[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Mostanában rákaptam a filmnézésre gondoltam beömlesztek ide némi véleményt :P
The Hobbit
Őszintén szólva tartottam tőle a sok negatív kritika miatt, ennek ellenére teljesen berántott. Zseniális volt a hangulat és a képi világ. Sokkal jobban bejött mint anno a Gyűrűk Ura, örülök, hogy nem vették túl komorra, csak hogy "hozzáigazítsák" ahhoz. A 48 FPS-ről ugyanaz a véleményem mint a többségnek: a gyors harcjeleneteknél, üldözéseknél zseniális, de a párbeszédeknél, különösen ahol a szereplők arcát mutatják kifejezetten furcsa hatást kell, ezen még finomítani kell.
Összességében végre láttunk egy igazi fantasy filmet, minden percét élveztem.
9/10
The Life of Pi
A könyv nagy kedvencem, így nagyon örültem a pozitív kritikáknak a filmről. Nem is csalódtam benne, jól áthozza a történetet, a mondanivalót és a sztori csattanóját. A megvalósítás mesteri, különösen a tigris sikerül elképesztően élethűre.
Néhol a történet azért "hálivúdiasítva" van egy kicsit, de még nem zavaró mértékben. Talán az egyetlen igazi csalódás a 3D volt, rengeteg olyan jelenet volt amit sokkal látványosabbá lehetett volna tenni vele, ehhez képest nem sokat adott hozzá az élményhez.
Öszességében egy gyönyörűen megvalósított nagyon szép történet, de ha valakit a dráma érekel jobban akkor még mindig sokkal jobban jár a könyvvel.
8/10
The Cabin in the Woods
Végre egy egészen egyedi film, sikerült úgy látnom, hogy semmit nem tudtam róla előtte, így teljes értékű volt az élmény. Nagyszerű az alapötlet, és jó a megvalósítás. A végénél a CGIvel/maszkokkal azért néhol kilógott a lóláb (bár ez lehet szándékos volt, de akkor sem tetszett) de ez megbocsátható egy filmnek amibenSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ezenkívül az egyetlen problémám az volt hogyfelnyársal valakit egy UNIKORNIS :)SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"alapszörnynek" választhattak valami egzotikusabbat is, hamer olyan sokrétű volt a lista. Igen, tudom, hogy evil dead homage meg minden, de akkoris, a zombik kicsit már uncsik...
8/10
Ted
Ebben viszont nagyon csalódtam. Van benne elszórva egy-két jó poén, de a film nagy része sajnos egyszerűen unalmas. Egy ezerszer lerágott csont alapsztorit (barátnő vs. legjobb barát) akartak feldobni azzal, hogy a legjobb barát egy plüssmaci. Működhetne ha sokkal több poén került volna bele (és több lenne ami túlmutat azon, hogy "höhö csúnyátmondott a maci") Egyszer nézhető, de azért a Family guy alkotójától többet - és mást - vártam.
5/10
Brave
Nem volt rossz, de azért bőven nem ér fel a Pixar legjobbjaihoz. A sztori szögegyszerű volt (még meséhez képest is) a szereplők aranyosak de sablonosak és kicsit kevés volt a poén. Vizuálisan kb. ugyanez a helyzet, szép, szép de semmi lélegzetelállító.
Engem is zavart a kicsit túlerőltetett feminizmus (az összes hímnemű karakter közös erővel sem lenne képes megtalálni a saját hátsófelét), ezt meg lehetett volna oldani elegánsabban is. Üdító volt viszont, hogy nem volt kifejezetten gonosz figura a mesében, jó látni, hogy ezt a hagyományát fenntartja a Pixar.
6/10