1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Zephyr Retiring
    Igen. Illetve nem :)
    Valóban el kell vonatkoztatni a filmes élményeket a könyvesektől. Pláne S.K. esetében. Sorkatonaként olvastam tőle elsőként a Hasznos holmikat. Azóta komoly King könyvmoly lettem. Valljuk be: könyvei első háromnegyed része dögunalom. Aztán ahogy haladsz tovább, kezded érteni, átérezni. A végefelé meg már letenni sem bírod :D
    A megfilmesített regényei novellái nem ugyanazt az érzést nyújtják. Jók azok is, de másként jók. Kicsit olyan ez mint a szeretet fogalma. Hiszen az ember másként szereti a szüleit mint élete párját és megint másként a testvérét meg később ha lesz, a gyerekét.
    A könyvet az író szemével látod, de ugyanazt a történetet filmen már a forgatókönyv író és a rendező szemével.
    Nem lett minden King adaptáció jó film, de mert a legtöbbet olvastam könyvben, állíthatom, hogy ez sosem csak az író hibája.