1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • IMYke2.0.0.0
    Az én személyes listámon az eddig brit szerelmes-komoly történetek topjából kilökte valami a "Büszkeség és balítélet c. filmet - mondjuk a Kira Knightley-sat [de bármelyiket is hozzuk példának].
    S ez a film nem más, mint:

Jane Eyre (BBC, 2006) - 9/10 - [imdb-re nem adunk, de: 7380 voks után - 8,5/10]

A BBC 1 által 2006-ban vetített TV-változatról van szó, amit 4 részletben (4 x 57-59 perc) vetítettek, és egy olyan - számomra meglepetésszerűen - szép brit színésznő volt a címszereplő, mint Ruth Wilson.
    A színésznőt én eddig egyetlen szerepében sem láttam. A szája, szeme - számomra - gyönyörű. Nem tudtam betelni a látvánnyal.

A film hasonlít a kanadai "hányattatott sorsú árva lányból tanítónő lesz" klasszikusra: "Ann of Green Gables" (Nálunk csak simán: Anna).

Hiteles (egyszer sem merült fel bennem, hogy filmet látok), csodás helyszínekkel, remekbe szabott zenével, a brit angol első sokkja után megszokott hangokkal, és persze a magával sodró, a maga módján izgalmas történettel.

Csak ajánlani tudom a filmet azoknak, akik a kedvesükkel, asszonnyal hasznosan, szórakoztató film nézésével akarja eltölteni az időt - a film közbeni kézfogás, átölelés nem ajánlott, mert sok figyelmet elvonna :)

A női rendező (Susan White) értően, ízlésesen nyúlt a történethez, és a mini sorozat megfelelő hosszúsága lehetőséget adott a történet kibontakozásának.
    Ezzel ellentétben - s ez nem reklám, de - éppen ezen a héten hétvégén, a királyi tévé 1-es adója vetíti az amerikai feldolgozását - igaz, csak 2 órás lesz a film.

Érdemes megnézni!