Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ja tényleg, egy klónnak miért kell törölni a memóriáját? Klónozták az eredeti memoriáját is? Érdekes....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Persze, el kell fogadnunk a film szabályszerendszerét.....

egyébként az mi volt, hogy elveszett a kapcsolat a Tet-tel ha nem volt pont felettük? Hahó, mûholdak?? 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
ja, 2013 van és nem idegen bolygókat meghódító faj vagyunk 😄

Kmarha
Most komolyan ezen vitatkoztok? 😊 Ha nem lenne ott szerelni emberünk, nem lenne film és történet 😄

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

precision
gyerekek... tudjátok ti is, hogy miért emberek voltak az Oblivionban a munkások és nem robotok

hogy a végén lehessen egy happyendes hollywoodi lovestoryt kreálni... 😄 a szerelem mindent legyõz, klónokon és memóriatörléseken át is utat talál magának, és minden rózsaszín és kibaszott nagy happy van

ennyi. nem kell itt logikát keresni. ez is ugyanolyan film mint a többi, csak a körítés más és szokás szerint hemzseg a logikai bakitól, csak hogy a végkifejlet olyan legyen amilyen

Bazinga!

tomsolo
"ergo nem tudott jobbat csinálni"

😄

Hogyan javította magát a TET és a dronónokat amíg ideért és nem voltak klónjai?
Mi értelme van a klónoknak egy kvázi luxustornyot építeni, valamint az igazihoz erõsen közelítõ történelemre kondicionálni, ahol aztán az elsõ kapcsolatfelvételnél kilóg a lóláb?

Sokkal egyszerûbb lett volna vmi vallási kondicionálást végrehajtani (eg. TET = god / drones = angels / Mad Max guys = heretics) aztán beépíteni Jack-éket.

Üzemzavar esetén meg ne már hogy egy külön drón kelljen (sötét színû ofkórz LOL) rendet rakni a toronyban, hanem egy gombnyomás és pukk...

Jack retro völgye is ezért volt gáz, fõleg utólag mert nincs rá normális indoka mi a pék lapátért mászkálgat arra, ez meg C64-nek is feltûnõ kellet volna, hogy legyen hogy ideje purgálni...

Az is rettenetesen gáz, hogy angol nyelven kommunikált mindenki (pl. megnéztem volna Morgan arcát ha a nagy monológja utána azt mondják neki: Siento, no hablo Inglés) a drónokban human, angol nyelvû GUI futkos (alap LOL) etc...

Egy szó mint száz, irgalmatlan egyszerû(primitív) hollywoodi klisé ez az egész.

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

VinylToy
Igen, a fogalmazásom rosszul sikerült, valóban nem filmzene, a filmben elhangzott szám. Elnézést.

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

de pont ez a lényeg, hogy filmben se láttál, jobb és hatékony robotot mint az ember, ergo nem tudott jobbat csinálni
most ilyen dumákkal nem tudok mit kezdeni, hogy AI és nem igaz, hogy nem tudott jobbat csinálni és ez hülyeség a filmben...ez volt a filmben, hogy nem tudott és kész <#idiota>
egy film "szabályrendszerét" amit ott felvázoltak azt sajnos el kell fogadni
ha pl: AI humaoid robot lett volna és nem 1 kocka, akkor azt mondom igazatok van
ezért is mondtam pl: hogy sztem nem AI volt, hanem egy sima "aratógép" beprogramozva ahol gyakorlatilag az egyik funkciója az volt, hogy ha alkalmazkodni kell így kell csinálnia, fog egy õslakost és klónozza
Zephyr Retiring
Bocsánat, de filmbuziként ellent kell mondanom pár apróságban...
Már akkor is imádtam és faltam a filmeket, mikor még nem volt színes tévém sem csak egy öreg használt piros mûanyag házas Junosztyom, amit a fatertól kaptam. Lett még valahonnét egy használt VHS-em is, beiratkoztam a helyi VICO videókölcsönzõbe és hármasával (max ennyit lehetett egyszerre) vittem haza a filmeket...
Csóró szakmunkásként ennek is örültem és bár imádtam igazi moziba járni, kismillió filmet akkoriban sem játszottak már a mozik..
Az igazi vérbeli filmbuzit nem foglalkoztatja még az sem, ha egy filmet a wifis telóján a buszpályaudvaron is kell megnéznie (legalábbis ott elkezdenie és ahol lehet majd befejeznie) mert csak a film varázsa számít és semmi más. Hány de hány éjszakát virrasztottam át huszonéve azért, hogy egész éjjel filmeket nézhessek! Persze másnap meg majd kibuktam az iskolapadból a fáradtságtól 😊
Bizony voltak idõk, mikor még sokunknak be kellett érni ennyivel!
Természetesen mára fordult a kocka, s otthon az 50"-os 3D plazma, ami mondhatsz akármit, egy rendes házimozi erõsítõvel nagyon is odab@sz és igencsak vetekszik egy nagymozis élménnyel 😊

Filmkérdésekbe most inkább nem folynék bele (hogy a Transformers 3D vagy az Avatar3D sz@r filmek e vagy sem) mert ennek meg aztán az égvilágon semmi értelme sincs.
Mind különbözõ emberek vagyunk egyéni és személyes ízléssel, s így bármikor elõfordulhat, hogy amelyik filmtõl Neked az állad leesik én (vagy bárki más) csupán egy harmatgyenge 2-esre fogja értékelni azon a képzeletbeli 10-es listán...

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Bachstein
Nem azt mondtam, hogy nincs ilyen, hanem hogy régen rossz, ha egy film nem élvezhetõ eléggé anélkül, hogy dübörögjön a hang, meg egy többméteres vászon legyen a képed elõtt.

Amúgy errõl beszélek. Mind a Transformers, mind az Avatar szar filmek. Lehet jó a CGI, meg fasza a 3D, meg látványos, de ettõl függetlenül szar filmek maradnak, ha moziban nézem õket, ha itthon.

Amúgy meg az igazi filmbuzik nem stereo hanggal, és nem egy kis tv-n élvezik a filmeket, hanem adnak a hobbijukra, és kiépítenek otthon egy olyan rendszert, ami ténylegesen hozzátesz a filmélményhez.
Persze, a mozit egyelõre semmi sem tudja felülmúlni...
CSOCSO
BADARSAG!! Rengeteg peldat tudnek mondani ahol igenis sokat szamit a hang es a kep. Transformerst is siman lehet ertekelni jobbra egy komoly rendszeren mint a 72cm es tv den stereo hangszorokkal.
1 talan ket pontot siman valtoztat a vegeredmenyen. Oblivionnal kapcs: Ha vki pl 7 esre pontozza akkor azt mondom, hogy ok nem tetszett neki annyira. 6 pont??? Sok kozepes film van a piacon de ez siman veri a kozepes filmeket.

az avatar se lenne olyan jo a grafika nelkul
CSOCSO
es az autokat megis emberek javitjak. nem robotok.................
Tikal
A kettõ nem zárja ki egymást, a chaku chaku meg a robotok. Nyilván vannak olyan folyamatok ahol az ember ügyesebb... de ne mond már hogy visszafelé fejlõdünk 😊 Ismerem mi megy az ilyen Jabil meg hasonlo gyártóknál, akik apró kis szarokat raknak össze az autogyártóknak.. de térjünk vissza a filmre, miért is jó egy embert alkalmaznia egy gépnek? 😊

ZilogR
Thnx, ezekért kell megnéznem még párszor - nameg úgy eleve önmagáért!

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

jajjjj, hát gondoltam, hogy a sajtolást, meg hegesztés, meg nehézipari összeszerelést az automata :-)
egy autoösszerakása hát persze, hogy az, de oda el kell jutni, ott már szinte minden készen van, készen jön a motor, a váltó, az elektronika, a mûszerfal, az ülések csak be kell csavarozni
de amúgy ebben dolgozol???, mert én igen a világ no.1 autoalkatrész beszállítójánál dolgoztam
és ott a jövõ a chaku chaku line, minden új sor már olyan
Tikal
ha nem jönne be a video..A jelen gyártástechnológiája...

Tyler1
Oblivion

Korrekt volt. Nem mondom, hogy felejthetetlen, de az évi átlagban üdítõ szórakozást nyújtott. Vfx nagyon igényes lett. Cruise pedig eléggé magára talált, ezt a szintet tartsa még egy darabig. Edge of Tomorrow is faszásnak ígérkezik.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

kicsit nézz utána a chaku chaku lean manufacturing, természetesen buzi japánok találták ki és õket majmolja mindenki
Tikal
Tessék, itt a vadiúj gyártósor, vajh miért nem 20 évvel ezelõtti technologiát alkalmaznak...

Tikal
én meg ezt nem értem, hogy ez neked honnan jött? 😊 A végén egész kellemesen elbeszélgetnek.. egyébként teljesen lényegtelen hogy AI vagy sem, olyan kibaszott fejlett technologia amit bemutat, hogy nehezen tudom elképzelni, hogy emberekre van szüksége a karbantartására...

menj el egy gyárba és kérd meg, hogy mutassanak egy 20 évvel ezelõtti és egy vadiúj gyártósort
Tikal
a 3. ponttal abszolút nem tudok egyetérteni, valamivel alá is tudod támasztani? Mert én folymaatosan az ellenkezõjérõl olvasok, tapasztalok...

ezt az AI dolgot eleve, honnan szedtétek, nekem pl: simán az jött le, hogy a TET egy sima programozott irányítógépezet
Tikal
tudod, ez igaz is lenne ha a mai valóságot nézzük... de most itt a filmrõl beszélünk amiben
egy AI, ami több millió fényévet utazott ide, hogy a Föld vizébõl energiát nyerjen, embereket klónoz de a saját robotjait nem tudja karban tartani, pff, egy rágógumi pedig nem mindig megoldás...

a filmbõl abszolut-e lejött, hogy nem full intelligens, inkább csak egy "aratógép", pl: valószínû , hogy nem is önmaga csinálta a gépeket, hisz még pótalkatrésze se volt
hogy nem AI, sztem NASA-s fõnökcsajos részek egyértelmûen erre utalnak
Blasta
"egy robot sose lesz annyira KREATÍV, ALKALMAZKODÓ és HATÉKONY mint egy ember"

Ez odáig rendben is lenne, ha nem egy szaros MESTERSÉGES INTELLIGENCIA lett volna az enemy, ami mint a neve is mondja INTELLIGENS. A hatékonyság más tészta, de ha azt feltételezzuk, hogy ez az AI/Alien/akármi képes megépiteni ezeket a bonyolult szerkezeteket onmaga, akkor simán feltételezhetjuk azt is, hogy egy pár szaros HUMANOIDNÁL van neki hatékonyabb vagy legalább olyan hatékony megoldása erre, mégiscsak egy másik fajról beszélunk, képes fenntartani onmagát.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Oblivion droidot miért ember javítja dologhoz
1; egy robot arra jó, hogy a nap 24 órájában ugyanazt egy fázist megcsinálja mert arra van beprogramozva, egy hegesztõ robot széthegeszti a kurva életet is 24 órában, de ennyi...a harci droidok szétlõnek mindent de ennyi
2; egy robot sose lesz annyira KREATÍV, ALKALMAZKODÓ és HATÉKONY mint egy ember, pl: a filmben volt is egy finom utalás...rágógumis javítás
aki dolgozott gépiparban az tudja, hogy tényleg így mûködik ...van egy hiba és old meg valahogy
3; ennek már nem sok köze van a filmhez, de az iparban nem a robotika a jövõ, hanem a "rabszolgamunka", egy robot több 100 MFt is kerülhet és sok gond van vele, nagy a meghibásodás esélye, egy ember fizetése meg tized annyi több évtizedre is és a nap 24 órájában megy egy robottal szemben, ami rengeteg szervizelést igényel (pl: a cégek automata robotnál eleve 80% hatékonysággal számolnak)+egy munkafolyamatot tud és ennyi
a 10-20 évvel ezelõtti gyártósorok sokkal automatizáltabbak mint a mostani vadi újak
Az öreg morgan papa azt mondja 50 éve nèzi ahogy szàrazra szívjàk a bolygòt..

Kmarha
Pedig sajnos én ennél így érzem. De ahogy olvasom, mások is többet vártak.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Bachstein
Az már baj, ha egy filmet a mozis hang és kép, esetleg hangulat ment meg a középszerûségtõl.
Kmarha
Na én is beálltam a virtuális sorba az Oblivionhoz.
És verhetem a fejem a falba. Ez a film moziba való. Ami igazán értékelhetõ benne, az a látvány és a hang.

A közepes (legalábbis ha jó és csavaros scifit vár az ember, akkor közepes) története, ezer más filmben látott megoldások, ötletek, hangyánit erõltetett epikussága, mind mind negatívként jön elõ, ketted magadban a szobában képernyõrõl nézve.

Moziba valószínûleg kétszer nézõs 7-8 pontosnak, így csak egy jó erõs 6-7 pontosnak ítélem.
Legközelebb hallgatok a hype hívó szavára és csak elmegyek vetítésre, nincs kifogás.

Bachstein
Kösz, majd meglesem.

Cold Fish-t láttad?
tomsolo
Love Exposure a.k.a. Ai No Mukidashi (2008)

Ez egy irtó jóra sikeredett (elmebeteg) japán film - a japán szót ki kell hangsúlyozni - hogy csak a fõszereplõt említsük: egy katolikus családban nevelkedett csávó akinek kb. szuperképessége van a lányok bugyiját telefonnal megörökíteni, megpróbálja megtalálni a nagy Õt, meg is találja csak hát... és ha eddig nem volt komplex a dolog akkor majd ezután az lesz. 😊

Aki nem szereti az ázsia filmeket az ne is tegyen vele próbát, a többieknek elõre szólok, hogy: 4 ÓRÁS.

Nálam majdnem akkora kedvenc lett mint a Survive Style 5+, bár nem olyan mûvészi de jóval viccesebb.

8/10

ZilogR
Úgy, hogy NEM telt el 60 év, mert azt csak Jack (és a csaj vele) hiszi, nameg az összes többi, akik klónok. Azért kellett az AI-nak a túlélõ, mert az tudta, mi az igazság.

BTW: nézhetõ ez a még életben levõ emberek oldaláról is: Õk vajon mit tudnak? CSAK Freeman "leste ki" a sok Jack érkezését, addig, míg õ nem tudott errõl, vajon az emberek mit hittek? Valszeg semmit. Mindenki, mint a jó barmok, mentek a mészárszékre.

Mellesleg az az alapsztori, hogy Jack és a társai mennek a Titánra ÉS észlelik a Tet-et. Õk kutatgatni mentek vagy már akkor is volt gebasz a Földön és amiatt mentek?

Miért jó Jack-eket küldeni, nem pedig ipari robotokat? Mert emberek emberekkel találkoznak. A földlakókat valszeg ledarálták a géppuskás repülõ gömbrobotok, a túlélõk rájöttek, hogy a kisgömböcök ellen jó a lopakodós harcisisak, a lázadók ekkor kezdtek kekeckedni és lopkodni az üzemanyagcellákat, ekkor AI azt gondolta, hogy ezek már nem hasonlítanak emberekre, kellene nekik csalinak embereket klónozni, hátha úgy jobb lesz, a klónoknak meg be kell adni, hogy azok a gonoszak. Erre ez a Freeman nem kileste, amikor megérkezett a klónsereg...?!?

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

CSOCSO
En nem nezek vegig olyan filmek trailerjeit amik tetszenek az elso 10 masodpercben. Nekem Freeman is meglepi volt. A klon mar kevesbe. Felesegem meglepodott azon is. Egy dolog nem tiszta. Julia. Miert vittek a testeket a TET re avagy hogyan keringett 60 evig az urhajo es zuhant le mikor az empire state epuletrol nyomtak a jelet.
Tikal
he?? hova jut el Jack könnyebben mint egy robot? Jack is repülõvel ment 😊 Jack nem lehet okosabb mint egy olyan AI ami már átszelte a fél világegyetemet, hogy eljusson a Földre és leigázza, majd elszivja az összes vizet onnan...

Zephyr Retiring
Made in Hungária (HD)
Ebben a percben ért véget. Kicsit elfogult vagyok ugyan, mert mindig is szerettem a Hungária zenekart, de kit érdekel?
Nekem nagyon tetszett 😊

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

WhiteStar
viccet félretéve: genndy, ne is filozofálj ilyeneken, nagyon nem így történt a sztoriban, kár is erõlködni rajta.

practitioner of the forbidden arts of death Instant no-button: http://www.nooooooooooooooo.com/

WhiteStar
de nem érted hogy ÓCSÓÓÓÓBB? <#idiota>

practitioner of the forbidden arts of death Instant no-button: http://www.nooooooooooooooo.com/

CSOCSO
Nincs javito dron.Javito dron amit javitani kell ha elromlik? Jackbol kuldenek egy ujat es kesz. Ezenkivul Jack okosabb es klonnyebben eljut barhova mint egy robot.
Bachstein
Ja, bár az a megoldás is szülne jó pár következetlenséget. De tényleg olyan az egész sztori, hogy aki kicsit is jártas a sci-fi irodalomban, annak nem sok meglepetést tartogatott a film.
tomsolo
Én elsõre is így láttam.

Menetközben futott végig bennem - na nem "csavar" mert az mint mondtam minden 8 általánost végzett ember, eljut oda az elsõ 12 percben -

hogy mi lenne ha ezek is robotok. És dugnak meg minden. Csak nem tudják, hogy nem emberek. Mert azok már a Titánról biztatják õket.

genndy
Oké, igaz. Akkor szektoronként olcsóbb két ember mint egy/két javítódrón, na.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

CSOCSO
ketto??
Lehet akar tobbszaz ha nem ezer is volt a foldon. Az urhajoban rengetek klon volt odalent meg minden szektorban masik Jack javitgatta a robotokat. Ezert volt a kamu sugarzo zona. Nem volt semmi sugarzas.. Masik Jack javitgatta arrafele a robotokat.
Tikal
mi köze ennek a filmhez? semmi. a filmben nincsenek zsiráfok.

csak egy AI, ami értelmetlenül embereket alkalmaz a saját gépeinek a javítására....

Fehercsoki
Az nem baj, a baj az, hogy nem azért csinálják, hogy az embereknek jobb élete legyen, hanem hogy az a pár zsiráf még jobban meggazdagodjon.

Tikal
szétnézek... azt látom, hogy robotokra cseréli az emberi munkaerõt...

Fehercsoki
Miért kéne logikusnak lennie? Nézzetek szét a mai világban...

Tikal
olcsóbb? mihez képest? mint hatalmas gépekkel kiszívni a vizet a Föld felszínérõl? nem nagyon volt ez a rész megmagyarázva sajnos....

genndy
Magyarázat lehet, hogy két ember 'fenntartása' olcsóbb, mint javítódrónoké (amiket ugyanúgy megtámadnának az energiacella miatt mint a harci drónokat. Persze nyilván a helikoptert is az hajtja...), illetve embert veszíteni és klónozni is lehet hogy kevesebb energia. Én mondjuk erre tudok gondolni.
De nem derül ki egyértelmûen, tényleg sántít ez a rész egy kicsit.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.