[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Hú - ezt nem is tudtam. Köszönöm az információt. 
SQJ: ránzek.
A köd (2007) - elfogult-vagyok-9/10
A kisnovellához képest voltak eltérések - és most nem a magyarázó dialógusokra gondolok, amik a filmes műfaj miatt kellettek -, de nagyon is fogyasztható film volt. Szinte 1:1-ben visszaadta azt, amit az olvasás közben magam előtt láttam. A karakterek, a helyszínek, a jelenetek, szinte mind tökéletesek voltak
Csak 3 gondom volt:
* Carmody vénasszony személye a novellában egy idős szipirtyó volt, míg a filmben nem. A filmben éppenséggel a később a terepjáróba kerülő, és Mrs. Repplert alakító öreg hölgyről gondoltam, az első pillanattól kezdve, hogy Ő lesz a vallásos banya.
* Amanda és David kapcsolata a filmben nem csúcsosodott ki - aki olvasta a novellát, az tudja, mire gondolok. Vagy, lehet, hogy igen, csak a TV2 censorship áldozata lett.
* A történet befejezése.
A novella vége ugye az, hogy egy étterem kőralakú asztalán hagyja David a jegyzeteket, amikben gyakorlatilag elmeséli ezt a sztorit. A filmben pedig hát, ugye, a terepjáróban és terepjárónál történik az, ami.
VISZONT!
A befejezés eszméletlenül ütött! Tátott szájjal néztem. Kötelező.