[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
minitömb, ijesztően magas pontszámokkal
3:10 to Yuma - 8/10
nagyon korrekt "nyugis" kis western. Crowe játsszon többször gonoszt, hihetetlenül jól áll neki minden ilyen szerep, egyszerűen "lejátszik" mindenkit a képernyőről, a képi világ és az operatőri munka meg külön említést érdemel, egyszerűen gyönyörű az egész film az elejétől a végéig.
Inside Man - 8/10
Clive Owen ász (hol nem?), remekül felépített történet, minimális logikai bakikkal (de azért van egy méretes, de jól rejtegetik), kb minden klappol. bankrablós mókák közül határozottan jó. ellenben...SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!jajj náci a rosszfiú, mert a nácik oooolyaaan gooonooszak. ehem... lehetett volna ezt értelmesebben is, na.
és még Denzel sem olyan szörnyű
21 & Over - 7.5/10
sok helyen fújnak rá, h jajj Hangover-ről újabb rókabőr (ugyanazok az írok), de... részemről remekül szórakoztam, afelett meg ki nem szarja le, tekintve h a drágaság egyszerűen VICCES, ami erőteljesen alapfeltétele egy jó vígjátéknak. mindenki pont megfelelően teszi benne a dolgát, semmi sem világrengető, de a végeredmény működik és veszettül szórakoztató.
azért meg pirospont, h közel sem lőnek le minden poént trailerben, viszont remekül felvázolják a film alaphangulatát.
The Producers (1967) - 6.5/10
teljesen érthető, h miként indította be ez a film Mel Brooks karrierjét - a "nagy előadás" abszurd, zseniális, és kb mióta láttam, azt énekelgetem magamban... kár h a film többi része nem az, főleg későbbi munkáihoz mérten. az egész ijesztően színpadias, ami kis wikin utána nézés után érthető is - több színdarab kapcsolódik Mel Brooks nevéhez - viszont filmen nem igazán működik, szvsz sokat veszít tőle az élvezeti értéke... korrekt alkotás, de Az ifjú Frankenstein és Fényes Nyergek után többet vártam. sokkal többet.
Sunshine Cleaning - 5/10
komédiának nem elég vicces, fekete komédiának közel sem elég sötét, drámának kevés, egyszerűen... semmilyen és teljesen felejthető.
Little Miss Sunshine - 7.5/10
ellenben ez... ugyanaz a csapat, mint előbb említettnél, csak itt (nagyjából) minden klappol. a szereplők diszfunkcionális idióták, a humora egy tökéletesen éjsötét árnyalatot talál el, mindenki kurvajól játszik, és a finálé szerintem életem végéig vissza fog térni rémálmaimban
ajánlott, na.
Odd Thomas - 6.5/10
filmbuzis kritika alapján akadtam bele, jónak jó, és valami elképesztően felkúrt.
könyvadaptáció, bár ez csak minimálisan érződik rajta (nem volt szerencsém eredetihez), itt-ott feltűnő h papírmasé karakter valami komplexebb figura lehetett, de a narráció ezen sokat segít. a színészek nagyon rendben vannak, a jófiúk kicsit túl jók, a rosszak meg kicsit túl egydimenziósak, de belefér, Addison Timlin valami hihetetlenül imádnivaló itt is, a történet is nagyon korrekt, és tényleg végig odaszegezi a kétlábút a képernyő elé... aztán sikeresen a kétlábú arcába basszák az egyik legpocsékabb és legértelmetlenebb írói húzást.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!konkrétabban a "felépítünk egy végtelenül szimpatikus és jó karaktert (amin sokat segít, h Addison Timlin kurvajó), aztán ó de meglepő és hihetetlen módon kinyírjuk, pusztán a "WOW!" faktorért". na, ez nem működik. ez így soha nem működik, és végképp rossz szájízt hagy a kétlábúban ha látja, h baszottmód egyértelmű h mi fog történni, és épp nagyban próbálják félrevezetni a karakter túlélésével, majd későbbi nagy leleplezéssel, mert kedves főszereplőnk biza látja a halottakat. egyszerűen így előadva ostoba és ócska lépés, főleg hogy lehetett volna jól is csinálni. (vagy akár a kedves karaktert életben is hagyhatjuk, mert működik - végképp felbaszó dolog tekintve h könyvsorozat legelső része lenne)
simán kaphatott volna egy 8-ast, de ezzel valami elképesztő módon sikerült elbaszni.