1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Atisz #68348
    Na hogy oldjam a feszkót a későn érkezők körében, akik még hozzáteszik a magukét a már (szerintem) szétboncolt témához, következzen valami egészen más:

Stand By Me - Állj ki mellettem! (1986)

Régen láttam már gyerekkorom egyik kedvenc filmjét, most hosszú idő után újra megnéztem.
    Csodálatos ifjúsági film, mára már klasszikussá vált igazi családi mozi 4 jóbarát utolsó együtt töltött nyaráról, egyikük elmesélésében, ami a főszereplő legjobb barátjának (ő is a filmben látható 4 srác egyike) elvesztése nyomán elevenedik meg. A film Stephen King regényből készült (amin meg is lepődtem, mivel Kingre általában nem jellemzőek az efféle nem természetfeletti, élményeket feldolgozó történetek).
    Tökéletesen hozza az '50-es évek Amerikájának kisvárosi hangulatát (ami egyébként sok helyen még ma is létezik) amit a szerethető zenék csak tovább erősítenek.
    A karakterek egytől egyig szuperek, csakúgy mint az őket megformáló színészek (a mellékszerepekben is olyan, mára híressé vált szereplőket láthatunk, mint Kiefer Sutherland és John Cusack). Érdekes, hogy a 4 főszereplő srác közül a talán legkevésbé figyelemre méltó dagi, Jerry O'Connell tudott csak befutni napjainkra.

Számomra igazi klasszikus és végtelenül kedves film, ha még nem láttátok, mindenképp nézzétek meg.