[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
mozart #66000 Üdvözlök, minden kedves Fórumozót!
Azért, itt teszem felkérdésem, mert más topicok már kihaltak, újat meg nem akartam nyitni, hiszen már "létezik" ilyen. Tudom, hogy nagyon sok de megköszönném ha valaki ráismerne erre a filmre amit "most láttam".
Szóval, ami nap olvastam, Thomas Mann: Mario és Varázslóját. A vég kifejlettet bizonyára mindenki ismeri. De, ahogy ezen sorokat elolvastam egy párhuzamot véltem felfedezni egy hónapokkal ezelőtt látott filmben.
A kérdésem tehát, melyik ez a film. Szerintem, a történet helyszíne Németország. Tehát, talán egy német művészfilmről lenne szó. Egy német iskola, pontosabban osztály mindennapi átlagos életét láthatjuk. A főszereplő egy kiközösített srác, kinek apjának katonai múltja van valamint sok pénzük is van. Márkás ruhákban jár kel az oskolában, ill. ha jól emlékszem van neki otthon egy Eppől kompjutere is. Ezen kellékek miatt van kitaszítva az osztály közösségéből. Egyik nap gondol egyet és kivágja márkás pólója emblémáját, miszerint egy logó nem jelent Semmit. De, az osztály ezt sem veszi figyelembe. Továbbra is megverik megszégyenítik. Egy másik fiú az osztályból egyszer csak megvédi és innentől "sorstársakká" válnak.
A vég kifejlett, szerintem legalábbis nagyon hasonlít az előbb említett kisregényre:
Mindkettőjüket az osztály, egymás nevében meghívja egy folyó partra. Tehát, mintha a másik kérte volna meg erre. Ahol is már az osztály ott várja őket és kőrül állja őket. Hadd ne írjam meg mire kérik őket. Ezzel betelt a pohár mindkettőjük agyában. Mivel, a védett fiú apjának vannak fegyverei, kettőt ellop otthonról. Azt tervezik, hogy berontanak az iskola ebédlőjébe és lemészárolják az osztálytársaikat, egy pisztoly és egy sörétes puska társaságában. A tettük után az egyik öngyilkos lesz a másik nyilván börtön vagy intézetbe kerül, már nem emlékszem pontosan.
Még, annyi hogy a film fejezetekre van osztva. Tehát leadnak egy sztorit és jön a fekete háttér egy újabb alcímmel. talán a Magyar Televízió sugározta.
Nagyon Hálás lennék, ha valaki megtudná a címet mondai, mert nagyon bosszant hogy így kimet a fejemből.