[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
A héten próbáltam pár kötelező boxfilmet pótolni.
Ali
Közepes eresztés sajnos. Lógott az egész történet és a karakterek is a levegőben. Will Smith 1-2 jellegzetes tulajdonságtól eltekintve nem sokban emlékeztetett Muhammad Alira. Felszínes, vontatott.
Acélököl (Tyson)
Ez sem a legjobb életrajzi film, de annyira nem rossz. Látszik rajta a low budget, ehhez mérten viszont teljesen elfogadható.
A remény bajnoka (Cinderella Man)
Mesébe illő történet, ahogy James Braddock beceneve (az angol cím) is mutatta, Ron Howard eléggé hatásvadász rendezésében, végeredményben viszont nagyon jó film. Russell Crowe ebben is remekül alakít.
Dühöngő bika (Raging Bull)
Scorsese tökéletesen elevenítette meg a 40-es éveket a kamera előtt, kiváló hangulatú, nagyon jól megírt és rendezett film, De Niro és Joe Pesci hibátlan alakításaival (utóbbit sajnálom, hogy a 2000 évek óta többnyire inaktív, óriási pali). Egyetlen negatívum, hogy a box jelenetek kissé elavultak voltak már akkor is, hiszem a Rocky-ban 3 évvel korábban messze hitelesebb bunyókat koreografáltak.
Millió dolláros bébi (Million Dollar Baby)
Volt pár előítéletem a filmmel kapcsolatban, ami miatt nem igazán voltam rá kíváncsi soha, de úgy voltam vele, hogy most akkor ezen is túl leszek. Óriásit csalódtam pozitívan, baromi jó film. Semmit nem tudtam a sztoriról, úgyhogy engem eléggé gyomron ütött az utolsó harmad. Eastwood bácsi félisten!
A kiütés (Grudge Match)
Juj ez de gagyi lett. Felesleges volt elkészíteni is, ne járassák már le ilyennel magukat az emberek. 1-2 jó poén volt, a végén a Tyson-Holyfield jelenet tényleg vicces volt, de inkább kínos ez a film, mint szórakoztató.