[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
bosszúállók:
!!!SPOILER!!!
a.k.a. tony stark és a haverok...
de ez nem is baj. nyilván ő már 2 mozifilmet is kapott, ő nőtt legjobban a szívünkhöz. azért állítanék énis egy rangsort (így az avengers előttről):
stark
thor
amerika kapitány
hulk
(nyilván legérdekesebb jellemtől kezdve, így hulk érthető szerintem hogy legalul foglal helyet mert kb. egy kurva erős zöldmoszat és kész)
kezdem a negatívumokkal:
-a történetet ritmusát valahogy nemtudtam felvenni eleinte, főleg a lokis-sejtelmes idegenes résznél. miért is jönnek a földre? mivan? szerintem össze lett csapva. oké hogy loki trónfosztott és vissza akarja szerezni asgardot, na de hogy még furyék sem vágják hogy kik törnek a föld életére??
-... amit még thor sem tudott nekik megmagyarázni. tényleg, ő mi a faszt keres itt? csak úgy hopp idekerült. na szép. ezzel kb. képen röhögték a thor drámai zárását.
-thor magánéletét nem értem hogy miért nem lehetett mélyíteni. tony 2 jelenetet is kapott papritával, thor meg csak jön, a nőt berakja csomagmegőrzőbe, majd libben is haza. thor film drámai zárásának szemenköpése #2
-komolyan ez a csürhe úgy viselkedett mint egy kibaszott tinibanda. aztán calsson ügynök halála pedig megrázta őket. na ja. ha már a föld és több milliárd ember nem tudta meggyőzni őket. ez a szál is hagyott kívánnivalót maga után.
-hulk a végén?? kb. a kultusz megerőszakolása kérem!!! hiszen hulk egy dühöngő állat!! amit jól beis mutattak a filmben (pl. thort hogy képenbassza már LOL)
de ő csak annyira csapatjátékos, amennyire jobban bassza a csőrét az ellenfél. emlékszem valamelyik avengers egész estés rajzfilmben a főgonosz likvidálása után a film végén még 10 perc azzal telt el hogy hulkot lecsillapították. itt meg átmegy dühöngő őrültből csapatjátékos kezes báránnyá. legalább megmagyarázták volna a filmben ezt (kap valami pirulát, stb)
-nem volt meg az egyensúly a karakterek között. stark képviselte a vagány cowboyt, persze hogy ő a legnépszerűbb és érte kiállt a legtöbb jelenet. csak könyörgöm, NE A TÖBBI HŐS ROVÁSÁRA. egyedül amerika kapitány "menedzsmentje" és civil hősködése, valamint hulk film végi együttműködése volt valamennyire kiemelkedőbb, sajna a többiek jellemére nem lehet ilyen "egyértelmű" aspektusokat ráhúzni. ja de, pl. thor ugyan olyan szőke mint amilyennek látszik, a jeleneteinél csak a fejemet fogtam (beugrik a ketrecbe, győzködi a háború kellős közepén a mostohatesókát) de legalább morális döntést sem adtak a kezébe, csak darált végig és kész ennyi volt a szerepe.
a pozitívumok:
-látvány
-a hangulat
-a film utolsó harmadában IGAZI CSAPATMUNKA. szinte vágysz a vászonra hogy velük nyomulhass coopban (és gondolom a nézők 90%-a vasember cuccában)
-legalább normálisan összekovácsolták a csapatot, és jöhetnek a folytatások. akkor talán megbocsátom a film első felében lévő tökölést.
a leírt negatívumok talán döntő többségben vannak ebben a posztban, de igyekeztem objektív maradni, súlyozottan ezek már eltörpülnek, tényleg. az tuti hogy nagyon megfogott, mert a hét folyamán még megfogom nézni mégegyszer.