[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
viizo #67603 John Carter
Már több mint 20 éve, a kedvenc Tarzan könyveim borítójának hátulján találkoztam John Carter nevével, mint Edgar Rice Burroughs másik nagy kalandsorozatának főhősével. Sajnos akkor nagy bánatomra nem tudtam beszerezni a könyveket, és a mai napig sem pótoltam e hiányosságot. Épp ezért nagyon megörültem, amikor a Disney kiemelt költségvetéssel nekilátott a regény megfilmesítésének.
A film kissé nehezen indul, de utána kellemes tempót vesz fel, ami végig kitart. Nem zavart, sőt örültem, hogy kevés 'ismert' színész játszik a moziban, kellenek a friss arcok. Egyedül a hercegnő hasonlít kissé a sokak által istenített Olivia Wilde-ra, csak szvsz sokkal szebb kiadásban.
A látvány nagyon bejött, a sivár Marson varázslatos kis fantasy-birodalmat rendeztek be, sokáig elnézegettem volna még. A CGI nagyon rendben van, életszerűek a pixelfigurák, minden cent látszik a vásznon - aki mást állít, valszeg nem erre a filmre ült be. A 3D nem tesz sokat hozzá a filmhez, de legalább zavaró sem volt.
A John Carter bár nem mérföldkő, de kellemesen szórakoztató, fantasy látványfilm. Szurkolok, hogy sikeres legyen, de legalább az árát termelje vissza - én ugyanis már nézném a folytatást.
10/8