1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • ZilogR
    Ludovik - Ludovik mackó történetei

Sztori: Ludovik maci történetei annyira szívhez szólóak, hogy az egész család, gyerekek, szülők, nagyszülők boldogan fognak leülni a képernyő elé. A gyűjtemény négy bábfilmet tartalmaz, mindegyik főszereplője Ludovik, a kis szeretnivaló medvebocs, aki egy kisgyerek szemével fedezi fel az őt körülvevő világot. Az átélt kalandok olyan érzékenységgel jelennek meg a filmekben, hogy a kisgyerekek fantáziája boldogan szárnyal majd együtt Ludovik történeteivel.

Videó link

A leírásban különösen az utolsó mondat erős. Volt szerencsém 3 éves gyerkőcökkel együtt megnézni, nos, vegyes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban: tetszik, adagolva van benne a hétköznapok "fájdalma", mint Weöres Sándor verseiben megjelenő borzalom (pl.:

Föléje nőtt a bodzafa,
    oly apró volt a ház.
    Körötte csalán ringatózott,
    mint mezőn a kalász.

Az ablakban egy nyurga lány
    kosár fölé hajolt:
    Amint mozdult, láttam: a karja
    könyöktől csonka volt.

), de néha olyan érzésem volt, hogy klasszikus horror elemeket is felvonultat, amit nem tudok már a gyermeki fantázia világába sorolni (mint pl.: a halott nagypapa alakja a lebbenő függöny mögött vagy a hóban talált báb életre kelése - ez utóbbi még el is megy...)

Nekem ez utóbbi dolgok miatt erősen korhatáros bábfilm, javaslom minden szülőnek, először nézze végig egyedül és utána gyerekkel KÖZÖSEN.
    Emos gyereket akaróknak kötelező darab, a lassú vontatott sztori, a mesélés, a képek miatt én is öngyi hangulatba keveredtem párszor...

5/10, ellenben pozitívum, nem a Nickelodeon és Disney-channel féle giccs.