106887
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Synchronous
    Az amelyiknek egy izma sem rándul soha... valószínűleg az arcidegzsába egészen a forgatás végéig kitartott nála.

Komolyan, ha egy jó szamurájos filmet szeretnél nézni akkor Utolsó szamuráj, Tom Cruise-al... persze valószínűleg láttad már, de inkább azt 20-szor mint ezt még egyszer.

És az nem von le semmit annak a filmnek a színvonalából hogy nem fantasy a stílusa mert ezerszer jobb film.
  • Totti5
    47 Ronin

Keanu Reeves-et nem vettem észre benne, melyik szereplő volt?:)

Alaptétel : ne hallgass a fikára, ne írja le előre egy filmet, amit még láttál.

A környezet, tájak, zene, a díszletek, a téma, az évjárat nagyon tetszett. CGI okés volt, a fantasy elemeket bírtam. Kár lett volna kihagyni, üdítő volt ilyet is látni, főleg a kor miatt. Ha hasonlítani kell valamihez, akkor a Sucker Punch is tetszett ( az nagyon-nagyon ), ezt pedig egyszer érdemes volt megnézni.
  • Bokafix2
    The Den 2014

Avagy miért kerüljük a webcam chat-eket... főhősünk az internetező videochat-elők szokásait tanulmányozza míg valami csúnya gyilkosságot nem lát "élő adásban".

Ezek után a következmények adottak... őrá kezdenek el vadászni. Különös volt a kameranézet ebben a filmben, mindig a számítógép videoablakának képernyőjén keresztül lehettünk részesei a cselekménynek, vagy a szereplő által magával hurcolt kamerán keresztül.

Középszerű sztori bőven leöntve sablonos megoldásokkal, a Gyilkosság online jutott eszembe a nézése közben, de tény hogy a vége miatt azt mondhatom a Gyilkosság online-tól nagyban eltér. Csak a koncepció a hasonló.

6/10
  • IMYke2.0.0.0
    [2013] - Big Bad Wolves - 6/10

A közepesnél jobb, de egyáltalán nem olyan remek, mint azt vártam a visszajelzések alapján - valami hiányzott belőle.
    Például, vágásokkal sokkal feszültebbé lehetett volna tenni.
    Ezen az [spoiler]
    üvegablaknál lezajlott telefonbeszélgetés sem segít (29 perc), mely révén a néző hajlamos kétségek között vergődni, egészen az utolsó végóképig - mert nem tudni, hogy az ő lánya volt-e, vagy a zsarué...[/spoiler]
    Tényleg vannak benne logikátlan dolgok is...
    [spoiler]
    Miért készíti el a sütit, ha előtte meg azt mondja, hogy nem ugyanúgy akarja lefolytatni a dolgot (minden létező lyuk "betömése"), ahogy azt tette a "feltételezett" tettes?
    Aztán ott a hirtelen székről eltűnő tortaszelet esete.
    A mellkas sebét meglehetősen jól tűrő áldozat (s a CGI-költségeket csökkentendő, a nagypapi szépen vissza is gombolja miután jól meg-barbecue-zza), akinek gyakorlatilag bordáig át van égetve a húsa, és mégis remekül elvan.][spoiler]

Viszont, izraeli, és bátor film.
  • IXEMGabeo
    te meg elhiszed azt, hogy nem láttam egyiket se soha?:)))

pedig 20 és 30 közötti korosztály vagyok és ezerszer adták már mindegyiket...

valahogy sosem vitt rá a lélek, hogy teljes egészében meglessem bármelyiket is:) 1. részből 10 percet láttam nem tűnt rossznak...

Be fogom pótolni csak még nem jutottam el odáig:)
  • DarkSector
    Hát igen, szerencsére vannak külföldi lemezek magyar szinkronnal de nehéz megtudni mert a bolt oldalán nincs feltüntetve.
  • Bachstein
    Big Bad Wolves kritikám.
  • Bachstein
    Átérzem a helyzeted, mióta ráálltam a BD vásárlásra, képtelen vagyok DVD-ket venni, inkább beszerzem külföldről az "elengedhetetlen" címeket... mondjuk ezen kár is csodálkozni, legutóbbi példának okáért itt van az Only God Forgives, ami még csak DVD-n se jelent meg idehaza, pedig mikor volt már a mozis bemutató... A magyar vonatkozás hiánya szerencsére nekem nem probléma, bár azért igyekszem támogatni a hazai forgalmazókat is.

A gombelemes probléma meg... hátha lehet valahogy cserélni, ha jó arcok, akkor úgy oldották meg a doboz kialakítását.
  • Bachstein
    Valóban elég szánalmas, hogy igyekeznek minél "jobban csengő" magyar címeket gyártani, ami néha már kifejezetten kínos határokat súrol... itt is leginkább az a bajom nekem, hogy minden részbe igyekeztek beleerőszakolni a Halál szót...
    Az a baj, hogy azóta sem sokat változott a helyzet, lessétek meg MacFarlane új vígjátékának a magyar címét... sírhatnékom támad.
  • DarkSector
    Jaja.
    Csak 2 dolog zavar, hogy dvd nem bluréj, és angol nyelvű lesz.

Meg az is gebasz Hogy a dobozban gombelem van? ha lemerül mit csinálok vele? :D
  • DarkSector
    Pont ezaz, szóltam is Arty-nak hogy legyenszives szerezzen 1-et, és kifizetem.
    Innen is örök hálám. :D
  • vérpocok
    Ha tükörfordításbeli címet adtak volna neki elég semmitmondó lett volna: Idegen

A magyar címadók amúgy is szeretnek jelentősen eltérni az angol címektől, hogy érdekesebbé tegyék a közönség számára a filmet.

De amúgy a "Nyolcadik utas: a Halál" cím sem pontos, mivel savtelített barátunk csak a 9-dik volt, mivel a hajón tartózkodó macska is élőlény és ő is utas volt. Jonesy volt amúgy abban a filmben a legnagyobb arc: vicces pofával nézte ahogy a bézbóz sapkás szerelőt cafatokra inzultálja a lény. :D
  • Bachstein
    Ennyiért én azonnal lecsapnék rá.
  • Bachstein
    Na jó, de hány évesen? :)

• Bachstein
    Amúgy, ha már az Alien a téma, nekem a Ridley Scott-féle első rész a mai napig a legkedvencebb, egyszerűen egy tökéletes sci-fi/horror, kibaszott jó alapöltettel, a mai napig elképesztően erős atmoszférával és hangulattal. A tetszési indexem pedig a sorozat részeinek számával arányosan csökkent, bár mindegyiket szeretem, igen, még a Resurrection-nek is megvan a maga bája, az abszurd humorával meg beteg ötleteivel.
  • tomsolo
    Én is moziban láttam - egyedül. Utána emlékszem a sötét utcán mindenhol szörnyeket láttam :)
  • tomsolo
    Nem is drága, ahhoz képest hogy Extreme Limted :)
  • Bachstein
    Kérlek írd már le, milyen lelkiállapotban és hangulattal, illetve milyen arccal távoztál a moziból, és hogyan élted meg ezt az egészet! :D Tényleg érdekel!
  • DarkSector
    Találtam is. :D
  • DarkSector
    Uristen lehet még ilyet kapni? :D
  • Jakuza1
    A katonasagnal videon lattam. :PPP
    Vicces volt, hogy ilyet akkor meglehetett bent nezni es mindezt a 80-as evek vegen.
    Amugy ha jol emlekszem itt sem vetitettek magyarorszagon a 86-ban, mikor elkeszult, csak 2 vagy 3 evvel kesobb.

Az elsot (fogalmam sincs melyik idiota adta akkor neki a 8. utas a halal nevet, mikozben a film cim csak Alien volt igy egyszeruen) meg gyerekkent lattam, meghozza ugy, hogy apam elvitt a moziba es meg talan a 12-t se toltottem be kozben meg a penztarnal ki volt irva, szigoruan 18 even felulieknek es eros idegzetueknek. LOL
  • tomsolo
    Hamár Fűrész
  • DarkSector
    Ilyet aki talál az kérem jelezze, magyar szinkronnal kellene. :D

• mégvadabbdisznó
    Ráadásul 1990-től lehetett sejteni hogy lesz Alien vs Predátor film, hisz mikor Glover lemegy a végén a föld alatti bázisra vagy hová, ott van egy trófeagyűjtemény, és meglát egy Alien koponyát is a többi közt. Már akkor sejtettem hogy ez a két mumus majd egyszer összeharagszik. :D
  • Rony94
    Nem sok köze van az Alien filmekhez, ettől függetlenül egy nagyon szórakoztató sci-fi.
  • ForzaInter
    Én az Alien filmeket még anno a 90-es években láttam csikófejjel, de nagyon tetszett. A Prometheus-t most tervezem megnézni, lehet előtte újranézem a filmeket mert nagyon haloványok már az emlékek.:D
  • IMYke2.0.0.0
    Ne legyél :)
    Én a te fiatalságodra vagyok az :)
  • IMYke2.0.0.0
    Mint az országút - idén augusztusban leszek kereken 40. :(
  • Daell Drow
    En is imadom messze e resz a legjobb, a szineszek/karekterek jol voltak ossze valogatva. Ill az egesz atmoszfere egyben nagyon adta, nekem kiskoromba ami nagyon bele egett az agyamba az a mozgaserzekelos csipogo hangja, meg ahogy ezeket a reszeket meg csinaltak.
    Egy jo kis fan railer:
  • IXEMGabeo
    öreg vagy akkor :D
  • Tyler1
    Köszönöm.
  • Rony94
    I'M SO FUCKING JEALOUS!!!
  • IMYke2.0.0.0
    Moziban láttam. 1989.
    [A film 86-os]
  • Sheltem
    Én nagyon szeretem az Alien filmeket, és a A bolygó neve: Halál -t messze a legjobb résznek tartom...Imádom.

Kiskoromban majd beszartam a félelemtől annál a résznél ahol Ripley meg a kislány felébred a "laborban" és nincs benne az üvegben az Alien, aztán ahogy meneküknek előle egy bezárt szobában... Harapni lehet a feszültséget a tv előtt ülve.
  • Prof William
    Cameron tökéletes érzékkel tpintott rá mindenre. A hangulat, a képi világ...

Nem csoda hogy az Alien könyvek és játékok, képregények szinte kivétel nélkül a Cameron által teremtett képi világot (tájak, belső terek, hangok, fegyverek) igyekszenek másolni.

Ebben a filmben van a legtökéletesebben eltalálva az Alien filmek lényege...
  • Axlkenobi
    Előrebocsátom, hogy nekem az Aliens 10/10-es film, de attól még ízekre lehetne szedni az egészet. Kismillió olyan dolog van benne, amit manapság egy filmnél divat ócsárolni, de itt nem, egyrészt mert "gyerekkori nosztalgia", másrészt, mert "ha nem szereted, akkor nem vagy menő", harmadszor pedig, mert "James Cameron".

De mondom, a hangulat, az akciók, a képi világ miatt hihetetlenül erőteljes filmmé áll össze a dolog.
  • tigeroo
    azért van benne pár logikátlanság, én pár hónapja néztem meg

de valóban élvezhető film.
  • IMYke2.0.0.0
    [2013] - Favor - 6/10

Gyerekkori barátját [akit évekig sosem] keresi fel hajnalban egy bájos feleséget egy ideje megcsaló férfi, aki a szeretőjét véletlenül "megöli".
    Ez a barát kiskorukban azt mondta, hogy egy barát akkor igazán az, ha akár egy hullát is eltüntetne a pajtása kedvéért... nos, a jelenben így indulnak be az események.
  • n000rbi
  • Bokafix2
    Nem véletlenül kapott 7 Oscar jelölést, amiből párat be is zsebelt.