1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Real13
    The adventures of Tintin

Azoknak, akiknek nem tetszett az Indy 4, Spielberg ezzel a filmmel kárpótlást nyújt... Úgy idézi meg a 80'-as évek kalandfilmjeinek hangulatát, hogy közben teljesen friss és modern, Zemeckis szegényem meg most nagyon maga alatt lehet, mert az őáltala preferált technológia talán most működik először teljesen jól. Kicsit nehéz volt az elején ráállnom a film hangulatára, de az első 20 perc után teljesen magával sodort.Egy olyan 'hagyományos' kalandfilmet csinált Spielberg, amiben tökéletesen használja ki azt a technológiát, amit Zemeckis-nek nem sikerült: ehhez a karikírozott, meseszerű világhoz nagyon-nagyon illett ez a technológia, a poénok pedig szerintem elsőrangúak voltak: tény, sokszor a hasraesés a poén, de ezt is lehet rosszul meg jól csinálni. Spielbergnek jól sikerült, Haddock alkoholista karaktere valami fenomenális ( persze, amikor a filmet dicsérem, nyilván az alapul szolgáló képregényt is dicsérem ;), plusz a kalózos visszaemlékezős jelenetnek olyan hihetetlen erős atmoszférája van, hogy az amúgy is erős hangulatú filmből is felfelé lóg ki. Imádtam. Szóval, pont azért, mert a hagyományos kalandfilmes elemeket tökéletesen kihasználta, plusz az animációt is sikerült egy újra szintre állítania, és a film lényegi részévé, igazán fontos elemévé tenni ( A Beowulf, a Polar express simán működhetett volna élőszereplős filmként pl...), plusz remek moziélményt szolgáltatott, nálam egy nagyon sima 9-est megér a film. Ezt a Spielberget nagyon szeretem.
    Ó, és a festményes tiszteletadásért is külön piros pont :)

9/10