkritikusok vannak egytõl egyik beoltva antiriddick oltó szerel.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Armageddon

Amikor meg bruce willis badass volt.
A bay gyerek szépen megcsinálta, utólag visszgondolva más nem is rendezhette volna a transformers filmeket, logikus lépés volt bayt választani.

cylonflatus
Pedig a puncinál csak egy dolog a jobb: ha kettõ van belõle.

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

Tyler1
Riddick

Röviden: a legjobb rész. Az, hogy visszatértek az elsõ rész sémájához szerintem mindenképpen jó húzás volt, a 2. rész egy teljesen felesleges univerzumot kreált a franchise-nak, teljesen más mûfaj volt, teljesen eltérõ központi karakterrel. Itt végre visszatér az igazi Riddick, aki nem király, hanem ugyanaz a hidegvérû elítélt, akire fejvadászok lesnek az univerzum bármely pontján.
Lehetett volna kicsit pörgõsebb, kicsit több akció benne, de ettõl eltekintve mindenben felülmúlta a korábbi részeket.
Aki szereti Riddicket annak mindenképpen tetszeni fog, a többiek kihagyhatják.

IMYke2.0.0.0
Jogos a 1 vs. 1.
S nem is offolok tovább 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Myselor
Nem lett volna baj.De ez nem egy ilyen este volt,meg inkább marad az 1v1 ^^
IMYke2.0.0.0
"csoportos szex lett volna belõle akkor"

Milyen világot élünk, hogy ez már baj lett volna? <#nevetes1>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Myselor
Neem,aranyos csaj de csak együtt aludtunk. xd Többen is voltunk több csaj,csoportos szex lett volna belõle akkor xd
IMYke2.0.0.0
Valld be, hogy a félelemtõl reszketõ lánynál remélt vigasztaló szexért csináltad 😊

Myselor
nemtudom már ki ajánlotta innen a sinistert,de nemvolt rossz,köszi mégegyszer xd a film elég hülyeség volt fõleg a vége.de volt 1-2 rész ami klassz volt fõleg amikor a lány akivel néztem,az ágy másik felérõl rámugrott úgy megijedt<#idiota> vicces volt köszi tényleg😄
Elméletileg késõbb a komolyabb szerepe lett volna, de amikor a végét megváltoztatták akkor abból õ is kimaradt.
Jakuza1
A legutolso Sci-fi, ami szamomra meg elvezheto is volt, az a Moon volt.
A trend az akcio sci-fi f*s, ami a CGI-n kivul nem sok mindenbol all.

Bachstein
Csak az alapkoncepció ugyanaz.
Van második része is?
Van vmi kapcsolódási pont az elsõ filmel, vagy attól független darab?

Bachstein
I spit on your grave 2
Még durvább, mint az elsõ rész; kegyetlenebb, mocskosabb, és undorítóbb. Aki szereti a rape and revenge filmeket, azoknak kötelezõ darab.
Iron Man 3 - különvélemény

" Az eddigi legjobb Vasember ! " Írja a BD borító. <#szomoru2>

EZ EGY NAGY HÜLYESÉG !

VIGYÁZAT, SPOILER VESZÉLY !

A film 2 órás vígjáték, a kisgyerek minek kellett bele ?, az irritáló Happy Hogan meghalhatott volna.Keresztbe szalmát nem csinált. Amúgy hogy élte túl a kínai mozis robbanást ? <#wow1>
A lávaemberek minek mennek el a kisvárosba a bizonyítékokat, a halott katona papírjait eltüntetni, ha Úgyis túlélnek mindent és nincs aki szembeszállna velük ?
Pepper miért hiszi, hogy Tony Stark nem élte túl a háza felrobbantását, ha kicsivel késõbb mutatják hogy kirepül a tengerbõl ? <#confused>Háztartási kellékekbõl hogy lehet halálos fegyvereket készíteni ? Tony munkavédelmi kesztyûre drótot teker és belevezeti az áramot ? WTF ? Hogy ? <#wilting> <#fejvakaras>

És ami a legfontosabb : Hogy lehetett ilyen követhetetlenre, kapkodóra készíteni a teherhajós finálét ? <#szomoru1>

Nagy jóindulattal : 6/10 <#ejnye1>
cylonflatus
Miután bemenekültek az egyik lakótelepi toronyházba BradP. leadja a drótot az enszes bantu haverjának, aki majd egy helikoptert küld értük a tetõre - eddig gondolom megvan. Na, "Jack" alakítja a helikopteren az egyik katonát, aki szedi le a zombikat a menekülõ BP mögött - meg is lepõdtem, rendesen statiszta szerep, hogy nem a gázsi miatt vállalta az biztos. Nehéz észrevenni mert az arcát csak tizedmásodpercekre lehet látni, akkor is elõnytelen szögbõl, de már akkor a tetõnél kiszúrtam, hogy valakire nagyon emlékeztet az a katona. Viszont van szövege is! Egy rövid mondat: a hajón õ megy oda szólni a feleségnek, hogy az enszes Kunta Kinte hívatja. Na akkor esett le, hogy mizújs. Visszatekertem 3, 4-szer mert nem akartam elhinni, még a szememnek se.

Hol mikor?

IMYke2.0.0.0
Nem nézted végig a filmet?
A stáblista az esetek 99%-ban tartogat meglepetéseket az ilyen "látvány" filmeknél... csak szólok.
De még a bûvészes filmnél is volt...

Volt is...

Why so serious?

Synchronous
Vasember kapcsán annyit, hogy látványos volt mint ahogy szuperhõs mozinál illik, igaz a sztori nem volt nagy durranás, de én azt fájlaltam leginkább, hogy csak nyomokban és burkoltan történt utalás New York-ra vagy az idegenekre akik megtámadták a Földet... valahogy jobban kapcsolódhatott volna a Bosszúállókhoz, esetleg vendégszerepben egy-két karakter feltûnhetett volna, legalább 1-2 perc erejéig.

A Hihetetlen Hulkban is feltûnt a film végén Downey Jr. ebben is lehetett volna akkor valaki még a csapatból.

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]

Tyler1
Iron Man 3

Nézhetõ, de az eddigi leggyengébb szvsz. Komolytalan lett az egész, de leginkább unalmas.

cylonflatus
Lostos Jack Shep a World War Z-ben, vao. Alig akartam megismerni.

tomsolo
Vasember 3

Szerintem nem volt olyan vészes, jó volt nézni Gwithney Paltrow hogy keménykedik, bár kicsit sok már rajta a szarkaláb. Kingsley-en jókat röhögtem, bár az elején kissé kínos volt a hangsúlyozás aztán megvilágosodtam 😊

A gyerekes rész viszont valóban kilógott, de ugyanilyen gyenge volt a testõrös erõlködés is imho meg hogy lenne még egy csomó dolog amibe bele lehetne kötni.

Egy 6,8-at megszavaztam neki, mivel sikerült az eddigi legviccesebb credits utáni részt beleerõlködni.(Ruffallo sztem egy ideális színész Hulkra, nagyon jól hozza a gondterhelt emberi karaktert - a Szemfényvesztõkben viszont végig ripacskodott :c )

tigeroo
aeonflux wannabe blogger<#eplus2>
Azon az oldalon nem csak Aeonflux ír kritikát. Aztán azt is érdemes figyelembe venni, hogy Aeonflux munkája okán picit több mint egy kritikus, hiszen õ dönt mi kerül forgalmazásra ...
Ezen felül az utolsó bekezdésben foglalt véleménye kb. bárkinek lejött a film trailerébõl. Már akkor látszott, hogy gyengébb Pitch Black utánzat lesz.
A Totten Tomatós 72% meg mióta mérvadó? A Gravity-nek volt 100%-ig is. 😊

Bachstein
😄
Tyler1
Úgy viszonyul egymáshoz a 2 rész minõsége, mint a Die Hard 1. és 5. része. Én konkrétan majdnem agyfaszt kaptam a nézése közben, pedig a sok negatív kritika után annyit elvárásom nem volt, mint egy BK epizód esetében. Mondjuk nem esett távol egy "Berényi Miki leszámol a maffiával" szintû akcióegyvelegtõl.

Bachstein
Az elsõ rész simán többször nézõs, másodikat még nem láttam.
tomsolo
Számomra a Taken egy is egy fajta túlértékelt borzalom volt.

Taken 2 - Elrabolva 2

Míg az elsõ rész egészen korrekt kis akciófilm volt, addig a 'kötelezõ' másodikat az elsõnél is sokkal nagyobb komolytalanságokkal és verejtékszaggal sikerült telepakolni. Liam Neeson nélkül sajnos a koncepció egy fabatkát sem érne, miatta viszont az ember kíváncsi a (teljesen sablonos) végkifejletre is.

De legalább a valaha gyártott talán legjobb Mercin, a lassan classic státuszba lépõ W124-esen legalább elmereng a nézõ, ahogy a fõszereplõ lánya eldriftelget vele.

10/5
Itt pedig a kommenteken lehet Fogat csikorgatni:
http://geekz.blog.hu/2013/09/04/riddick_302

AeonFlux már nagyon PávaTollazatú míves Szavakkal írja le a kritikáit.
Maga a film Összegzése beáldozódik a Kimért, Cizellált, Fellengzõs, Nagyvolumenû Leírásért cserébe, Mindenrõl szó van csak arról nem hogy milyen a film.
Nem bejövõs.

Ellenben a CineStar nevû oldal a Földön jár a Kritikáit olvasva.
Érthetõ, Emészthetõ, könnyedebb hangvételû Posztot fogalmaz meg.
Bejövõs.

Bokafix2
Kick Ass 2

Hát ez... huh. Nekem megfájdult a fejem közben, nem viccelek, annyira ótvar volt, és hiába volt egy-két látványos jelenet, nem húzza ki a filmet abból bugyborékos fostengerbõl amit kiömlesztett a másfél óra alatt. "Ez nem képregény, itt nincs újabb esély" meg "Itt a tetteinknek következményei vannak". Ó komolyan? Mindjárt kihugyozom az epém... Ebben a filmben teljesen következmények nélkül aprítják, késelik, agymûtik a rosszfiúkat mindenféle következmény nélkül. egyedüli "következmény" csak az volt hogy a rendõrség elkapott és bezárt pár jelmezes díszmajmot Csillagsáv ezredes halála után (számomra Jim Carrey-re nem volt panasz... jól hozta a kissé megzakkant igazságra éhes karaktert). Ennyi volt az összes következmény... 😄DD Meg ez nem képregény hanem a való élet... ja, ha az lenne Kikk Essz 2 lépést nem tudott volna haladni a filmben... Hit Girl meg nem tudott volna egy 2-3 négyzetméteres furgon tetején (fekve!!!) kikerülni minden golyót, amit alulról a gépfegyveres gengsztercsóka leadott... meg hát minimum beloccsant volna a feje amikor a temetõben nekizúgott a sírkõnek a robbanás erejétõl... ebben a filmben semmi nem a való életet követi bármennyire is erõlködtek rajta az alkotók. De ez az egész alapötlet is ez a szuperhõsösdit játszó vígjáték vonulat, hogy minden jelmezes barom Atomembernek meg Supermannek képzeli magát de csak egy céltalanul tengõdõ, szétzilált életû idegroncs, aki 2-esre áll matekból vagy épp munkanélküli segélyen tengõdik. Mert ilyen figurákból áll a nagy csapat. A rosszak szövetsége, a Vörös Ködbõl Mutterbeverré transszexuálódott nyálas strici hímringyóval az élen meg egyenesen sírva röhögõs (rossz értelemben).
A fétisszexshopban kapható buziruha amit a fõgonosz viselt egyenes okádék volt, nevetséges nem lehetett komolyan venni még vígjáték értelemben sem.
A filmvégi finálé mikor a sok jelmezes elmeroggyant egymásnak esik és elkezdik egymást csépelni mint valami 90-es évekbeli oldalnézetes verekedõs játékban... az volt a mélypont. Na és kikk essz vs Mutterbever párbaj... elõtte két nappal nyírta ki kikk essz apját majd miután bosszúból cipóra veri mégis megsajnálja és nehogy leessen fel akarja húzni, de Mutterbever NEM hagyja!!! Ez túl megalázó hogy kikk essz mentse meg és inkább kihúzza a kezét majd esik lefelé... DE... a levegõben MEGGONDOLJA magát, hogy "hát mégiscsak szar ötlet volt ez" és elkezd ordítani, de szerencséjére egy medencébe esik ami ott áll a terem közepén... már elkezd örülni hogy megmenekült mikor a medencébe telepített zsebcápa hímringyó jelmezestõl betolja az arcába hõsünket. Milyen befejezés ez te jó ég!!! Az elsõ rész végi "Finish him" a páncélöklös megoldás legalább akcióba illõ volt, de ez említésre sem méltó finálé volt. Az lett volna a legeslegjobb ha poénból a film végén megjelenik egy valódi szuperhõs, mondjuk az acélember és szalonnává égeti mindet "na mosmár fejezzétek be az ökörködést baszod" kiáltással... remélem nem lesz 3. rész.

3/10 ( csak a néhol jó látvány miatt kap 3-at.)

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

így szar úgy szar ez nem jó az nem jó, tehát semmi nem jó de konkrétumokat hogy mégis mit kifogásolnak azt már igencsak nehezen tudták megfogalmazni(nem találtak fogás a filmen? 😊

az elsõ rész után mást sem lehetett hallani hogy hogyan lehetett/merészeltek egy minden téren ezerszer többet adó második rész kiadni, most meg megy a rinya hogy miért tértek vissza az elsõ rész alapjaihoz részben, néha agyfaszt lehet kapni ezektõl a bloggerektöl.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Tyler1
Beleolvastam külföldi kritikákba is, messze nem ennyire lehúzósak. Nyilván annyit kell tõle várni, mint az elõzõektõl, nem ez lesz a sci-fi csúcsa. A Riddick franchise jó esetben is egy erõsebb B kategória volt mindig, ehhez mérten kell hozzáállni. Rottenen 73%-al kezdett egyébként.
Az ilyen alienhez hasonlító majmot, aki eleve nem is ismeri a Riddick filemeket, mert az elõzõeket sem látta, de még Dieselt sem szereti, azt úgy rúgnám ki a terem ajtaján, mint Leonidas a perzsa hírvivõt a kút mélyére.

Én megyek rá, az biztos. Még ha lehúzza a jóisten akkor is.

ProGabe
Hopp, kimaradt egy szó:

*: amit más szemétnek tart, õ meg szereti

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.