Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez zseniális volt! Nolan filmjei nagyon bejönnek, a Memento is tetszett már, de ez még azt is felûlmúlta. Nálam 10/10.
1.: sztem az egyikük álmában öregedtek csak meg... mondta is hogy leéltek egy boldog életet a nõ agyában de megijedtek hogy mikor a valóságba visszajöttek akkor meg fiatalok... meg az incepciót is hogy elvégezze a nõ álmában kell lenni.. viszont gondolom én a vonatos rész már Cob agyában történt, ezért is jelent meg a vonat a taxis résznél megfúrva a "nagy melót"..
vagy lehet hogy minden álom elõtt "resetelõdik" az életkor... bár ez hülyébb érv.. de ugye kitudja hogy ilyen-olyan lopásoknál is mennyit idõztek el álmokban, lehet azóta már 3x megöregedett volna...kitudja
2.: mondta neki ariadné hogy majd keresse meg saitot, ne maradjon a feleségével... namármost, szerintem a feleségével leélte megint életét, és pont mielõtt lejárt az x év (a nyugtató hatása) felkereste saitot... vagy tán végig õt kereste... mert igaz hogy az öreg felemelte a pisztolyt hogy megölje, de hiába ölnék meg magukat, a nyugtató miatt nem ébrednek fel >>> váróba kerülnek.
pont felemelte a pisztolyt és felébredtek.
szal szerintem kiszámolta cob hogy mennyi idõt kell leélniük, maradt a feleségével is, majd megkereste az ázsiait.
3. errõl is volt szó, pont amikor ariadnét elõször kollektív álomban leviszik
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
De hozzáteszem nem keresem az ilyen filmeket.<#ejnye1>#ejnye1>
Pl:Elõtte gyermekemmel néztem a Kém a szomszédban címü filmet!<#nyes>#nyes>
Viszont ha sokat hallok valamirõl az fel kelti az érdeklõdésemet!
Úgy látszik magasabb az ingerküszöböm mint az átlagnak!<#nemtudom>#nemtudom>
Mondom rengeteg mindent láttam már az életben, szóval ujjat már nem igazán tudnak mutatni már az anatómiában sem!
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
Ha már annyira írták hogy ennyire kemény meg annyira beteg!
Részemrõl két emlékezetes jelenet fog megmaradni hosszútávon a filmbõl!
1.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
2.
Az egyiket õ neki kell segbe kúrnia a másikat pedig egy másik tagnak.
Nos az aktus végefelé lehúzzák a csuklyákat a fejekrõl és kiderül hogy akit a fõszereplõ segbevágott az a 12 év körüli kisfia!
A másik tag meg a feleségét tette segbe!
Pontozni nem akarom mert tök felesleges.
Láttam én ennél már sokkal keményebb filmet is!
Na a másik film az már komolyabb dolog lesz!
Philosophy of a Knife
Igazándiból már nagyon késõn kezdtem el nézni ezért csak egy órát néztem idáig belõle.
A borzalmak még nem kezdõdtek el csak a felvezetés hogy miért is készült ez a tábor ahol ezt a rengeteg kísérletet elvégezték ezeken a szerencsétleneken.
De hogy mire is számítson az aki belekezd ebbe a több mint 4 órás film megnézésébe!
Mindez bármiféle cenzúra nélkül, a meztelenség teljes ábrázolásával, korabeli fotókkal illusztrálva. Semmi sincs elsietve a filmben, mindent aprólékosan bemutatnak, szemügyre vehetjük a gépeket is, kínosan hosszú ideig mutatják be a kamrát ahova a hullákat viszik, és persze tele van össze vissza varrott, operált, darabolt emberek tetemeivel.
Bõvebb infó ITT
Hozzáteszem nem vagyok aberrált nincs semmilyen perverzióm az ilyen filmekkel kapcsolatban.
Viszont érdekel minden ami a világunkban történik és sajnos megtörténhetett.
Tuti hogy egyszer nézõs lesz.
+
+
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
még1 pirinyó kérdés: :::::SPOILER::::
2 álom között hatványozva volt az idõ(eltérés a valósághoz képest)?
tudom hogy a filmben mondták de már elfelejtettem.. 😄
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
spoiler (pont mikó nem gondoltad vóna!)
bár..ha ezt elolvasod a film elõtt sztem csak jobban összezavarodsz 😄
szal...nemtudtam sokat a filmrõl... csak a "elborul a izé a végén??" veszekedés maradt meg bennem fórumról...
film közben kibontakozott kép: in medias res egy kusza kezdõkép (a "partra vetett hal" fõhõsünk, oda is súgtam barátnõmnek hogy HOPPÁ! sztem mi a titanic folytatására ültünk be...), elkezd csepegni a plot, egyszerû akciófilm, lassú cselekménnyel, bejáratott kezdéssel (befuccsol a legutolsó terv, Saitot a tehetõs ázsiait nem sikerül meglopni, menekülniük kell mert a megbízó mérges...azonban a rablóknak Saito munkát ajánl - nemis kevesebbet mint szabadságot fõhõsünknek.)
cél: egy harmadik ember meggyõzése egy üzletrõl... ennyit árulok el, végülis nem lényeg ez a szempont (sokkal inkább hogy a személy apja és hozzá kötõdõ érzelmei fontosak itt)
már itt kibontakoznak a fõ szálak:
a feleség rejtélyes halála
a fõhõsünk múltjának kérdése
valamint az utolsó megváltó meló sikere
az a durva, hogy ez a mátrix ehhez képest egy hello kitty chat program... ahogy az "álomjárás" köré felépítették a filmet...teljesen az érelmekrõl szól az egész film, ez tartja életben a plotot...az emberi tudatalatti, az emlékek, gondolatok... inkább sci-fi dráma, mint akciófilm (tényleg, egy közeli headshot sincs, pár robbanás meg vér nélküli ratata)
szóval.. furcsa belegondolni de még "fõgonosz" sincs a filmben...akit meg akarnak ... khmm... "károsítani"... végül azis a film végére megleli a saját ösvényét amin megtalálhatja a boldogságát...
dicaprio pedig igen, megcsinálta. megint bebizonyította hogy több nyálas tinifiúnál egy rómeó és júliában, vagy titanicban.
amikor kijöttem a moziból faszságnak tartottam hogy 3x is megcsavarta nolan a cselekményt...de rájöttem hogy zseniális volt. igaz a havas álom már inkább a logika miatt volt instabil, nem a filmbeli álmodás miatt 😄 ott már zavaros volt a kép hogy mi micsoda merre...
a repülõn mikor felkeltek pedig minden szálat elvarrtak.
egy rövid álom volt az egész, mégis emberöltõnyi idõben kellett már a végén elmélkedni.
a végén pedig mint odüsszeusz aki visszatér ithakába a hosszú út után, jött a pátoszi emelkedettség, tuti hogy valóság volt, megingott a totem, csak arra volt jó a végén hogy még 1 kis filózgatás legyen (meg hogy barátnõmmel veszekedjek rajta mert szerinte ÁLOM IS LEHET)
ahogy a filmben többször elhangzott...a legveszélyesebbek a gondolatok, fertõznek. az istenfáját! nolan megcsinálta! kurva annyát! ezen a filmen kattogok azóta is. zseniális az egész a maga módján.
ja igen, kérdésem: tehát a film végén jön a jelenet, hogy a parton megtalálják a katonák, beviszik a megöregedett saitohoz. azt vágom, hogy amikor felkelnek a repülõn ugyanannyi idõ telt el, csak mivel a fõhõs és az ázsiai "mélyebb" szinten voltak, õk egy egész életet leéltek ott... de kérdem én: akkor dicaprio miért nem öregedett meg annyira mint saito?? meg nem egy "síkban" léteztek gondolatban addig? miért csak akkor találkoztak amikor már megöregedtek?
mostantól 2 típust különböztetek meg, ha mozgókép és történet:
-a filmek.
-és az inception.
pont.
10/7
érdekes kis film 😄
Ezt nevezem alacsony költségvetésû szórakozásnak! A Triangle kb. huszadából készülhetett, mint egy hollywoodi blockbuster, mégis jobban lekötött, mint bármi az utóbbi idõben, beleértve az Inception-t is.
Az alacsony költségvetés szerencsére nem ment a látvány és a történet rovására, ennyire okos és lebilincselõ thrillerhez nem volt szerencsém az utóbbi pár hónapban.
Az elsõ 15-20 perc után még álmos voltam, és azon gondolkoztam hogy késõbb befejezem, de ahogy merült egyre mélyebbre és mélyebbre a történet, már nagyon nem akaródzott kikapcsolni, és tágra nyitott szemekkel figyeltem az eseményeket.
Akadt már jónéhány próbálkozás 'szellemhajó' témakörben, de ennyire okos és átgondolt még egy sem volt.
A szép fényképezés és a hangulathoz kiválóan passzoló filmzene pedig csak hab azon a bizonyos tortán.
10/8.5
Markus Schulz For President!
plusz nagyon vártam valami csavaros véget, de aztán nem lett
lehet pont ez volt a csavar az egészben XD
púúúúú
inkább ne írtál volna semmit
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
valamit nem értek:
És mi a szerepe annak, hogy az elején Saito álmát mutatják?
Martyrs + Grotesque + Philosophy durva részek beszámolókat szívesen fogadom.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Szóval most már megnéztem ezt a filmet, amit múltkor összekevertem a Tökéletlen trükkel és elkezdtem fikázni😄
Szóval ez a film... zseniális!!! Ügyesen megkavart, mégis szájbarágós és az intelligensebbek rájönnek a végére mindenre.
Tetszettek az idõsíkok között váltogatás... ezt már a Memento-ban megszokhattuk😊 És azt meg nagyon ügyesen próbálták rejtegetni, hogy
Lényeg, hogy ez a film zseniális volt, nem tudom eddig miért nem láttam... bár sok ilyen film van, amit hasonlóan nem láttam még😄
9/10
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
Az elsõ félóra klafa volt, aztán teljesen leült,unalamas és érdektelen volt a majd két óra hossza. Az ég világon semmi nem történt, szószerint.
3/10
Riverworld
Rejtély miért erõltetik ezt a filmet, már a pár évvel ezelõtti változat is harmatgyenge volt, ez is, csak idõben hosszabb.
Idétlen dolgokról nem is szólva, van aki puskával rohangászik, de van aki még mindig kõbunkóval meg kardal hadonászik.
Nem is szólva hogy egy több milliárd ember lakta világot kb 200 ember képviselt)) Ja és hol van napoleon,adolf hitler meg ilyenek? de pizarro ott szaladgál nem))
2/10
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
8/10
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
kritika
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Mellesleg érdekelne, szerinted az idén melyik film volt eddig jobb nála, vagy mondhatsz valamit tavalyról is, persze kategóriájában.
Hans Zimmer pedig egy zseni, ez nem vita tárgya 😄
( mellesleg úgy érzem, te már eleve úgy ültél be hogy ez szar lesz, és mivel hypeolt film, már csakazért se fog tetszeni, mert másoknak tetszik 😊 Emlékezz csak vissza a Matrixra, ott is volt sok kis 16 éves, akkor is voltak olyanok akik összenéztek és azt mondták, hát ez olyan nagy szám? Apám is csak legyintett, és hazament megnézte a száll a kakukk fészkére címû remekmûvet...
Nagyon vártam már ezt a filmet mivel a bestsellerírója azonos azzal aki a Szerelmünk lapjai – The Notebook címü remek rommantikus filmet jegyzi!
Próbáltam szeretni ezt a filmet is, de sajnos nem ment.
Több dolog miatt is!
1.Miley Cyrus-nek nagyon nem tetszik a saját hangja ( nem õ tehet róla)
2.Sok lopott jelenet a Szerelmünk lapjai címü filmõl ami ott nagyon mûködött itt sajna egyáltalán nem.
3.Miley Cyrus inkább maradjon az éneklésnél mert színésznõnek (ebben a filmben) sajna nem volt jó!
4.Egy nyárról szólt a film de úgy jöttek a történések mint ha egy hét alatt történt volna minden.
Sajnos ez nálam csak 5/10
Jó film volt, tetszett, bár el tudtam volna képzelni a szigeti élet részletesebb bemutatását, annak ellenére, hogy tudom, hogy nem ezen volt a hangsúly, hanem a lélekábrázoláson. A fõszerepben Tom Hanks zseniális volt.
9/10
American History X
Ez is jó film, Edward Norton nagyot alakít benne.
8/10
23-as szám
A film elsõ 30-40 perce nagyon szar, gondolkodtam, hogy kikapcsolom a TV-t, de aztán csak végignéztem, igazából onnan kezd izgalmas lenni a film, amikor a csávó végére ér a könyvnek és nyomozgatni kezd. Azok a jelenetek, amikben a könyv "fõszereplõjét" mutatják be nagyon nem jöttek be, szerintem azok voltak a legunalmasabb részei a filmnek.A csattanó így visszagondolva végülis várható volt, de én mégsem számítottam rá, nem tudom miért, lehet hogy már annyi ilyet láttam, hogy még tudatalatt sem gondoltam rá 😄. Jim Carrey meg furcsa a fõszerepben.
6/10
2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"
Nekem kifejezetten tetszett! Az eleje tûnt inkább laposnak, és aztán kezdett beindulni és lekötni a figyelmem. Fõleg onnan, hogy találkozott az 'új építésszel'.
Nagyon jó ötlet volt ez az álom-sztori.
9/10
Érdekességként megjegyezném, hogy a filmben többször felcsendül Edith Piaf egyik legnagyobb slágere, aminek kiválasztásához nagyban hozzájárult az is, hogy az egyik szerepet Marion Cotillard játszotta.
Kíváncsian vártam a filmet: a trailer egész jó lett, és DiCaprio sem szokta szemetekhez adni a nevét. A kritikákat olvasgatva szinte mindenki az év, vagy az elvetemültebbek az évtized filmjének aposztrofálják. Ehhez képest kaptam egy átlagon felüli, kellemesen csavaros történettel rendelkezõ filmet, de hogy az év, vagy az évtized filmje, az év soundtrackje, stb: remélem csak vicceltek akik ezt írták...
A többrétegû dolgok valóban jó kivitelezésén kívül semmi olyan nem volt, amit ne láttunk volna máshol - anno a Mátrix jóval nagyobbat ütött a moziban.
Persze akik Nolant félistenként tisztelik, azoktól nem is várok mást, csak szemellenzõs imádatot. Mûködik a film, de nem varázsol el. Az érdekfeszítõ elejét még nagyon kíváncsian néztem, de egyre inkább laposodott az érdeklõdésem. Egyedül a vége az, ami megmenti a filmet nálam, az utolsó 10 perc ismét visszarántott az 'élvezem a filmet' faktorba.
Igényes kivitelezésû, de hihetetlenül túlrajongott film, amit a mozibõl kiáramló tömeg is tükrözött: a legtöbben összenéztek, és kérdõ tekintettel néztek a másikra: ennyi lett volna a nagy varázslat? Persze akadt néhány olyan 16-17 éves is, aki párás szemmel rebegte a barátnõjének: ugye ezt megnézzük párszor? A barátnõ pedig csak mosolygott. A fiatal generáció mátrixa ez, csak épp közel nem olyan átütõ mint amennyire hypeolják.
10/7
Ujabb film amirol semmit nem tudtam. De tetszett azert.
Persze kozel sem adnek ra 10 pontokat.. de meg 9 et sem.
Rohogni meg nem is igazan rohogtem. Inkabb volt morbid mint vicces de meg birtam nezni es szvsz 7/10 nek jo volt.
Red mist ugy nez ki mint az egyik haverom, ugyhogy erdekes volt nezni a sracot 😊
Sztorivezetés 0 😊 Színészi játék 0 😊 Egy-két szép CGI azért volt, de ez akkor is egy "tinifilm", legalábbis engem nem igazán tudott megfogni.
A modernizált görög mitológia sem tetszett, pláne nem értettem, hogy miért vannak a görög istenek New York -ban... ez már ilyen amcsi film berögzõdés 😊 Az idegenek is és godzilla is mindig New York -ot támadja meg.
4/10
Bazinga!
Szétuntam az agyam rajta, erõltetett az egész a néger tag halál idegesítõ Bruce pedig mint egy vénembeeer!<#levele>#levele>6/10
Egyszer elmegy. Pont van benne egy ide illõ spoiler poén.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
vagy ne menjünk messzire, ott az imdb -n, ott is jelen van a spoiler jelzés, ahogyan az összes normális "kritikus" oldalon
de nyilván ezek az oldalak és olvasóik mind mind ovisak és fejlõdésben visszamaradottak 😛
téged nem zavar, minket (és másokat) NAGYON! ennyi 😊
Bazinga!