[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Real13 #67455 Aham, persze, készült több tízezer film egy évben, és abból 3-4 jó, nem? Persze, ha nagyon elitnek valljuk magunkat, meg túl sznobok vagyunk, persze... Én 33 filmet értékeltem 8/10 vagy annál magasabb értékkel, ebből kb. 10 volt 9 pontos, kettő 10/10 (Untouchables, The Tree of life). Ami tekintve, hogy szerintem olyan 250-270 filmet láttam a 2011-es évből, abszolút nem sok: Minden nyolcadik volt olyan, amire azt mondtam, hogy IGEN, ez jó volt. A bajt én ott érzem, hogy sokszor úgy tekintünk vissza a múltba, mintha ott minden jobb lett volna, pedig ez abszolút nem biztos, és ezt rohadt jól meg is mondta Woody Allen a Midnight in Paris-ban. Jellemző az is, hogy tavaly sokan sírtak a Király beszéde győzelme miatt, hogy túl konvencionális... Amikor meg a Nem vénnek való vidék nyert (Ami meg nem nagyon konvencionális, ugye), az volt a baj. Persze, építő jellegű kritika nélkül nem megy előre a világ, és pl. ez az Oscar gála abszolút unalmas volt, az igaz, de továbbra sem érzem, hogy olyan nagy baj lenne a filmes világban: főleg, ha hozzátesszük, hogy sokaknak a film=amerikai film, és persze akkor lehet egyből sorolni, hogy remake, meg feldolgozás, meg 'csakapénzszámít'. Azt meg külön utálom, hogy ha a képregényfilmeket szidják, mert MIÉRT? A filmek nagy része könyvből készül, könyörgöm, a képregény, meg mint olyan sokszor ugyanolyan értékes, mint egy komoly könyv, nem látom a különbséget. És igen, persze, tíz képregényfilmből csak egy(kettő) igazán jó, de ez a többi filmnél is hasonló arányt mutat...
A másik, amit szeretek, amikor valaki csak azért húz le egy filmet, mert művészfilm, vagy pont azért, mert közönségfilm. Könyörgöm, mind a kettőt lehet jól és rosszul csinálni. Ráadásul az, hogy valaki jó közönségfilmeket rendez, még nem garantálja azt, hogy művészfilmes vonalon is jó, és fordítva. Nem látom, miért lenne egy jó műfaji film kevésbé értékes, mint egy jó szerzői mozi. Mindkettőben rengeteg meló van, és mindkettőt értékelni kell. Már ha jó.