[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
The Bourne Legacy (2012): A szálakat nagyjából ott veszi fel, ahol a trilógia véget ért, de új főszereplővel. Aaron Cross (Jeremy Renner) nem a Bourne-program "maradványa", ő egy újfajta kiképzésen átesett szuperügynök, akinek menekülnie kell, miután a Bourne-ügy hullámai az ő programját is elérik és mindenkit likvidálnak. Miközben a titkosszolgálatok igyekeznek eltűntetni a nyomokat és elferdíteni a kiszivárgott anyagok tartalmát, Aaron és a kezelését felügyelő dokinéni (Rachel Weisz) menekül a nyakukra küldött ügynökök elől.
Izgalmas, akciódús, de valahogy túl szimpla és egyszerű az egész. A trilógiában jobban működött a háttér, ez a "dilibogyós"-vírusos maszlag elég nagy baromság, gondolom, divatból rakták bele. A film is kurtán-furcsán ér véget, folytatásért kiált. Vártam volna, hogy esetleg felbukkan még Jason, de ő csak infómorzsákon, elszórt jeleken keresztül van jelen. Ilyen szempontból (és más karakterekkel) azért a két történet jól van összekötve.
Renner viszont nem Matt Damon. Mivel itt nincs szó amnéziáról, a képességei sem működnek "misztikusan", ennek ellenére is (számomra) túl sok kütyüzés van benne. A Bourne "kung-fu" is csak egy helyen jön elő igazán látványosan. Arcjátékról ne is beszéljünk. :)
Ez egy másik karakter, más háttér, más sztori, de remélem, a folytatás többet vesz át a trilógia jellegzetességeiből, mint ez a film. 7/10
U.i.: Azt nem tudom, mennyire lesz zavaró, hogy a jelek szerint a M:I filmeket is ő viszi tovább. Bár szerintem az a szerep jobban illik hozzá.