1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Hoz_Hun
    Az utóbbi időben direkt kerestem kedvenc gyerekszínészem filmjeit (aki ma már nem is gyerek). Jodelle Ferlandot valószínűleg már majdnem mindannyian láttuk valamiben (még ha nem is emlékszünk rá), de a horrorfanok biztosan. Ő ugyanis a megszokott horror kislány. Mostanra,... hát nem is tudom már talán több mint 40 filmben, sorozatban láthattuk. Például "Supernatural", "Smallville", "Kingdom Hospital", "Stargate: Atlantis", vagy "Tideland", "Silent Hill", "Case 39", "Tall Man", stb.
    Így bukkantam rá egy Amerikai TV filmre a Girl Fight-ra (ami amúgy nem horror). Megnézem és meglepően jó volt.

Girl Fight (2011)
    A film egy valóban megtörtént esetet dolgoz fel. Jodelle játsza a 16 éves középiskolás Haley-t, aki szeretne a menőbb csajok közé tartozni. Több-kevesebb sikerrel be is kerül egy ismertebb bandába. Már-már azt hiszi sikerült feljebb másznia a szociális ranglétrán mikor újdonsült barátnői megtalálják egy régi netes írását, amiben igencsak leszólta őket. Bepipulnak és úgy döntenek móresre tanítják. Amikor Haley megérkezik a házukhoz az öt lány körbefogja és agyba-főbe verik, közben rögzítik kamerával, hogy aztán feltegyék a netre. A lány elég komolyan megsérül és a dühös szülők a videó alapján törvény elé viszik a dolgot. Mivel a verés egy zárt házban történt, ahonnan a lányt nem engedték elmenekülni, a vád többek között emberrablás, amire a kiróható büntetés életfogytiglan...
    Túlzás? Nos, lehet. Különböző emberek különbözőképpen gondolják. Én nagyon érdekesnek találtam a filmet és elégedett voltam a végkimenetelével. Akit érdekel az ilyen téma, ajánlom.

8/10

(u.i.: nem találtam hozzá magyar feliratot. Némi angoltudással már élvezhető, a film szövege nem nehéz)

Védtelen Gyermek (Case 39) 2009
    Ezt a filmet a felsorolásban említettem.
    Egyik kedvenc témám a "gonosz gyermek", ez egy azt erősítő darab. Renée Zellweger egy szociális munkást játszik a filmben és az a bizonyos 39. ügyirat egy olyan kislányhoz vezeti (Jodelle Ferland), akit a szülei eltökélten ki akarnak nyírni. Magához veszi a látszólag védtelen gyereket, otthonába fogadja. Csak, hogy meglepetés!! a kislány nem is annyira védtelen, sőt...
    Tudom a bemutató és kb az első 20 perc még nem utal rá, de gyakorlatilag nyílván való, hogy a film nem arról szól hogyan is mentsük meg a kislányt, hanem, hogyan meneküljünk meg tőle.
    Nem mondom, hogy a legjobb darab a témában, de érdemes megnézni, mert jó és Jodelle szokás szerint jól hozza a negatív figurát.

7/10

Itt a trailer, bár ez egy átverés. Kapásból három jelenetet is találtam, ami benne sincs a filmben. Inkább itt van az egyik kedvenc jelenetem, haha Why Emily!? Why Emily!? Why Emily!?.

Ha már "gonosz gyerek" témában vagyok, nem hagyhatom ki a személyes kedvencemet. Még akkor sem, ha ebben nem Jodelle szerepel, hanem Isabelle Fuhrman. Ha nem láttam és szoktam volna meg Jodellet gonosz kislányként, akkor minden bizonnyal Isabelle lenne a kedvencem.

Az Árva (Orphan) 2009

Ha valahol, akkor itt biztos nem árulok el titkot azzal, hogy a főszereplő kislány gonosz. Nagyon. Ez már a bemutatóból is kiderül. Ami miatt a film meg fogott azaz, hogy a főszereplőt játszó Isabelle Fuhrman mennyire nagyszerűen alakítja a karakter. Főleg hogy a film készítésekor még csak 11-12 éves volt. Eshter (Isabelle Fuhrman) tökéletes pszichopata, eszes, számító, ha kell simulékony, ha kell kegyetlen, kiválóan megjátsza az érzelmeket, pedig azok nem nagyon vannak neki. A film története viszonylag egyszerű: egy család (apa, anya és két gyerek), úgy dönt magához vesz egy árvát. El is mennek az árvaházba, ahol rögtön a szívükbe lopja magát a bűbájos Eshter. Csak hogy valami nem stimmel Eshterrel... Mivel a bevezetőmben benne van a lényeg, nagyon nem is akarom ragozni a történetet. A végére bepakolta egy érdekes csavart. Csak ajánlani tudom a filmet. A téma kedvelőinek kötelező darab.

9/10

Itt a trailer. (Ha lehet inkább eredeti hanggal érdemes megnézni, magyar felirattal, mert Isabelle Fuhrman csak a film kedvéért megtanulta az Észt akcentust és nagyon jó kiegészítés a filmbeli karakterhez.)

EZT a kis zenés videó összeállítást véletlenül találtam a youtubeon. A két kiscsaj van benne egymás után (igazándiból három, de a harmadikat nem nagyon ismerem, illetve nem voltam elragadtatva tőle, szóval ott akár be is lehet fejezni a vidót). Sajna Jodelltől csak a Case 39-ből meg a Silent Hill-ből van összeválogatva (pedig tőle lett volna honnan válogatni), míg Isabellától csak az Árvából vannak a jelenetek (meg egy interjúból).