[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Sikoly 1
Emlékszik még valaki arra, hogy ezt paplan alól félve néztük az éj sötétjébe? Kellemes élmény volt újra nézni. Szórakoztató és izgalmas. Még talán a csavar is meg tudott volna lepni, ha a tékás jelenetnél nem jönnek elő az emlékek a végéről.
Tetszett a sok kikacsingatás a horror filmek kliséjeire, főleg, hogy miután azokat kiröhögték, szinte azonnal mindegyiket el is játszották a szereplőkkel.
A többi sikolyt kihagytam, még a 2-re emlékeztem hogy nézhető volt, de a háromnál tudom hogy a tapétát lekapartam a falról annyira ostoba volt.
Sikoly 4
A kamera kezelés, a hangulatok, na meg a régi szereplők.. már már vártam a felcsendülő Red Right Hand (Nick Cave, első film betétdala) nótát. Volt sok utalás az első film(ek)re, nagyon nagyon sok (főleg a felépítés és a végén a csavar) az új hullámos horrorokra.
A gore-t háttérbe szorították, és inkább az első részben ismert menekülős-elkapós jeleneteknek feküdtek neki.
A végeredmény felemás. Elég jó nosztalgia löket volt, és ott volt pontosan az a csavar amit vártam, csak éppen nem azzal a szereplővel és magyarázattal, amit reméltem. "Ne szórakozz az eredetivel" kemény beszólás, de valahogy az öreg eredeti nem igazán illeszkedik jól bele az új remake gyanús folytatásba. Reméljük, itt most már tényleg abba hagyták!