1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • ZilogR
    Találtam egy infót arról, hogy nemrégiben készült 4129db filmből 611 készült az USA-ban és 203 Franciaországban.
    Az IMDb Top 250-ben 187 USA film van és 17 francia.
    Azaz a készült filmek számát is figyelembe véve (611/4129)*(187/250)=11.1% USA-beli film "jó", ugyanez a franciákra: (203/4129)*(17/250)=0.33%, azaz kb. 33x többen mondanák egy amerikai filmre azt hogy "jó", mint egy franciára, de! csak 3x annyi amcsi film készült ugyanannyi idő alatt, mint francia.

Ha úgy nézzük, hogy a világ filmgyártására (nem csak az elmúlt egy-két évre) is igaz a 611 USA - 203 Francia arány, akkor ez a Top250-hez viszonyítva megint az amcsik javára dönt 30.6% a 8.4% arányban.

A tanulság az, hogy az USA filmiparát nehéz kikerülni.

Aki azt gondolja, hogy az indiaiak biztosan lenyomják őket, az is téved, mert bár rohadt sok filmet gyártanak, nincsenek a Top250-ben: India 946 filmet készített ebből a bizonyos 4129 filmből, de csak 1db indiai film van jelenleg az IMDb-s Top 250-ben, ezzel India gyengébben muzsikál, mint a franciák...

Én meg valszeg ott tévedek, hogy az IMDb valszeg az amerikai szavazatok miatt ennyire becsapós... Bár lehet, hogy ebben sincs igazam...

------------------------------------------------------
    Amúgy:

Total Recall - 2012
    2/10 és kegyes voltam. Nagyon nem tudtam mit kezdeni vele, mert érdekelt, ellenben nagyon nem tetszett az egész. Már kezdek abban is hinni, h Philip K. Dick ír retkeket... (Kalapos sorsemberek, Totál Rekál, Bárányok, akikről álmodnak - olvastam tőle egy-két dolgot, de nem voltam annyira elragadtatva... A filmfeldolgozások meg mitől lesznek ilyen észbontóan sz@rok?)