[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
viizo #72441 The Adventures Of Tintin / Tintin Kalandjai
Amióta megvan, már vagy 5-szer belekezdtem, de pár perc után vmiért mindig feladtam: nem kedvelem az ilyen direkt karikatúraszerűre vett karaktereket az animációs filmekben, valószínűleg ez zavart. A nagy múltú képregényt sosem olvastam, én leragadtam anno a Góliátnál és a Rózsaszín Párducnál. :)
Spielberg animációs filmje le sem tagadhatná a rendezőjét: a döcögős kezdés után lépten-nyomon Indiana Jones utalásokba botlunk, csak úgy árad a régivágású kalandfilmek hangulata. A zene, a fényképezés, minden a dicső múltat idézi, nem is rosszul. A bazári üldözéses snittnél konkrétan az állam leesett, amikor vágás nélkül követi a néző az eseményeket perceken keresztül - zseniális epizód. Bár a mai, 'élőszereplős' filmekben alkalmaznának ilyen sima és látványos kameramozgást az operatőrök az irritáló shaky-cam helyett! A Tintin látványvilága helyenként elképesztően kidolgozott és részletgazdag, izzadhattak a grafikusok vele rendesen, ill. a munkaállomások a renderelésnél.
A történet egyszerű mint egy faék, akár csak a karakterek, mégis a film egy kellemes, látványos, bár világot nem megváltó Spielberg kaland. Bár az Indy 4 lett volna legalább ilyen jó..
10/7