[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Találmány (Primer) (2004)
Nem volt rossz ez az időutazós sci-fi. Nem történik semmi látványos, de az alapötlet jó, viszont a magyarázat már kevés. Sajnos sok az off-screen történés, ami aztán nincs megmagyarázva, vagy csak töredékesen, úgyhogy a végére kicsit összekuszálódtam. Meg nem éreztem a motivációt, hogy valami nagy dolog hajtja őket (nem kell mindig megmenteni a világot, de valami azért kell, hogy érdekeljenek a szereplők meg a sztori. A Donnie Darkoban ez megvolt - igaz ott éppen a világot kellett megmentenie
). Úgyhogy a végén már kicsit közönyös lettem arra, hogy éppen kit látunk a képen meg honnan is került oda és miért. Több magyarázat kellett volna, meg jobban kellett volna érzékeltetni az időt a szereplőkön (sminkkel, valami sérüléssel, ami egyszer megvan máskor meg nincs, ilyesmi).
Nem rossz, jöhet még ilyen komolyabb gondolkodtatóbb hsf, csak legyen több a magyarázat is, és akkor jobban élvezem.
Legyen mondjuk 6,5/10