1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Calver
    minitömb, ijesztően magas pontszámokkal

3:10 to Yuma - 8/10
    nagyon korrekt "nyugis" kis western. Crowe játsszon többször gonoszt, hihetetlenül jól áll neki minden ilyen szerep, egyszerűen "lejátszik" mindenkit a képernyőről, a képi világ és az operatőri munka meg külön említést érdemel, egyszerűen gyönyörű az egész film az elejétől a végéig.

Inside Man - 8/10
    Clive Owen ász (hol nem?), remekül felépített történet, minimális logikai bakikkal (de azért van egy méretes, de jól rejtegetik), kb minden klappol. bankrablós mókák közül határozottan jó. ellenben...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    jajj náci a rosszfiú, mert a nácik oooolyaaan gooonooszak. ehem... lehetett volna ezt értelmesebben is, na.

és még Denzel sem olyan szörnyű

21 & Over - 7.5/10
    sok helyen fújnak rá, h jajj Hangover-ről újabb rókabőr (ugyanazok az írok), de... részemről remekül szórakoztam, afelett meg ki nem szarja le, tekintve h a drágaság egyszerűen VICCES, ami erőteljesen alapfeltétele egy jó vígjátéknak. mindenki pont megfelelően teszi benne a dolgát, semmi sem világrengető, de a végeredmény működik és veszettül szórakoztató.
    azért meg pirospont, h közel sem lőnek le minden poént trailerben, viszont remekül felvázolják a film alaphangulatát.

The Producers (1967) - 6.5/10
    teljesen érthető, h miként indította be ez a film Mel Brooks karrierjét - a "nagy előadás" abszurd, zseniális, és kb mióta láttam, azt énekelgetem magamban... kár h a film többi része nem az, főleg későbbi munkáihoz mérten. az egész ijesztően színpadias, ami kis wikin utána nézés után érthető is - több színdarab kapcsolódik Mel Brooks nevéhez - viszont filmen nem igazán működik, szvsz sokat veszít tőle az élvezeti értéke... korrekt alkotás, de Az ifjú Frankenstein és Fényes Nyergek után többet vártam. sokkal többet.

Sunshine Cleaning - 5/10
    komédiának nem elég vicces, fekete komédiának közel sem elég sötét, drámának kevés, egyszerűen... semmilyen és teljesen felejthető.

Little Miss Sunshine - 7.5/10
    ellenben ez... ugyanaz a csapat, mint előbb említettnél, csak itt (nagyjából) minden klappol. a szereplők diszfunkcionális idióták, a humora egy tökéletesen éjsötét árnyalatot talál el, mindenki kurvajól játszik, és a finálé szerintem életem végéig vissza fog térni rémálmaimban
    ajánlott, na.

Odd Thomas - 6.5/10
    filmbuzis kritika alapján akadtam bele, jónak jó, és valami elképesztően felkúrt.
    könyvadaptáció, bár ez csak minimálisan érződik rajta (nem volt szerencsém eredetihez), itt-ott feltűnő h papírmasé karakter valami komplexebb figura lehetett, de a narráció ezen sokat segít. a színészek nagyon rendben vannak, a jófiúk kicsit túl jók, a rosszak meg kicsit túl egydimenziósak, de belefér, Addison Timlin valami hihetetlenül imádnivaló itt is, a történet is nagyon korrekt, és tényleg végig odaszegezi a kétlábút a képernyő elé... aztán sikeresen a kétlábú arcába basszák az egyik legpocsékabb és legértelmetlenebb írói húzást.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    konkrétabban a "felépítünk egy végtelenül szimpatikus és jó karaktert (amin sokat segít, h Addison Timlin kurvajó), aztán ó de meglepő és hihetetlen módon kinyírjuk, pusztán a "WOW!" faktorért". na, ez nem működik. ez így soha nem működik, és végképp rossz szájízt hagy a kétlábúban ha látja, h baszottmód egyértelmű h mi fog történni, és épp nagyban próbálják félrevezetni a karakter túlélésével, majd későbbi nagy leleplezéssel, mert kedves főszereplőnk biza látja a halottakat. egyszerűen így előadva ostoba és ócska lépés, főleg hogy lehetett volna jól is csinálni. (vagy akár a kedves karaktert életben is hagyhatjuk, mert működik - végképp felbaszó dolog tekintve h könyvsorozat legelső része lenne)

simán kaphatott volna egy 8-ast, de ezzel valami elképesztő módon sikerült elbaszni.