1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Blasta
    Ender's game – 6.5/10
    --------------------------------------

A regeny ismereteben meglepoen elvezhetore sikerult a film. Sokkal rosszabbra szamitottam, a trailer itt is atb@szott (mint mindig) de most pozitiv volt a csalodas. Sok oda nem illo akciot, kitalalt jelenetet kepzeltem a filmvaltozatba, hogy a kozonseget becsabitsak, de nem igy tortent. Meglepoen koherens volt a film az alapanyaggal, termeszetesen rengeteg fontos resz kimaradt, dehat mast nem is varhattunk el egy elozoleg megfilmesithetetlennek itelt tortenettel kapcsolatosan.
    Jo volt a foszereplo srac, egyedul a satnya testalkata nem passzolt Ender karakterehez. A regenyben jopar tarsanak ellatja a bajat (azert a filmben is) es ehhez azert egy botsaskanal komolyabb fizikumra volt szuksege. Nem azt mondom, hogy egy kis izompacsirtat kepzeltem helyette, de ez a szinesz gyerek iszonyat nyegle volt, majdnem atlehetett latni rajta. Whatever, reszletkerdes.
    Termeszetesen a filmben sokkal iritalobbra sikerult bemutatniuk par karaktert (pl. Bonzo), legalabbis a cselekedeteik nem voltak felepitve, szemelyiseguk nem volt kibontva (ismet az idohiany), igy hiteltelenek voltak mint elit, szuperintelligens kadetiskolasok.
    Ford szerintem a mai napig nem igazan tud szineszkedni, itt is parszor zavart az erolkodese amikor dramat kellett jatszania.

A latvany pipa, dehat ezen mar csak akkor akadunk fenn ha valamit nagyon elkurnak. Orultem annak, hogy a film veget sem valtoztattak meg valamifele nyalas modon (ahogy szoktak).
    Sikerult elvezheto filmet osszehozniuk, de persze nem mondom, hogy nem lehetett volna jobb vagy melyebb a filmvaltozat. Nem volt rossz es ennyi nekem eleg is egy kultikus sci-fi regeny filmvaltozatatol.

Adnek ra 7 pontot is, de tartok tole, hogy az alapanyag ismerete nelkul kevesbe szorakoztam volna jol, igy fel pontot le kellett vonjak. :)