1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • viizo
    Prometheus

Hagytam picit a nagy hype-ot ülepedni, és csak most kerítettem sort a filmre. Ennek ellenére szinte minden kritikát elolvastam, a jókat és a lehúzóakat is vegyesen. Próbáltam úgy beülni a filmre, nem vártam világmegváltást, csak egy nagyobb szabású sci-fit, némi alien kikacsintással.

Ígéretes kezdet után nagyon gyorsan süllyed a színvonal: felületes és idegesítő karaktereket ismerünk meg, buta motivációkkal. Fifield pl. olyan szinten idegesített az arrogánsságával, hogy a mellkasából szívesen kirobbantottam volna egy kedves vendéget kb fél perc után, de David sem győzött meg, akit annyira dicsértek Fassbender alakításában.

A történet és a forgatókönyv olyan egyszerű, akár a faék, bőven bonyolíthattak, vagy csavarhattak volna rajta. Ahogy haladunk előre az időben, úgy válik egyre inkább távolabbi külső szemlélővé a néző - márpedig a jó filmek ismérve az, ha beleéli magát a moziba járó, és nem ereszti a film. De sajnos itt ilyenről nincs szó.

Amiben a Prometheus nem tud hibázni, az a látvány: bár messze nem aknázza ki a lehetőségeit a film, azért jópár dolog akad, amitől leteszi az ember a haját. Az ultimate kedvenc a hologramos terem, ahol a film legkellemesebb atmoszféráját, és legjobb jelenetét teremtették meg a készítők.

Sci-fi mentes időben az ínség átvészelésére megfelel a film, de sajnos a teljes középszer jellemzi végig. A moziból kijőve egyszerűen nem tudtam rá sem azt kinyilatkoztatni, hogy tetszett, sem azt, hogy rossz volt: mindkét mozzanatból akad bőven a játékidő során. Egyszerűen egy érdekes, de sehova nem tartó film, ami témájából fakadóan sokkal-sokkal jobb történetet, karaktereket érdemelt volna.

10/5