1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Blasta
    Edge of tomorrow - 6/10
    -------------------------

Egesz picit jobbra számitottam, és kb. a 3/4-ig teljesen franko, eros 7-8 pontos is volt a film, de az utolso negyed ora sajnos sokat rontott az osszképen. De még igy is eros 6-ossal zárt, jól szórakoztam rajta és komolyan már annak orultem, hogy nem fogtam a fejem és gondolkoztam, hogy "erre a raklap fosra má megin' mé ultem be"?!

Tomot én alapvetoen bírom mint színészt, csak ne tudnék róla, hogy magánemberként mekkora balfasz. De mint színész nincs vele gondom, itt is jól hozta amit kellett, igaz néhol már kilógott a lóláb a maga 50+ évével, de annyi baj legyen. Emily rendben volt, csipem a csajt. Minden más is rendben volt, nem nagyon tudok kiemelni semmi kiemelkedoen negatívat.

Dolgok amik zavartak (spoileres leszek):
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    - A film alaptésise, miszerint most ujra egy normandiai partraszállást hajt végre az emberiség, hogy kifustolje az alieneket már alapból zavart. Teljsen hiteltelen a gyalogos partraszállás mint haditerv ebben az idoben, arról nem is beszélve, hogy jelen esetben egy légiero NÉLKULI ellenfél ellen volnultak fel. Hát konyorgom, légiero nélkuli ellenségre az a minimum, hogy a levegobol támadok és nem gyalogosokkal. De amugyis, ez a gyalogos-mánia is nagy ostobaság, bármennyire is nehézpáncélzatu/fegyverzetu gyalogosokrol van szó, a tankokat nem véletlenul találták fel.
    - A másik amit már igazán kurvára elfelejthetnének a csokker hollywood-i kokainmámorban fetrengo producerek, hogy még egy "robbantsuk fel a vezérhajtót/vezérdroidot/kozponti agyat/stb. és megnyertuk a háborut" sztorit kifossanak magukból. ELÉG VOLT, EZ EGY HATÁR NAGY BAROMSÁG!!!! Csak, hogy párat említsek: ID4, SW:EP1, 'I, Robot', Battle: LA, Oblivion (szintén Tomival ugye)... Ez a klisé lazán 2 pontot levon minden filmbol amiben használják, legyen már végre elég ebbol az ostobaságbol!!!
    - Amikor Cage a novel végre sikeresen elhagyja a tengerpartot és a farmon majdnem helikopterrel mennek tovább egészen konkrétan felesleges 15-20 perces jelenet volt, kivághatnánk és semmit nem vesztene a film az érthetoségébol.
    - Az utolsó negyed óra gyakorlatilag már kevésbé volt akciódús vagy látványos (nyilván a koltségek csokkentése miatt itt már sotétben kellett akciozni, koszi) és az epikus jelzot sem lehetne már mondni rá. A fomonster elintézése pedig gyakorlatilag eseménytelen uncsi jelenetsor volt, nagyon osszecsapták.
    - A végso konkluzio nekem nem tetszett, sztem értelmetlen volt az egész, miszerint Cage ujra megszerezte az idoutazáshoz szukséges erot, de már nincs is rá szukség, hiszen mostmár oda "repul vissza" ahol el sem kell kezdeni a harcokat mert az alienek elleni akciójuk sikerult. Nonszensz picit
    -Én a végén komolyan számitottam vmi csavarra, de teljesen kihagytak mindent ilyesmit, semmi meglepetés, semmi cliffhanger, kár.

Ezek miatt kapott csak 6-ost, de alapvetoen élveztem, látvány is rendben volt, poénok is ultek, sztori sem idegesítoen hollywood-i kliséhegy, szóval ajánlom megnézésre, de moziba azért nem fontos rohanni ha van vmi jó otthoni eszkoz amin megtudjátok majd nézni a virágbolti verzióban.