Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gabe paul logan
ne! 😮

mintha táblán karistolnának...

A PES arcaim LETÖLTÉSE: kirpill.webnode.hu/pes/a2013/

sz4bolcs
Elgondolkodtató film számomra nem azt jelenti, hogy tele van tömve egymáshoz kapcsolódó utalásokkal, amit aztán lehet bogarászni, hanem, hogy próbál valamit közölni a film, ami érdemes továbbgondolásra.
Sok kritikában ilyen szellemi magaslatokat meghódító filmnek állítják be, miközben csak egy történetet mutat be szép csilli-villin túlmutató tartalom nélkül..

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Ams
"Ez mellett"

😞

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

gabe paul logan
Csak felhoztam, hogy sokaknak azért nem tetszik, mert nem értik, de...Jó hát nem erõltetem én, van akinek nem tetszik az ilyesmi, lehet hogy én ráadásul egy cseppet sznob is vagyok a filmek terén és nekem azért jön be az ilyesmi, meg pluszban az a fétish, hogy értem azt, amit 10-bõl csak 2 ember.

De inkább már arról tárgyaljunk, hogy a Pusztító, a Kommandó, a Dupla Dinamit, Leszámolás Kis Tokyoban miért százszor minõségibb filmek, mint bármelyik Feláldozhatók. 😄

sz4bolcs
Nee... Én én most mivel leszek több, h. kilátom belõle, h. az inkvizítor a rák metaforája? Pont ez a problémám, ettõl nekem ez még nem lesz filmélmény..

gabe paul logan
de amit mondasz ezt pont az ilyen nolan-féle producerek produkálják hollywood hegyein manapság 😄 ...hát hagyjon már pl. õ azzal, hogy eldõlt-e a totem vagy sem...neee, most komolyan? ez? EZ? ilyen üres lett és abszolút nem egyedi lett az Inception, hogy EZ kellett a végére?? 😄

szegény Nolan, tuti nem tud már aludni ma 😊) de most õ ugrott be hirtelen ismét

gabe paul logan
de ott van minden igazából...és a 3. verzióm az, amirõl a film szól, mert úgy nyer értelmet minden képkocka, amit a végére raktam, az már lehet belemagyarázás is akár 😊
csupán azért nehezen emészthetõ és olyan film, amibe mindenki azt akar belelátni amit kíván, mert nincsenek kimondva a metafórák és nincsen leírva, ismét kimondva minden kapcsolat....pl meglepõdnél, hogy hányan nem látják, hogy a feleséget a 21. századból a jövõbeli fa szimbolizálja(erre mindkét idõsíkban van utalás), a könyvben pedig maga spanyolország, a daganat meg az inkvizítor...

de azért az odaböfögéstõl távol áll, nem egy 20-19. századi vers, amit megírt egy "nagyszerû" költõnk,aki aztán ha most látná, hogy elemezik a kortársak azt, nézne nagyokat, mert csak részegen, szerelmes szívfájdalommal írt valamit, csak hogy tudjon másnapra kenyeret venni

tomsolo
Ajánlom a MR. Nobody megtekintését ott is lesz elgondolni... 😊

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

sz4bolcs
Pont ez a bajom ezzel a filmmel. A felhasznált szimbólumok miatt az az érzésem, h. a készítõ nem próbált meg átadni az ég világon semmit, hanem "jó mûvészfilmesként" odaböfögte a dolgokat, aztán majd a nagyérdemû belemagyarázza, amit szeretne. Szerintem nem így kell elgondolkodtatónak lennie egy filmnek.

SG fórum is egy mese, méghozzá azért, mert nem létezik troll nélkül

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

gabe paul logan
hát..

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

- az hogy elõször egy katyvasz volt az tény 😄 valami szerelmes több létsíkon, idõvonalon áttartó szerelem brrr
- másodszor hogy a faszi nem tudja elfogadni felesége lassú halálát, aki ír ugye egy könyvet ezért neki és a végén egy kis sci-fivel megspékelve, happy end a vége mert eljutnak az újjászületés pontjába
- harmadjára a könyves rész ua, DE igazából a haldokló felesége a múlt, a buborék meg egy hallucináció és igazából a fõhõs haldoklik a kórházban, van is egy tiszta jelenet, mikor meglátja magát, emellett pár utalás, hogy ül valahol, felnéz és meglátja a fényt az alagút végén...szal a haláltól való félelmünkrõl szól, amitõl haláláig nem sikerül szabadulni, a buborék útja a maja túlvilágra tulajdonképpen az õ útja a túlvilágra, ahol a kapuban már nem fél és elfogadja a sorsát, mikor mosolyogva, sírva mondja hogy "meg fogok halni"...semmi idõutazás, semmi reinkarnáció, semmi elixír felfedezés, csak egy haldokló lázálmai feleségérõl és a haláltól való félelmérõl

de olvasgattam utána még, elvileg úgy is lehet értelmezni ez által, hogy a feleség és a férj nem is létezett, hanem egy személy van csak és a két szereplõ a haldokló két agyféltekét szimbolizálja, a férfi a racionális, aki küzd, mindig megoldást keresve, a nõ a kreatív, aki elfogadja és próbálja elfogadhatóvá tenni a halált mindenféle mesékkel

szóval ja, komplexitása felér egy könyvvel, nem nagyzolok, nekem is kellett 3 megtekintés, hogy értsem ám

Totti5
Avengers mi? matiné?

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

nem tudom hány éves vagy, de remélem nem most rombolok le egy illúziót...Igen, a Mission: Impossible is mese
sz4bolcs
Érdekes. Nekem úgy maradt meg a The fountain, mint egy felettébb látványos hatásvadász film, ami szimbólumok értelmetlen egymás mellé pakolásával próbálja elhitetni velem, hogy szól valamirõl az amúgy átlagos sztorin felül.
Ez mellett a zene és a látványvilág összhangja, amibe nem hiszem, hogy létezik ember, aki bele merne kötni.

Totti5
Annyira mese mint egy Mission: Impossible.

gabe paul logan
igen valahogy ezt érzem, hogy unos, untalan, de még a pláza tinipicsák és a kõkemény tökû kidobóemberek - igen általánosítok - is imádják ezt a batmant, mert hûha Nolan, meg igazi, meg Ledger, meg akció, meg nem szuperhõsös, "szal nem vagyok nyominger aki parádézó bõrszerkós köcsögöt nézeget" és valljuk be, pont ez volt a lényege a film stílusának, hogy szélesebb körben is el lehessen adni, mint a fanoknak, de ettõl még ez egy mese és nem kell kapával védeni, hogy "de nem", a fanok meg féltékenyek, hogy mindenki megalapozatlanul, a kultusz ismerete nélkül mindennél jobban ismeri és imádja kedvelt hõsüket egy olyan univerzumban, amit most találtak ki 3 film erejéig...ide rakok egy szerintemet, mielõtt minden kislány megsértõdne

gabe paul logan
Hát én így mr Fountain-nel tegnap, kétszer ki is mentem nutelláért, meg szarni, aztán azt se tudtam mi van, aludtam is 10 percet, utána meg megnéztem a rekivem egy álomért c. filmet (ami brutál nem jött be)

de ma megnéztem újra a Fountain-t és ja...ehm, jó hogy újra néztem

majd szólj ha egy milliárdos beöltözve emlõsnek hajtja a bûnõzõket...addig az is mese
Totti5

Úgy gondolom Aki szerint a Nolan féle batmanak teljesen átlagos, középszerû, unalmas filmek, annak ajánlom a Szulejmán c. sorozatot inkább.

Ugyanígy azoknak is akik szerint a Burton vonal lett hasonló😊

A Fountain c. filmhez pedig kell egy hangulat, nemúgyvan za leülök egy nagy tál babgulyás után nézni vmit, nekik ajánlom a Maunika show egy régebbi epizódját.

gabe paul logan
Hát ja, jó hülye voltam, hogy egy tanulással eltöltött estét ezzel spékeltem meg, hogy még ezt a pénzrabló szemetet is néztem, de legalább csak kábelen. Viszont képzelem az igazi fanoknak a csalódottságát, mikor kijöttek a mozikból a kemény ezresek kiadása után.

Igazából senki nem utálja itt Nolant, jó kis akciófilmet csinált, igaz kár hogy elment b/c kategóriába a harmadik résszel, de ez más kérdés.

tomsolo
Mai napon?

Always.

Totti5
Batmant komolyan lehetett venni pláne Nolan álltal. Pókembert, vagy Szuppáment, vagy Avengerst már nehzé, mert azok szín tiszta mese. Kinek mi tetszik, de döbbenet ez a nagy össznépi Nolan Batman utálat itt a mai napon.

tomsolo
"de Nolan legalább tálalhatóvá tette"

De ügyes ez Nolan.

Totti5
Mivel le van írva feketén fehéren hogy mi lesz a film, max azokat a hülyéket nézik hülyének ( ki nézi?! ) akik ezek után fikázni fogják, hogy hülyének nézték. Batman is teljesen más élmény volt mint a régiek, a Superman is más élmény lesz mint a régiek és mint akár a 2006os, ami a régi vonalat követte.

Tikal
Számomra meg a többi szuperhõs a vicc, legalábbis 90%-uk, bírom Batman karakterét, meg az ellenségeit is 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

gabe paul logan
nekem nem jön be, mikor hülyének néznek a készítõk és a forgalmazók és eladják ugyanazt a sztorit, mint amirõl a superman elsõ része szól, csak más karakterekkel...jaj várjunk, nem is, ugyanazokkal!

ennél pofátlanabb már csak a hangover 2 volt, meg az austin powers 2 pl

Totti5
Akkor nyilván a Superman sem lesz jó, és ezekszerint a Superman Returns volt a jó vonal ( ami nekem tetszett, de gondolom jó le lett az is hordva ).

Tyler1
<#nemtudom>
Valaki meg szimplán buta...

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

gabe paul logan
egyébként egy másik 9/10-es film bármikorra, ha rossz kedvetek lenne egy sötét nolan-es sírós film után

maradjunk annyiban, hogy rajzfilmben volt utánozhatatlan a Batman😄

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

gabe paul logan
valakinek komoly komplexusai vannak...

Tyler1
Régóta terveztem egyébként, hogy megnézem a Keaton féle Batmant, múltkor tv-ben elkaptam, 20 percig bírtam. Az a film egy röhej. Képregénybuziknak és 10 éven aluliaknak való.
Ez az egész Batman karakter egy vicc, de Nolan legalább tálalhatóvá tette.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

gabe paul logan
komplexitás, alakítások, látványvilág, zene, az egész elképzelés, ahogy átadja a mondanivalót bejön, hiába elcsépelt az

egyedül negatívum, hogy a spanyol sztori nem annyira lebilincselõ számomra

sz4bolcs
Az a 11/10 magyarázatért kiált. 😄

cylonflatus
Szerintem a Burton féle a humoros momentumok ellenére is 10x sötétebb, komorabb, mint a Nolan filmjei. A többi meg egy rakás émelyítõ giccsparádé.

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

gabe paul logan
a két pont a fõhõsnõnk két ikrére ment remélem

The Fountain (2006) -> 11/10

cylonflatus
Teljesen egyetértek. Értetlenül állok a Nolan-féle Batman filmek sikere elõtt. Nem azt mondom, hogy teljesen gáz, vagy vállalhatatlan, de a szuperlatívuszok meg az ünnepelt siker szerintem abszolút indokolatlan, de hát ízlések és pofonok.

cylonflatus
Nem értettél. Nem az a baj, hogy ketten vannak, hanem hogy mindketten szemmel láthatóan ugyanazt csinálják... Üt egy jobb horgot a robot - mindkét pilóta jobb horog mozdulatot csinál. Felõlem lehetnének huszonketten, de ezzel a logikával az úgy nézne ki, mint egy fogyjunk együtt foglalkozás Rubint Rékával. Egy anyahajón több ezren dolgoznak, a kormányt akkor is csak egy ember kezeli.

Más: ezt a Disney-féle szankciót teljesen felesleges izmozásnak tartom. Még ha jogos is, de értelmetlen. Jövõ héten akkor majd a ruszkik, utána az angolok kapnak hasonló büntit? Mert ha következetesek lennének elõbb-utóbb mindenkinek ki kellene osztani az egy hetes warnt. Akkor meg kis idõ, és ugyanott leszünk, ahonnan elindultunk. De kíváncsi vagyok vajon minden kamerás rilíz esetében ilyen alaposak? Mert azt nem akarom elhinni, hogy még soha, semmikor nem történt olyan, hogy az elsõ illegális verziót nem az USA-ból rakták föl. Olyankor mi lenne a bünti? Undorító ez az egész, "csakkésõbbnézhetitekmertrosszakvagytokdeazénézzétekmegsokanmertbevételtakarunk", kb ezt kommunikálja most a Disney, röviden. Most majdnem kicsúszott a zs-betûs szó... valami cifra jelzõs szerkezetbe foglalva.

sz4bolcs
Annyira fájó ez a trend, hogy elõvesznek egy remekmûvet folytatásra, és még az igénye sem látszik a végeredményen, hogy megpróbáltak volna akár fölérni is az elõdhöz.

Kíváncsi vagyok rá, melyik félõrültnek lesz elõször olyan ötlete, hogy kéne egy Fight club 2-t csinálni. 😄

Totti5
Régi Batman filmek viccesek a Nolan féle vonalhoz képest minden téren ( persze funok és jók önmagukban ). Minõségi élmény volt a Nolan trilóga.

Blasta
Total egyet értek, kivéve, hogy nalam a TDK mint film és mint Joker alakítás viszi a primet. A Begins szódával elmegy. A TDKR vállalhatatlan baromságai és Batman-telen batmanje totál lehuzta az osszképet.
Nekem amúgy Nolan már egy ideje kamu-szagú. Utolsó jó nembatman-es filmje a The prestige volt és ha nem lenne a zseniális Memento akkor egyszeri véletlennek gondolnám.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

tomsolo
Igen, annyira (RT-n is kb annyit kapott mint amit adtam én is.)

a.carkey
Ejj. Az új Star Wars is késõbb jön. Hüp.

A medve nem játék.

sz4bolcs
Ja meg a macák többször is vállalhatatlan jelenetben kosarazzák ki Bruce-t, ami baromi idegesítõ. Na jó, ennyit Batmanrõl.
pontozás: 6/10 a három film osztozkodhat rajta..

sz4bolcs
Megvan. A misztikum az, ami az elsõ Batman filmben megvolt, de ebbõl az utolsó háromból teljesen hiányzott. És nem azért, mert kifejtették, hogy Bruce Waynebõl hogyan lett Batman.
Hiányzott az is, hogy a piti bûnözõk összehugyozzák magukat, amikor meglátják a denevérembert, és csak a hasonlóan elmebeteg lények engedhessék meg maguknak, hogy méltó ellenfelei lehessenek.
Batman és Joker közti összecsapások is baromi unalmasak, valahogy nem jön át semmi feszültség, meg hogy most épp egy epic karakter veri a falba egy másik epic karakter arcát. Teljesen indokolatlan jelenetek...

Calver
ennyire? asszem erre rápislogok.
btw elõzetesek nézése kétlem h rontott volna rajta valamit, tekintve h SEMMI nem derül ki belõlük <#idiota>

#75297: Johnny Cash-t és annak a filmnek a fõcímét *nem lehet ütni* <#vigyor1>

"The trees move. Do you not see it?"

sz4bolcs
Jack Nicholson-féle Joker fényévekkel jobb volt, de ez nem Ledger hibája, egyszerûen szarul írták meg a karaktert. Néhol unalmas, és piti bûnözõ érzetét keltette. Persze vannak a filben jól eltalált részek, pl. Harvey Dent és a többi karakter viszonya, de az összkép szerintem elég kiábrándító.
Gotham nekem is illúzióromboló volt, én egy Batman filmet szeretnék a Dark citys feeling miatt is nézni, ez pedig egy az egyben hiányzott talán mindhárom filmbõl. Nekem a 89-es Batman film etalon, mondjuk a többire annyira nem is emlékszem.

Tikal
Akkor rendben😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

kiütöttél, de nem fogom újra leírni😊 összekevertem a legelsõ résszel ennyi a lényege.