[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
viizo #69169 The Grey / Fehér Pokol
Késő este, fáradtan, álmosan ültem neki. De 10 perc sem telt el a filmből, amikor már tudtam, lehetek akármilyen fáradt, végig fogom nézni. A szomorkás, rideg, de mégsem bántó hangulat már elejétől magába szippant, és onnan egészen a végefőcímig nem ereszt. Liam Neeson alakítása mindent visz, és bár kedvelem a színészt, nagyon-nagyon régen láttam ilyen nagyhatású szerepben - főleg, hogy komoly párhuzamot is véltem felfedezni a színész életében történt tragédiával.
A történet a szokásos 'túlélni a vadonban' séma is lehetne, ha a színészek és a rendező nem töltötte volna meg sokkal többel - kezdve a valaha volt egyik leghatásosabb repülőgép lezuhanás bemutatásával.
Bár a film néhány alkalommal meglepően (túlzottan) ijesztő és véres, mégsem ment át éktelen kaszabolásba, az események drámaiságára próbálta helyezni a hangsúlyt.
Az év egyik legjobb, kalandfilmbe oltott drámája, Liam Neeson for prezident.
10/9