[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Moneyball
2x néztem meg az elmúlt 3 napban, mert elsőre teljesen összefolyt a baseballmaszlag előttem, és felénél már elvesztettem a fonalat(mondjuk lehet túl fáradtan ültem le elé).
Újranézve már összeraktam a darabkákat, és egy egész jó film jött ki belőlük, de én - mint baseballhoz nem értő, és nem kedvelő ember - nem igazán tudtam a szívembe zárni. A Moneyball talán legerősebb fegyvere Brad Pitt, aki tökéletes játékkal viszi a cselekményt, és a tök laikus emberek figyelmét is a képernyőre szegezi. Engem igazából nem is érdekelt a csapat, mert fingom nem volt a nevekről, szabályokról, posztokról, feladatokról, engem az érdekelt Pitt és Hill hogy oldja meg a különböző helyzeteket(utóbbiról el kell mondanom, itt is totál geek-et játszik, ez ember ezt a mocskot már nem mossa le magáról, játsszon akármilyen komoly filmben).
Végszó: korrekt, nézhető sportfilm, talán megérdemelten kapja a hype-ot az Oscar előtt, de hát itt a baseball rajongók az első számú célcsoport, nekünk(vagy is nekem biztos) ez témaidegen.
7/10
Mindenesetre ha Pitt-et jelölik legjobb fsz-nek, akk drukkolok, hogy ő kapja, top 5-ben nincs ez az alakítás a többi filmjeihez képest, de neki már kurvára kijárna az a rohadt aranyszobor, és azért ebben is kitett magáért.