[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
csgj #69008 Sziasztok! Nem fogok sikert aratni a kritikáimmal, mert semmi tehetségem a kritizáláshoz. Én pont alkotni szoktam, tehát a másik oldalon állon. Előre is bocsássatok meg! ;-) (Facebookra teszem ki az ilyeneket, képekkel. Szóval igazából az ottani ismerőseimnek szólnak, de gondoltam, megoszthatnám itt is.)
Lazacfogás Jemenben (Salmon Fishing in the Yemen) (2012): Azonnal kijelenthetem, hogy életem egyik legjobb filmje, pedig még nem tudhatom előre, hogy hányszor fogom újranézni, és hányszor rágom át magam a mondanivalóján. De igen, ez egy okos, gyönyörű, értelmes, mosolyra és könnyre fakasztó, 10/10 pontos szuperfilm! Ráadásul két kedvenc színészem, a szépséges Emily Blunt és a jóarc Ewan McGregor játszik benne + szép skót tájakat láthattam + kelta zene is volt benne. Igazi FEEL-GOOD film, jó érzéseket ébreszt az emberben, és szinte felrázva kiáltja, hogy VALÓSÍTSD MEG ÁLMAIDAT, LEGYEN HITED!!! :-))) Nem a trehány bulizós filmek érnek sokat, hanem az ilyen elfeledett, elkerült, és méltánytalanul hanyagolt műalkotások. Ebben ÉRZELEM van. Ne féljetek tőle...
Éjfélkor Párizsban (Midnight in Paris) (2011): Nem vagyok nagyon Párizsbolond, és a franciák sem a kedvenceim, de ez a film nagyon magával ragadó volt, bájos, jópofa és mesés! Woody Allen rendezte, tehát volt mondanivalója, amit szépen adagolt, és Owen Wilson kifejezetten jól játszotta a Woody Allentől megszokott kisembert. :-) Az időutazás miatt a teljes realitást kedvelő embereknek nem ajánlom, de mindenki más nézze meg!! Kötelező! :-D Én jót derültem és kellemeskedtem rajta. ^^
Hófehér és a vadász (Snow White and the Huntsman) (2012): Először is: "szivárványt hánytam". :-D Tehát gyönyörű volt!!! Gyönyörű látványvilág, gyönyörű zene, gyönyörű állatok és teremtmények (bár voltak gonoszok és rondák is) és gyönyörű lány... Az események néhol lassan folytak, máskor felpörögtek. De nekem ez nem volt zavaró, és a film 2 órája nagyon hamar elszállt. A történet tényleg tartalmazza az eredeti mese lényeges részeit, de vannak benne csavarok, és dark fantasy-s újítások. ;-) A harc epikus volt, a törpék jófejek, a vadász nagy arc, Hófehér szerintem igenis szép (ne bántsátok a csajt!!! :-D), a királynő pedig szupergonosz (a bátyjával együtt...). Ó, és James Newton Howard zenéje fantasztikus!!! Új kedvenc film. ^^
Éjsötét árnyék (Dark Shadows) (2012): Ez nagyon-nagyon jó volt!!! :-) Tim Burton (kedvenc rendezőm) megint megcsinálta! Jópofa jelenetek + horrorisztikus elemek + gótika vegyítve a hippis 70-es évekkel :-D + kis romantika. Nekem nagyon bejött! És Barnabas szerelme nagyon szép nő, nekem a dögös boszinál is jobban bejön... :-P
Az igazi kaland (We Bought a Zoo) (2011): Először is, a cím fordítása bár gáznak tűnik, de egyáltalán nem az. A film sztorijához tökéletesen illik az is. Másodszor, ez egy KÁPRÁZATOS film. Életszagú, nem mese, mégis valahol annak tűnik. És bár sok állat van benne az állatkert miatt (nyilván :-D), de attól még igazán az EMBEREKRŐL szól, és sokat tanít, sokat mutat abból, hogy igenis előre lehet nézni, MINDEN gyötrelem ellenére. Na, ez az, amit a mai fiataloknak nézni kéne. Nem a Másnaposokat meg a Project X-et...
The Big Year (2011): Újabb tipikus példa arra, hogy egy kicsit indie-esebb jellegű feel-good film sokkal kellemesebb lehet, mint egy óriási szuperprodukció. A főszereplők viccesek, amúgy is kedvenc színészeim között vannak, és egyszerűen szép az egész! Nem is tudom, az ilyen feel-good filmek mindig emiatt jók... ha semmivel nem rondítják el az összképet a készítők, és egy részben tanulságos, részben szórakoztató, és kifejezetten kedves-aranyos történetet kapunk. Ez simán többször nézős! :-) (Ó, és ráadásul totál rossz passzban néztem meg, de filmnézés közben egy időre legalább megfeledkezhettem a gondjaimról.)
+ egy kis bónusz régi film :-D
Mókás arc (Funny Face) (1957): Idilli, aranyos, kedves, zenés-dalos, színpompás és romantikus. Na és humoros is. Totálisan Audrey Hepburn film. Meg Fred Astaire-es. De azért nekem Audrey miatt tetszett... :-DDD