[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
én úgy fogalmaznék, hogy manapság már nehéz újat mutatni, minden művészeti ágban. még ha az alaptörténet kicsit eredetibb is, már azis építkezik valamilyen műfajból
(pl. ott a looper, amit mondhatunk eredetinek az idei termésből DE! mint időutazós sci-fi film pocsék, mert semmilyen elméletet nem részletez ezzel kapcsolatban, ennyi erővel narniás szekrény is lehetne a filmben)
plusz ha az alapötlet kicsit elis tér az átlagtól, akkor is (öncélú) kötelező filmes klisék és csavarok mentén terelgetik.
hollywood pedig szerintem inkább filmgyár, mint filmművészetgyár, és mindig is azvolt, én sohasem várok tőle sokat a szórakoztatáson kívül.
ott semmi más nincs, csak a bombabiztos ötleteket aratják le, de már nemnagyon van új a nap alatt ott sem, ha eredeti történetre vágyom manapság, akkor ottvannak pl. a korongvilág novellák.