[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
TomDantes #72830 Na hát akkor Django. Két napja néztem meg, addig érleltem magamban, hogy mit gondoljak róla. Hát elősször is, meg kéne nézni mégegyszer...moziban is...meg amint kijön DVD-n is. Ez már tuti. Ismét egy baszott jó filmet csinált a jó öreg Quentin.
A zene mint mindig zseniális, tökéletesen passzol a megfelelő jelentekhez. Meg van a szokásos humor. A durvaság, a vér, de valahogy mégis kissé meseszerű, egy véres-durva-kegyetlen mese némi fekete humorral, és jó néhány kikacsintással. Ahogy az lenni szokott.
Ahogy kezdődik, és látjuk a kietlen tájat, szól a zene, egyből eszembe jutott Sergio Leone. Aztán, egy másik jelenetnél, mikor két főhős beporoszkál a városba, a felcsendülő Morriccone zene...teli találat.
A humor, mint említettem most is ott van, bár eddig a Ponyvaregény aranyórás története, és a Brigatnik -beszéljünk olaszul jelenete eddig a legpoénosabb Tarantino jelenet szerintem. De itt is, a ló, aztán a zsákos emberek...ezeken jókat derültem.
Amikor már épp kezdett volna unalmas lenni, és leülni a történet, na akkor mesterien úgy felcsavarta a feszültséget ,hogy csak na. Persze ehhhez a színészek játéka is kellet, DiCaprio, és Waltz között szinte tapintani lehetett a feszültséget. Le a kalappal előttük!
Na és aztán...SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tarantino előszerettel öli meg a karaktereit. Szegény doki. De tudtam hogy ez lesz a vége. És itt is remek alakítást láthattunk, onnan kezdve hogy lebuktak...úgy tűnik azért csak-csak megmenekülnek, de erre DiCaprio kezet akar még fogni...itt a vége. Persze, lehet mondani, hogy ugyan miért lőtte le Dicaprio-t, csak kezet kellet volna rázniuk. Ha lelövi, akkor meghal ő is másodperceken belül, mégis megteszi. Mert ezt diktáltaa fejvadász fura értékrendje. Embereket öl pénzért, de a kegyetlenség, kutyákkal széttépetni embereket, rabszolgát tartani, és valaki ezt megússza, ez már nem fért bele, és becsületből agyonlövi, mégha tudja ő is meghal emiatt. Ostoba tett mondhatjuk, de valahogy mégis igaza volt.
aztán még egy kicsit ömlik patakokban a vér. Meg jön egy kis végső leszámolás, a végén felcsendülő muzsikán ismét egy jót vigyorogtam. A színészeket pedig nem lehet eleget dícsérni. DiCaprio-t régóta egy remek színésznek tartom, ismét bizonyított. talán Waltz nekem itt kicsit halványabb mint Hans Landa-ként, az egy kicsit hálásabb, vagy érdekesebb szerep volt, nekem az jobban tetszett, de itt is remek. Foxx szintén, de Samuel L. Jackson? Hát sok mindenre számítottam, de nem arra hogy ilyen karaktert fog-egyébként nagyon jól- alakítani.
Mivel QT és nagy western rajongó hát régóta vártam hogy végre csináljon egyet, és nagyon faszán sikerült. Csak apróságokba lehetne belekötni.
Például meggyőző női karakter az nem igazán volt benne. Nem úgy mint Brigantikban, ott két jó női karakter is volt.