Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az Izraelbõl menekülõ gép a Lindelof-mentes változatban nem zuhan le, hanem Moszkvában landol, ahol Gerry-tõl (Brad Pitt) elveszik a telefonját és menekült partnerét, Segent, az izraeli katonalányt, aztán arra kényszerítik, hogy lépjen be a zombik ellen elkeseredetten küzdõ orosz hadseregbe. Hónapok(eggyes verziók szerint évek) telnek el így, és Gerry-bõl érzéketlen zombimészáros lesz. Az egyik küldetés során kitakarítják a moszkvai aluljárókat, ehhez azt a speckó zombiagyalót használják, melynek most nem jut eszembe a neve, de a harcban igazából a hideg jelenti a legfõbb fegyvert, a félig megfagyott zombikat ugyanis könnyebb kiiktatni. Egyszer aztán a fickó újra találkozik azzal az orosszal, aki elvette tõle a telefonját (és Segent, akibõl szexrabszolgát csinált): Gerry visszaszerzi mindkettõt, és azonnal hívja a feleségét. Kiderül, hogy Karin Matthew Fox karakterénél, északon bújt meg, és áruba bocsájtja testét, hogy cserébe biztonságban tudhassa gyermekeit. Ezt hallva Gerry elhatározza, hogy megszökik az orosz hadseregbõl, visszarepül Amerikába, és kiszabadítja családját. Így is tesz. Vége.
Gondolom azért nem tetszett sokaknak mert Pitt kissé túl messze kerül karakterétõl meg amúgy az egész film is eléggé eltér az eredeti irányvonaltól.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Nekem nem volt bajom a végével mert
Ezen felül nem tudtam volna igazán "katartikus" véget elképzelni neki... Monjuk esetleg egy jó kis atombombázást.
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
meglepett amikor jött a film vége, hirtelen ért, ami jó is, meg rossz is egyben. nemvolt meg a katarzis
3 dolog volt ami zavart még viszont:
KLISÉ #1 az asztmaprobléma a kiscsajnál az elején, háperszehogy a csajnak gyógyszer kell az apokalipszis közepén
KLISÉ #2 a fiatal virológus doki halála (ami akkora bullshit LOL kategóriás jelenet volt hogy tök értelmetlenné tette a karakterének pár perces létezését a filmben, mert kb. 1 "kulcsmondata" volt a fószernek, ezért kár volt beleírni a történetbe...)
KLISÉ #3 nameg az utasszállítós jelenet...persze hogy csak õk ketten élték túl a zuhanást
ezek kurvára értelmetlenek volt a filmbe, ki is hagyhatták volna (amúgyis csak a fejemet fogtam ezeknél)
de amúgy kellemes szórakozást nyújtott a film, a háromdé jól mûködött, szerintem jobban is élveztem mint mondjuk az i am legend-et, örültem hogy nem az akción, hanem inkább a drámán volt a hangsúly. (persze azért volt benne 1-2 totálplán jelenet ami epic volt)
7/10
Könnyed esti kikapcsolódás remek színészekkel és kellemes történettel.
10/7
Az összes ember ugyan azokkal az érzelmekkel rendelkezik. Semmi bonyolult nincs a viselkedésükben, ez a természetes.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
http://aeonflux.blog.hu/2013/08/03/bd-n_vagatlan_valtozatban_erkezik_a_z_vilaghaboru#more5443465
Plusz 10-15 percnyi zombiapokalipszist el tudnék még viselni.
Bõ egy hónap és kiderül milyen lesz.
egyszerûbben kifejtve:
De szép bauxit, honnan van?
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Te szoktál ugye igen találó prostis hasonlatokat írni.
Az Avengers olyan prosti volt, aki nyálazott, nyálazott, igyekezett, de nem volt meg benne az a plusz, ami a nagy fináléig repített volna.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Az Avengers esetében konkrétan nem tudok nyilatkozni, mert akkor sem venném meg a lemezt, ha õk fizetnének érte.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
A japánok elõszeretettel teszik ezt az animéik, filmjeik esetében például.
2. Ha nem tûnt fel, a szõke srác saját magát elaltatta a tejjel, hogy ne zavarjon be maga a saját terveinek.
3. Nem kerülnek másik idõsíkra az utazással, hanem maguk hozzák létre a változtatásokkal azt.
4. Film egésze arról szól, hogy ki mennyi beavatkozást titkolt el a másik elõl, mire összekuszálódnak a szálak.
Amúgy közben utána olvastam az ürgének.
" A film számos alkalommal él történelmi szabadsággal. Az igazi Burt Munro feleségül vette Florence Beryl Martynt 1927-ben, s négy gyermekük született, róluk azonban említést sem tesz a film. A filmben Munro feleleveníti iker bátyja halálát. A valóságban leány ikertestvére volt, aki már születéskor meghalt. Burt Új-Zélandon is állított fel sebességi rekordokat, már 1938-ban, s egészen 1970-ig továbbiakat, ám ezekrõl sincs szó a filmben.
A filmben látható Bonneville-i futam a számtalan versenyeinek eggyé alkotása, ezek közül az elsõ 1956-os. 1962-ben, már elsõ Bonneville-i indulásán rekordot döntött 178,971 mérföldes sebességével. Jim Enz valóban kisegítette õt, azonban nem a szervezõket vette rá a szabályok lazítására Munro indulása érdekében, ahogy a filmben történik, hanem üzemanyagot adott neki. Munro a leggyorsabb Bonneville-i versenye során 190,07 mérföldet hozott ki Indianjából. Itt nem érte el a 201 mérföldet, azonban egy nem befejezett versenyen igen, ekkor 205,67 mérföldig vitte. "
Nálam többször nézõs lesz. Erõsen 10<#taps>#taps>
Ennek biztos semmi köze ahhoz, hogy az eredeti DTS hangból mit fabrikált valaki, milyen bitrattel? 😄
Mozi verziót kéne ehhez látni és hallani, más úgy értem eredeti nyelvû és szinkronost is. Egyébként tény, régebben sokszor lekevertek hangeffekteket magyar verziókban. Az is tény máskor meg (pl. Star Wars) sikerült megoldani.
Egyre kevésbé TETszik. Az alapötlete sem nagy durr, de ez a nõ, nameg Cruise semmiféle színészi játékot nem produkál és a történetvezetés bárgyúsága második nézésre nagyon nyilvánvaló...
Az eredetiben a drónok sokkal jobban kiemelt hangokat produkálnak szvsz...
3/10, (de azért elõször nézve ennél sokkal jobb)
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Pont ez benne a lényeg.
A film egy az 1937-es nankingi tömegmészárlás idején megtörtént valós eseményt mutat be. A háború közepén egy amerikai temetkezési vállalkozó érkezik a város egyik templomába, ahol már csak az ott tanuló diáklányokat találja, illetve hamarosan pár katonák elõl menekülõ és menedéket keresõ prostit. A kezdetben ellenszenves amerikaihoz õrültségnek tûnõ kéréssel fordulnak a lányok: szöktesse ki õket a városból, mielõtt a japán katonák rájuk találnak.
Kína legdrágább filmje, ami meg is látszik rajta, a díszlet, a látvány, a háborús jelenetek, a fényképezés kifogástalanok, és még Christian Bale-t is sikerült megnyerniük a fõszerepre, aki rutinnak tûnõ módon meg is oldott a feladatát. Maga a film viszonylag jó lett, kicsit sok neki a 2.5 óra, néhol eléggé leül a sztori, de többnyire érdekes, kellõen feszült és brutális. Persze nem mentes a giccstõl és pár kötelezõ klisétõl, de ez talán elnézhetõ. Nem lett felejthetetlen darab, viszont összességében nekem tetszett.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
unalmas estékre szerintem belefér. senki nem fog rá egy év múlva emlékezni, de nem baj. 5.5/10
Oblivion
túl sok a romantikázás, és nagyon lassan indul, ezért már nézés közben mindent ki lehet találni elõre, de amúgy szórakoztató popcorn mozi klisékbõl és sablonokból felépítve. 7/10
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Kellemes film az öreg Chow-val és Wen Jianggal. Kicsit olyan kínai 'A jó, a Rossz és a Csúf" feelingje van pedig meglepõ módon nem western a környezet, bár rengeteg elem tipikus spagetti film nyúlás.
Ahogy az ázsiai filmekre jellemzõ, hogy a horror filmekben mindig van vicces elem, ez fordítva is igaz: ez alapvetõen ez egy vígjáték ami néha ijesztõen átmegy fekete humorba majd szó szerint véresen komoly is lesz.
Rengeteget beszélnek benne és addig csûrik csavarják az ellenfél lépéseire adott cselekedeteket, hogy a végére - sajnos - el is fárad rendesen a film.
Ettõl függetlenül ázsia film rajongóknak ajánlott - Wen Jiang nagyon jól nyomta a szerepét és kifejezetten jó hangja van, valamint szépen fényképezett jelenetek is vannak benne.
6,8 /10
Xi You Xiang Mo Pian / Journey to the West: Conquering the Demons (2013)
Stephen Chow friss rendezése, erõsen a vígjáték és a kalandfilm mezsgyéjén egyensúlyozva. Vannak benne vicces(kicsit gyengusz) CGI szörnyek, egy csomó vér - viccesen is meg nem is - meg érdekes, sosem látott (értsd: beteg) fõhõsök. Az alapsztori annyi, hogy a 300 altató dallal felvértezett démonvadászunk elmegy megkeresni azt a kicsi "pluszt" amitõl Õ lesz a legjobb. Van benne Majomkirály - és egész elviselhetõ lett az eddig látottakhoz képest (mert Majomkirály csak könyvben és rajzfilmben élvezhetõ.)
6,6/10
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
"Plusz Sophie Marceau mindig jól néz ki benne 😊"
He?? Hol van benne? Kevered a ferdeszemû csajjal?
PSN ID.: Beegabor
Szerencsénkre Stallone majdnem mindent kidobott Cameron forgatókönyvébõl (lessétek csak megfele az eredeti forgatókönyvet!), így egy egész jó filmet kaptunk. Talán ez a kedvencem a négy közül.
Plusz Sophie Marceau mindig jól néz ki benne 😊
It Happened One Night (1934) - Csikorogva indul (most sem szerettem meg), de 15-20 perc után rákapcsol. Le a kalappal!
Woman of the Year (1942) - /sóhaj/ Gyerekként imádtam, kamaszként szerettem, felnõttként már csak a végét várom* (jelen esetben a "fõzést"). A mondandó pedig teljesen elavult.
Gyerekként nagyban befolyásolt a fõszereplõk körül kialakult (igaz, jogosan) kultusz. 10-15 évig biztosan nem nézem újra.
*Sok egykori kedvencemmel vagyok így, hogy a fene vinné el.
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Párszor belém állt a frász. Idõnként teljesen elhihetõ az egész történet, mintha valóságos lenne. Talán kicsit alul értékelt a film.
8/10
"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"
Szóval ez egy eszméletlen jó film - lenne - amolyan igazi film-film, tele emóciókkal, lassan érlelõdõ gondolkodni valókkal . A popcorn múvikra szocializálódott egyének persze kerüljék mint az ördög a tömjénfüstöt, nem fog nekik tetszeni, nem is fogják, nem is tudják érteni, érezni.
Nehéz behatárolni pontosan a mûfajt, mivel szimplán egy (volt) városi család élete egy számukra is idegen, vidéki környezetben amit feldob egy csomó szokatlan dolog - az ördög nagy ötlet egyébként és bár kicsit béna az animációja kellõen hátborzongató lett már-már Twin Peaks szerû.
Amitõl viszont nem jó a film, hogy sikerült vmi rettenetesen elbaszott megfontolásból egy olyan effektet rátenni a legtöbb jelenetre amitõl kb. majdnem nézhetetlen - ez egy ilyen a blur-ös, tilt shift szerû, szellemképes effekt ami 3 másodperc után annyire szétvágja a fókuszt, hogy az ilyen jeleneteket inkább negyedméretben néztem - és még úgyis zavart viszont még így is tudott mûködni ami jó volt a filmben. Például a nyitó jelenet van vagy 10 perc egy kislánnyal meg tehenekkel besötétedésig a végére már éreztem az esõ és fû szagát meg a kinzó vágyát, hogy szóljak az anyjának vigye már haza 😊
Így effektel olyan 6,5 körül mozog, effekt nélkül felmenne ez 8 fölé is.
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
Nos újranézvést bebizonyosodott, hogy ez tényleg egy klasszissal jobb a folytatásánál.
Abszolut nezheto,kellemes film. Bar Anna Kendrick,mint FBI nyomozo egy kicsit bantotta a szemem (marmint nem a holgyemeny,hanem a ra osztott szerep ;D) de alapvetoen rendben volt minden. De...az utolso fel ora nagyon klises lett es onnantol minden ugy tortent,ahogy kell pedig egeszen eddig a reszig percenkent csettintgettem,hogy "de jo ez,hinnye".
Kar,hogy igy "elfaradt" a vegere,de igy is kap egy 6/10-et
[az atkoto jelenetek alatt levo zene valami hatborzongatoan kellemes...LINK]
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Mielõtt bármit is mondanék a filmrõl, egy dolgot le szeretnék szögezni. Ennek a filmnek baromi jól áll a B kategória.
A történetrõl röviden annyit, hogy a II. VH vége felé egy csapatnyi orosz katona valahol Németország keleti részén igyekszik egy rádión befogott segélykérés nyomán megmenteni bajtársaikat. Aztán olyan dolgokba futnak bele, hogy csak na.
Na most nekem nagyon tetszett a légkör és a hangulat. Egyben volt retro, bizarr, vicces, önironikus, és valami olyan, amit meg sem tudnék fogalmazni.
A katonák klisékbõl épülnek fel, de ez nem zavaró, nem is bántó, illeszkedik az egész zagyvaságba.
Amúgy az egész film egy nagyon durva változáson esik át. Az elsõ részét simán be lehetne tudni egy átlag háborús filmnek, majd szépen lassan durvulnak el a dolgok, várnak bizarrabbá, gusztustalanabbá, viccesebbé, majd a végén már azt se tudja az ember, mit is kéne éreznie. És ez mindenre igaz. A karakterekre, a megjelenõ kreatúrákra, a történetre.
1-2 jelenet kifejezetten betegre sikeredett, a helyszíneket kibaszott jól megválasztották, annyira passzoltak a filmhez, hogy arra nincs kifejezés. Sikerült egy olyan atmoszférát teremteni, aminél már csak a valóság lehetett nyomasztóbb, de itt nem ez volt a cél.
Kicsit olyan érzésem van a film után, mint anno a 25. Reich után. "Nem tudom, mi a szart láttam, de azt nagyon is jól tudom, hogy ezt nem kellett volna élveznem, mégis élveztem. Ezt a beteg szarságot!"
A B horrorok szerelmesei imádni fogják, a komolyabb horror kedvelõi egyszer szerintem jól fognak szórakoznak rajta, illetve az elborultabb dolgokat és filmeket kedvelõknek igazi csemege lesz ez a vegyesfelvágott. Mindenki más szerintem kerülje el.